Anmeldelser Spisesteder

3-retters middag hos FireflyGarden, København

I sidste uge, på den der helligdag hvor Jesus eftersigende steg til himmels, nød min kæreste og jeg en dejlig middag på restaurant FireflyGarden. I følge dem selv er de en botanisk restaurant og bar; de serverer vegansk mad, både i raw og varmetilberedt tilstand, og har også fokus på cocktails og vine. Vi havde købt en Sweetdeal og fik derved mulighed for at afprøve en forret, hovedret og dessert for en meget fordelagtig pris.

Da vi ankom til restauranten, efter at have bestilt bord som vores sweetdeal dikterede det, blev vi mødt af en dejligt afslappet og uformel tjener der spurgte hvor vi gerne ville sidde. Lidt forvirrede over denne udmelding og helt ukendte med restaurantens indretning tog det os noget tid at bestemme os, men vi fik os da et lille bord helt for os selv ved et af de store vinduer som vender ud mod Israels Plads og TorvehallernKBH. Ikke lang tid efter fik vi menu- og vinkort og besluttede os hurtigt for hvad vi havde lyst til at prøve.

Menu-vinkort

 

Vi valgte 6 forskellige retter og lovede hinanden at vi skulle smage det hele begge to!

Champagne

Jeg startede med et glas Brut Nature, Crémant de Bourgogne, Frankring, Franck Pascal mens kæresten drak en New York Lager fra Nørrebro Bryghus. Jeg var rigtig godt tilfreds med mit valg. Ikke for tør og ikke for sød. 🙂 Dertil en kande filtreret vand.

Min-forret

Min forret bestod af en jordskokkebisque med svampe confit, ristede pecannødder, sprøde jordskokker og feldsalat. Bisquen blev hældt over de øvrige elementer ved bordet hvilket var med til at skabe en god opmærksomhed og stemningen om retten, som var utroligt vellykket. Det var lige før jeg slikkede tallerkenen ren så godt smagte den. 😉

R-forret

 

Kæresten fik en spidskål og forårsløg’s “Stir-fry” serveret med grønne asparges, pepitas og relish på rabarber, vanilje og ingefær. Smuk og så smagte den i følge ham; “faktisk ret godt”.

R-hovedret

Så fulgte hovedretterne. Kæresten’s bestod af en kartoffel- og sellerigratin serveret med porre og dampet forårsgrønt, hertil rødvinsgelé, timian og mousseline på kartoffel og hvidløg. Igen en rigtig flot anretning med mange forskellige konsistenser og smage.

Min-hovedret-2

Jeg blev lidt overrasket da jeg fik min asparges, svampe og spire risotto med macadamia urtecreme, hertil salat på asparges og rødbede samt spidskålchips stillet foran mig, da jeg af en eller grund havde overset ordet SPIRE! For ja, det var en rå ret og ikke en varm og cremet risotto som jeg havde forestillet mig da jeg valgte den. 😉

Min-hovedret

Men smuk var den og godt smagte den. Jeg får personligt hurtigt nok af spirer og rå bønner/linser/korn i det hele taget, men det var en spændende oplevelse. Macadamia urtecremen ville jeg dog ønske der havde været tre-fire gange så meget af OG at de solgte den i små take away bokse, for den faldt jeg fuldstændigt i svime over. Mums! Jeg kunne havde spist en stor skål fuld KUN med den. 😀 Jeg må have spurgt dem om opskriften…

DVF-kort

 

Det skal forresten lige nævnes at vi fik 10% på drikkevarerne fordi jeg er medlem af Dansk Vegetarforening. Der er også rabat at opnå andre steder.

Dessertvin

Da det blev tid til dessert bestilte jeg et glas ‘Heaven On Earth’, som Stellar Organics fremstiller. Druerne er fra Sydafrika og som vores tjener sagde, så ville den være oplagt at sidde og tylle udenfor i solen her til sommer. 😉 Han var i det hele taget en ret fed type vores tjener; han havde en god portion selvironi og jokede ret meget. Kæresten og jeg snakkede om at det nok ikke er alle der vil synes det er lige cool med så afslappet en attitude, men vi nød det! Det var tydeligt at han var vild med dessertvinen som han åbenbart selv havde købt nogle flasker af, og jeg blev hurtigt klar over at jeg var meget enig med ham. Faktisk står der allerede en flaske i vores køleskab og jeg har nydt et lille glas mens jeg har arbejdet på indlægget her til aften. Ny ynglings dessertvin! Jeg købte den på Helsam’s hjemmeside.

R-dessert-2

Kæresten fik en raw cacao-avocadomousse tilsmagt med ingefær og rom, hertil ananas og maca-chai is. SÅ smuk! Og den smagte mindst lige så godt. Jeg blev noget misundelig for jeg ELSKER chokolade.

R-dessert-1

Isen var også formidabel.

Min-dessert

Min citrus cheese cake med kakao coulis, salat af klementin og frosset limonade var også meget velsmagende, men den var meget syrlig i det hvilket blev lidt for meget med tiden. Men den havde en super cremet og blød konsistens. Hvis man elsker citrus er den sikkert et hit. Jeg kan godt lide citrus, men cheese caken havde altså bare svært ved at konkurrere med den geniale cacao-avocadomousse som stod lige overfor mig og fristede.

Som mangeårig vegetar er det kun meget få gange at jeg har været ude at spise “fint”, mest fordi der ikke rigtigt har været nogle oplagte “fine” steder at tage hen. Derfor var det nok en ekstra stor oplevelse for mig at spise på FireflyGarden. Jeg vil klart komme igen. 🙂

Namaste!

 

 

 

Relateret indhold

6 kommentarer

 • Besvar
  Lene
  17. maj 2013 at 15:41

  Hej Mia.

  Desværre mangler vi en ren vegetarisk restaurant her i Odense 🙁
  Der er dog en vegetar-spiseklub, som jeg ikke har besøgt.

  Jeg er jo sådan ca. 90% veganer, og en gang imellem får jeg en heftig craving efter ost!
  Har du et forslag til andet, jeg kan spise, når denne trang kommer over mig (jeg tænker ,om det er et udtryk for, at jeg mangler nogle vitaminer, mineraler eller andet godt) eller må jeg ud og købe de lækre oste man kan få UDEN animalsk osteløbe, for dét synes jeg godt nok er ulækkert 🙁
  Der er selvfølgelig også den mulighed, at jeg bare styrer mig…hvilket jeg ikke altid er så god til, når det handler om mad-cravings :))

  På forhånd tak.
  God pinse fra Lene

  • Besvar
   Mia
   18. maj 2013 at 16:46

   Hej Lene

   Har du prøvet med oliven, marinerede/grillede artiskokker, humus, eller tofupålæg/pølse? Min personlige erfaring er at det tit er fordi jeg spiser “kedelig” vegansk mad at jeg får lyst til ost osv. Eller for lidt vegansk mad der har UMAMI smagen i sig… Prøv at Google UMAMI.

   God weekend.

   Mvh Mia

  • Besvar
   Oly
   25. juni 2013 at 11:18

   Hej Lene, ost indeholder et opiumlignende stof, som skaber afhængighed… derfor afhængighed! Jeg synes selv stegte svampe er godt …

 • Besvar
  Vind en 3-retters middag for 2 personer på veganske FireflyGarden i København! « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  19. juni 2013 at 15:03

  […] ved siden af computeren, som du måske kan blive den heldige vinder af!  Du kan læse mere om mit besøg på FireflyGarden i min anmeldelse af stedet her på […]

 • Besvar
  Oly
  25. juni 2013 at 11:15

  Super lækkert!
  Manden og jeg har også spist på Firefly Garden, og vi er begejstrede.
  Vi har ovenikøbet anbefalet til en amerikansk vegansk kok på besøg i Danmark, men hun havde kun tid søndag, hvor der var lukket… øv. Lidt international reklame ville ellers ikke have skadet!

 • Besvar
  Steffan
  18. september 2013 at 19:28

  Rigtig god anmeldelse & super billeder.
  Håber snart på flere af slagsen.
  Venlig hilsen
  Steffan

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt