Anmeldelser Spisesteder

42ºRaw, København

Jeg har efterhånden fået mig lidt af et lørdags ritual. Efter halvanden times herlig yoga, et tiltrængt brusebad og måske en lille tur i sauna går turen til hovedstadens første raw food café i Pilestræde. Her køber jeg stort set altid deres skønne sandwich “m/avocado, grov hummus af spirede kikærter, baby spinat, tomat, timian marinerede rødløg, friskkværnet peber og raw chili mayo. Det rå brød laves af squash, tomater, olivenolie og boghvede.” Mums siger jeg bare!

42ºRaw var lidt af et tilløbsstykke da den åbnede for nogle år siden. Mange veganere har sikkert glædet sig til det som små børn glæder sig til juleaften – undertegnede inkluderet. Så vidt jeg ved har der aldrig før været et 100% vegansk spisested i byen og tanken om at kunne vælge ALT på menuen tændte julelys i mine øjne. De første par gange jeg besøgte stedet købte jeg en af deres salater. Dengang var fokus meget på salaterne og udvalget var stort. Desværre har de, i følge mine smagsløg, altid ladet noget tilbage at ønske. Jeg synes ikke jeg blev ordenligt mæt og mine smagsløg blev ikke rigtigt tilfredsstillet. Derfor synes jeg det er enormt positivt og logisk at de nu bevæger sig i en lidt anderledes retning og satser på mere bastante retter som lasagne, pizza, hummus, avocado salat og rå kiks. Det er mad der mætter og som dækker alle de 5 grundsmage. Caféen har dog aldrig skuffet med deres guddommelig rå kager, juicer og smoothies, og dem har de da også valgt at beholde på menukortet.

Sandwichen er et oplagt “jeg vil gerne hjem nu fordi jeg er lidt træt og sulten efter yoga” valg, både fordi den kan spises mens man går og fordi de sælger den til nedsat pris som take away. Den cremede avocado, de delikate marinerede rødløg, den herligt krydrede hummus og overraskende cremede mayo, de friske grønsager og det bløde rå brød giver både mæthed og let i krop og sind. Og så gør det da heller ikke spor at de fleste af råvarerne er økologiske. Når jeg engang imellem vil have lidt luxus, er stedet her et af mine to go spots og det er helt klart mange flere besøg værd! 🙂

Namaste!

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Newyorkerbyheart
  20. maj 2011 at 20:54

  Lyder som et skønt ritual – og den sandwich ser virkelig lækker ud 🙂

  Mange hilsner
  Birthe

  • Besvar
   Mia
   23. maj 2011 at 14:51

   Den var også ret så lækker. 🙂

   Og hvor dejligt at høre fra en anden madblogger. Jeg er fast læser af din blog, faktisk.

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt