Hverdagsglimt

Hverdagsglimt #6: årets sidste madlavningskursus – og en lille opdatering!

Så nærmer vi os hastigt årets sidste måned og dermed også årets sidste madlavningskursus med mig. Jeg skal godt nok også undervise på søndag i samarbejde med FOF København, men da kurset både er udsolgt og med venteliste, er det mig en stor fornøjelse at kunne dele med dig, at jeg udbyder et 5 lektioner langt indkøbs- og madlavningskursus i samarbejde med den helt nye aftenskole KBH Aftenskole. Vi mødes hos LØS Market, hvor vi køber ind sammen på den emballagefrie måde, hvorefter vi følges til Vesterbro Ny Skole, en gåtur på cirka 5 minutter. Så snakker vi en hel masse, laver mad på den spild fri måde og spiser den sammen. Jeg glæder mig SÅ meget! Og jeg håber vi ses der!

miamaddk_kbha_loesmarket

Og så en lille opdatering om mig og mit (arbejds)liv! Der har været meget stille herinde på bloggen i et langt stykke tid. Grunden er blandt andet at jeg har haft en helt igennem flyvende og fantastisk, ja nærmest helt eventyrligt god start på at være startet op som selvstændig fra 1. august i år. Jeg har haft masser at lave (og har det fortsat), jeg har mødt en masse vidunderlige mennesker og fået smukke nye venskaber og bekendtskaber, og så jeg har blandt mange andre lavet mad til en buddistisk nonne, de rareste yogalærerelever, en gruppe kvindelige ledere fra DR og til Dansk Selskab for Orthomolekylær Medicin’s årsmøde. Jeg er (heldigvis) sådan en der er ret god til at være tilstede der hvor jeg er, og fokuserer på en ting af gangen, men det er “desværre” også en evne som gør, at jeg ind imellem har svært ved at holde gang i bloggen her. Og det ærger jeg mig over. Men til gengæld kommer jeg meget snart til at dele noget helt nyt og spændende med jer herinde, så der har ikke været helt stille “bag scenen”.

Jeg har også lavet mad sammen med frivillige og haft en fest med at møde dem, lære dem bedre at kende, samtidigt med at jeg har kunnet lære fra mig. Og så har jeg fået det bekræftet endnu mere, at jeg er en usædvanligt rolig person (og kok!). Det føles som en kæmpe gave, fordi det gør at andre nyder og værdsætter at være i køkken sammen med mig og fordi den gode stemning som vi sammen skaber, er alt værd for mig. Jeg synes jo livet handler om at leve glæden, og om at dele den, så det er stort for mig at det åbenbart falder mig så naturligt at være med til at skabe glædesfyldte sociale sammenhænge og arbejdsomstændigheder. Jeg har lært så meget og været så glad!

Oveni det har jeg blandt andre undervist en flok unge mænd på en produktionshøjskole, afholdt en masse kurser i fermentering (en succes som gentages i det nye år) og så er det også blevet til et par stykker af mine sædvanlige weekendskurser i vegansk og vegetarisk madlavning.

Min mad er blevet taget enormt godt imod og har kun i få tilfælde ikke været vegansk. Det er som om der er blevet lukket op for kreativitetssluserne på en helt anden måde, end jeg nogensinde før har oplevet, fordi jeg har mulighed for at lave den mad jeg allerbedst selv kan lide – og fordi jeg fortsætter med at undervise i den også. Og jeg skal helt sikkert snart igang med at lave min første kogebog!

Med til historien følger selvfølgelig også det, at det har været svært for mig at finde ud af at holde fri – og trappe ned og bygge op efter intense arbejdsperioder. Det har blandt andet betydet at jeg har haft symptomer på stress og overanstrengelse. Stress og overanstrengelse behøver jo ikke være koblet sammen med, at være ked af sit liv eller sin arbejdssituation. Det kan sagtens opstå midt i en periode fyldt med glæde, som det har for mig. Jeg har ganske enkelt oplevet at min hjerne “svigtede mig” og at jeg har glemt vigtige ting, taget tog (helt) forkerte steder hen, byttet rundt på dage og datoer, og haft hvad jeg fortolkede som værende et mindre angstanfald. Jeg ved nu, at jeg skal være meget opmærksom på netop at trappe ned og bygge op efter at have haft meget at lave, blandt andet fordi jeg i perioder har lavet mad til events hvor jeg er på arbejde fra 6.00 morgen til 20.00 aften, selvfølgelig med pauser ind imellem, men når programmet lyder på 4-5 dage med cirka 10 timers arbejde om dagen så er det jo klart at der virkeligt er behov for at holde fri bagefter.

Livet er en lang skole, ikke sandt?

Namaste!

 

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Marianne Luna
  1. december 2016 at 09:20

  Hvor lyder det dejligt for dig, at der stadig er så meget at lave. Men som du også skriver, så kan det også være svært. Pas på dig selv, søde Mia! <3 Sejt, at du er åben omkring både det smukke og det svære. Og knus til dig!

  • Besvar
   Mia
   2. december 2016 at 19:00

   Tak kære du! Livet er jo sådan en underholdende og udfordrende balancegang, ikke også? Mellem overskud og underskud, svært og nemt… Jeg tænker at noget af det vigtigste er, at gøre tingene anderledes engang imellem. Og anderledes på en måde som du selv føler giver mening, for dig. Håber vi ses inden alt for længe – skal jo høre mere om din Indien-tur. <3 Stort kram

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt