Dip, dressing & diverse Opskrifter Pålæg

Artiskok/Bønnecreme Pålæg

Pålæg er noget af det jeg oftest står og mangler…altså, der er selvfølgelig altid peanutbutter i køkkenskabet, men jeg er nu engang glad for variation af min mad. Og den variation halter altså lidt når det kommer til pålæg. Derfor prøvede jeg i dag kræfter med diverse rester i mit køleskab: kogte hvide bønner og grillede artiskokker i olie som skulle bruges snart. Det kom der denne yderst velsmagende creme ud af. Jeg har en mistanke om at den ville passe glimrende som dip til rå grønsager og måske endda i stedet for tomatsovs på en pizza – med frisk tomat i skiver ovenpå! Så der skal eksperimenteres lidt i den nærmeste fremtid. Jeg vil tro at denne pålæg holder sig omkring 5-7 dage i køleskabet.

Artiskok/Bønnecreme Pålæg

Stor portion

3-3 1/2 dl kogte hvide bønner (helst kogt uden salt)

2/3 glas URTEKRAM grillede artiskokker i olie (minus olien)

Saft af 1/2 citron

1/2 dl koldt vand

Kom alle ingredienser i en cylinder formet beholder eller en miniblender og blend det godt sammen. Det tager omkring 2 minutter. Smag eventuelt til med mere citronsaft og måske lidt salt – det gjorde jeg dog ikke. Er perfekt som pålæg! 🙂

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Anette
  3. november 2012 at 16:04

  Kære Mia

  Tak for en hel fantastisk side. Søgte på raw food pålæg og fik hele 4. henvisninger til din side. Nu vil jeg prøve din artiskok/bønnecreme.

  • Besvar
   Mia
   3. november 2012 at 16:47

   Kære Anette

   Selv tak for en helt fantastisk kommentar. Dejligt at høre fra dig. 🙂

   Håber du kan lide cremen!

   Kh Mia

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt