Madkultur

Bagt banan med chokolade (i bål)

Så blev det vist endelig sommer. I hvert fald har jeg rigtigt nydt at være udendørs i weekenden, hvor jeg var så heldig at være i Jylland hos min mor på hendes dejlige landsted. Lørdag var jeg “alene hjemme” med kæresten, min yngste søster og min mors plejebarn, og vi synes der skulle lidt hygge og underholdning til. Moderen har fornyligt lavet et bålsted som jeg gerne ville afprøve, for det er altså noget af det bedste jeg ved: når man sidder der med sit snobrød og stirrer ind i flammerne kan roen rigtigt falde over en. Så vi besluttede os for at der skulle laves en snobrødsdej og tændes bål. Det lidt kølige vejr gjorde båltændingen til en stor succes. Og gløderne blev også udnyttet til en hurtig dessert, som jeg lige tænkte jeg ville dele med jer.

Bålbagt banan med chokolade

Til 4 personer

2 store modne bananer

4-8 stykker chokolade (4 hvis de er store og flade, 8 hvis de er små og lidt højere i det)

Sølvpapir

Skær bananerne halvvejs igennem, cirka 2 centimeter fra hver ende (se billedet herover). Pres chokoladestykkerne ned i revnen og pak bananerne ind i hver sit store stykke sølvpapir. Sørg for at forme sølvpapiret så man nemt kan se hvor revnen er, for den må nemlig ikke blive vendt nedad!

Læg så bananerne direkte ned i et bål der er gået fra det her…

…til cirka det her.

Det er gløderne vi er ude efter at bruge, så der skal lige roddes lidt rundt i brændet så der bliver en jævn flade med nogle gode gløder at ligge bananerne ned på.

Så skal de bare have 5-10 minutter. Spis dem direkte fra skallen med en ske, eventuelt med lidt (vegansk eller komælks) flødeskum. Dét er bare et hit. 🙂

Namaste.

Relateret indhold

4 kommentarer

 • Besvar
  Claus
  26. maj 2012 at 21:32

  Det er guf med sådan en banan der er lavet sådan der, men jeg tænkte på om man kan lave sådan en banan i en ovn?

  • Besvar
   Mia
   26. maj 2012 at 21:43

   Hej Claus

   Tak fordi du kigger forbi og læser med. 🙂

   Jo, det er jeg sikker på man kan. Jeg vil foreslå at du skruer din ovn så højt op på temperatur den kan komme, og så bager bananerne 5 minutter længere. Kig så på skallen og hvis den er blevet gerne helt mørk i det, så burde de være gode.

   Kh Mia

   • Besvar
    Claus
    27. maj 2012 at 12:08

    Så er det afprøvet, og det lykkedes og det smagte godt 🙂

    • Besvar
     Mia
     27. maj 2012 at 13:28

     Dejligt! 🙂

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt