Anmeldelser Spisesteder

Café Kalaset, København indre by

I mandags var vejret i København vådt, gråt og koldt. Men det var en helligdag, så kæresten havde fri og vi følte, efter nogle ret intense rengøringsdage inden der kom maler i den nye lejlighed, behov for at nyde friheden. Så på trods af vejret begav vi os afsted mod Teglholmen og havnebusstoppet dernede. Vi havde ikke rigtigt andre planer end det. Dejligt bare at sidde inde i varmen og se ud på smukke København mens man spiser lidt chokolade man “tilfældigvis” havde i jakkelommen, og man kan høre “bussens” karakterisktiske båd-klukken. Det er sjovt at lege turist i egen by engang imellem. 😉 Da vi nåede til Nyhavn stod vi af og besluttede at vi da skulle finde en café og spise tidlig aftensmad på. Så vi tog metroen til Nørreport og begav os mod Café Kalaset, der er et af de steder som bare er perfekte når man er en vegetar og en kødspiser der skal ud at spise sammen.

Vi fik hver en burger. Jeg fik deres veganske og han sådan en med bacon og bøf I ved. 🙂

Der var mange gode sager i den burger. Bønnespirer, grillede grønsager (rød peberfrugt, gulerod og squash), blandede salatblade, en salsa af en art, hjemmelavede falafler og så var bollen smurt med en lækker karry mayonæse. Tilbehøret var nogle meget lækre, sprøde og velstegte samsø kartofler, hjemmelavet ketchup (mums!) og lidt pynte grønt. Jeg købte en lille ahornbryg øl til, som var deres sæson øl, og som vi delte. Kæresten var meget glad for hans burger og sagde faktisk at det var den bedste burger han havde fået nogensinde, altså på et spise-ude sted – og det siger ikke så lidt. Af veganer/vegetarburgere må jeg også sige at denne her slår alle dem jeg tidligere har prøvet. Der er nemlig så mange lækre ting i den, både af smage og af forskellige konsistenser: noget sprødt, blødt, sejt og svampet, noget syrligt, sødligt, salt, bittert og umami.

Det er et meget anbefalelsesværdigt sted at besøge, og der er også en vegansk brunch på menuen (indtil 14.30, mener jeg det er), ligesom man kan få kaffe/kakao/te-drikke lavet på/med sojamælk. Det er også et af de få steder som hverken har Carlsberg eller Tuborg øl, hvilket jo er ret rart engang imellem. Der er også andre veganske retter, men jeg tror dog ikke de har en vegansk dessert. Du kan selvfølgelig følge dem på facebook. Og nå ja, du kan også følge mia-mad.dk derinde. 😉 Kalaset er i det hele taget bare en enormt hyggelig café i kælderhøjde, men små dejlige kroge, og også med en del skønne solskinspladser udenfor når vejret er godt.

Her til sidst synes jeg bare lige at jeg vil dele et før og efter billede af altandørene i den nye lejlighed.

Det er forhåbentlig ret tydeligt hvad der er hvad. 😉 Vi begynder at flytte i morgen og jeg GLÆDER mig!

Namaste!

Relateret indhold

1 kommentar

 • Besvar
  Visionsseminar om fødevareproduktion i byerne, arrangeret af “Madkulturen” « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  13. april 2012 at 08:06

  […] meget mod på at begynde at dyrke lidt urter og grønsager (og måske jordbær) på altanen i den nye lejlighed. Vi deltagere blev nemlig forkælet med en […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt