Anmeldelser Produkter

Chokoladecookies med to gange nougat og marcipan

Jeg er så heldig at jeg igennem et nyt samarbejde med Consumer-lab.dk som gæsteblogger på deres side, har fået mulighed for at afprøve nogle lækre produkter fra et af mine absolut ynglings firmaer, Woodshade Organics – eller Mølle Skovly som de kalder sig på dansk. Mølle Skovly har jeg skrevet om før, i det de levere chokoladelækkerier til Søstrene Grene. Og det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg i forvejen var (og er) stor fan. 

Derfor havde jeg også allerede før prøvet to ud af de tre lækre råvarer jeg fik med posten i sidste uge.

…nemlig marcipanen og den mørke nougat. Nougaten blev straks åbnet og smagt på. Mmm. Den var præcis lige så god som jeg husker den. Den smelter på tungen, har en markant hasselnøddesmag, en rund og ikke-for-sød sødme, og den blødeste konsistens. Meget af den ender nok med at blive nydt på den måde, skåret i små firkanter direkte fra pakken. 😉

Marcipanen har jeg også prøvet før og jeg synes den egner sig rigtig godt til at bage med. Så det første lille stykke af den blev blandet i en chokoladecookie dej sammen med lidt af både den mørke og den lyse nougat – og hermed fik jeg mig bagt nogle meget dekadente konfekt cookies. Opskriften kommer her.

Chokoladecookies med to gange nougat og marcipan

Cirka 8 styks

75 gram smør

1/2 dl mørk muscovadosukker

1/2 dl lys rørsukker

1/2 tsk ren vanillepulver   

1 æg

1/2 dl ren kakaopulver

2 dl fuldkorns speltmel (jeg brugte en finmalet udgave købt i NETTO)

1/8 tsk havsalt

1 tsk bagepulver

Eventuelt cirka 1/4 dl sojadrik

10 gram mørk grofthakket chokolade

10 gram mørk Woodshade Organis nougat i små tern

10 gram lys Woodshade Organis nougat i små tern

20 gram Woodshade Organis marcipan i små tern

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.

Smøret skal op på stuetemperatur, så den er til at arbejde med. Det gøres nemmest ved at veje den af og lade det afvejede stå ude på køkkenbordet i 30-45 minutter. Herefter piskes det grundigt sammen med sukkerne og vanillepulveret. Ægget røres i. I en anden skål blandes kakaopulver, mel, havsalt og bagepulver sammen, hvorefter det tilsættes det våde. Brug gerne en dejskraber til at vende de to blandinger forsigtigt sammen. Hvis det er meget tørt så tilsæt 1/4 dl sojadrik (eller mere).

Vend også chokolade, nougaterne og marcipan forsigtigt i, så de bevarer noget form.

Brug så dejskraberen til at sætte dejen på en bagepapirbeklædt bageplade. Der er til cirka 8 store cookies. De flyder ikke særlig meget ud under bagningen, så du skal forme dem med dejskraberen.

Bag dem i 12 minutter. De skal så stå i 1 minut på den varme bageplade og efterbage, hvorefter de overføres til en rist. Lad dem køle godt af inden servering.

Cookiesene bliver sprøde udenpå og bløde indeni, og det er altså en fornøjelse når man bider i dem og bid efter bid støder på nye overraskelser i form af små stykker chokolade, nougat eller marcipan. Mums det er lækkert. 🙂

Mølle Skovly har en online shop hvor man kan købe deres skønne produkter. Den kan du besøge lige her. Jeg har forelsket mig i deres lakrids marcipan som jeg bare MÅ prøve engang. Det kan da ikke smage andet end genialt. 🙂

Namaste!

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Frederikke
    11. oktober 2012 at 14:22

    Cookies er ALTID gode, så de her skal helt sikkert prøves 🙂

    Måske vil du kigge forbi min blog?

    http://www.vivalavanilla.blogspot.dk

    Knus fra Frederikke

  • Besvar
    Julen er nær med Woodshade Organics lækre råvarer
    13. oktober 2012 at 11:09

    […] Du kan finde opskriften her. […]

  • Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt