Desserter Opskrifter

Chokolademousse tærte med kokos

Her på det sidste har jeg gået og overvejet om jeg mon skulle kalde min blog for en vegansk dessertblog i stedet for en vegansk madblog…for der er efterhånden en hel del flere dessert-agtige opskrifter herinde end retter fyldt med grønsager, korn, linser og bønner. Men grunden hertil er nok at jeg i mange år har koncentreret mig om det salte køkken og eksperimenteret en masse med og i det. Nu er turen så kommet til det søde, lader det til. 😉 Som jeg har skrevet om før mener jeg det er vigtigt at der er balance mellem for eksempel det søde og det salte, så det er mest i spøg at jeg har overvejet navneskiftet. Der kommer nemlig snart nogle lækre “salte” retter på bloggen. Indtil da håber jeg I vil nyde denne ret dekadente chokolade/kokosdessert lige så meget som mig!

Chokolademousse tærte med kokos

Bund:

100 gram dadler

1 stor spsk kokosolie

1/4 tsk salt

Fyld:

100 gram 70% chokolade

200 gram silken tofu

1 tsk ahornsirup

1 spsk pilerodspulver/arrowroot (en form for stivelse der bidrager til en god konsistens – men det kan SAGTENS undværes)

1/4 tsk salt

1/2 tsk vanillepulver

Drys:

1/2 dl kokosmel

Smelt først chokoladen. Bræk den i små stykker og kom den i en skål af glas eller sådan en man spiser havregryn med mælk af. Chokoladen skal smeltes over vandbad, hvilket gøres ved at hælde så meget vand i en lille gryde at skålen du bruger lige akkurat flyder på vandet og ikke røre grydens bund. Pas på at der ikke kommer vand op i skålen, det kan få chokoladen til at skille og i det hele taget kan det ødelægge chokoladen. Tænd så for varmen og varm vandet op så det næsten koger. Det må dog ikke koge! Herefter tager det cirka 5-10 minutter, så er chokoladen smeltet. Rør lidt i det 2-3 gange. Tag tilsidst forsigtigt skålen op af gryden (PAS PÅ, den er varm) og stil den til side så chokoladen kan køle lidt af.

Lav så bunden og rist kokosmelet. Dadler, kokosolie og salt kommes i en minihakker. Kokosmelet kommes på en lille pande og der tændes på laveste blus – kokosmelet skal bare stå og passe sig selv mens du laver tærtebunden. Jeg har gaskomfur, så hvis du ikke har det kan det være kokosmelet skal have lidt kortere eller længere tid. Start så minihakkeren med dadlerne, kokosolien og saltet og lad den køre indtil ingredienserne har samlet sig. Det er vigtigt at du lader maskinen kører længe nok til at dadlerne bliver blendet helt ud, så der ikke længere er små bitte stykker dadler men det hele hænger sammen som én masse. Beklæd en rund beholder med samme omkreds som en almindelig desserttallerken med vitawrap og pres dadel/kokosolie massen ud i bunden. Kig så til kokosmelet. Det skulle gerne have fået en gylden kulør og være færdigt nu. Tag panden af varmen og lad kokosmelet køle af.

Så er det fyldets tur. Silke tofu, ahornsirup, pilerodspulver, salt og vanillepulver kommes i en cylinderformet beholder. Den smeltede chokolade hældes derefter i og det heles blendes grundigt sammen med en stavblender.

Nu skal tærten samles! Tag beholderen med tærtebunden og hæld fyldet ovenpå. Brug gerne en blød spatula til at få alt fyldet med ud og til at glatte overfladen. Drys så med det ristede kokosmel og kom kager i fryseren i 30-45 minutter. Herefter kan du spise den, men den bliver rigtig god, bliver nemmere at skære ud og får den bedste konsistens af at stå i køleskabet i omkring 12 timer. Jeg ved dog hvor svært det kan være at vente. 😉 Moussen er noget fugtig i det, så brug eventuelt en skarp kniv som du dypper i eller overhælder med kogende vand, til at skære den ud med. Så klæder moussen ikke så meget til kniven og “snittet” i kagen bliver pænere. Kagen her kan holde i 2-3 dage på køl, indpakket.

Så er der ikke andet tilbage end at smage på sagerne! Jeg har haft idéen om kagen her på hjernen den sidste uges tid, men fik først rigtig lyst og tid til at lave den sent i går aftes. Min kæreste var mere end villig til at agere testsmager og en af hans første kommentarer var at den skulle jeg da blogge om! Heldigvis skal der ikke meget af denne kage til før man er tilfreds og glad, så jeg har brugt min første påskeferiedag på at tage billeder i dagslys (og måske også spise de to stykker som blevet fotograferet som en del af min morgenmad, men det er også kun måske). 😉 Jeg må sige at jeg er lidt stolt af min kage. De forskellige konsistenser den har, den bløde og cremede mousse, det ristede lidt sprøde kokosmeldrys og den bastante søde dadelbund er altså bare et hit sammen! Jeg håber du får fornøjelse af den også. 🙂

Mmmm…

Namaste!


Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Newyorkerbyheart
    18. april 2011 at 16:10

    Hvor ser det lækkert ud! 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

    • Besvar
      Mia
      18. april 2011 at 19:09

      Ja, ikke? 🙂 Mange tak fordi du kiggede forbi og for dine fine ord!

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt