Desserter Morgenmad Opskrifter Snacks

Chokoladepandekager

I går aftes da klokken havde passet 22.00 fik jeg lyst til at bage pandekager. Faktisk havde jeg gået hele dagen og tænkt på chokoladepandekager, noget jeg aldrig før havde prøvet at lave. Af en eller anden grund synes jeg altid det har lydt som en underlig blanding, men en chokoladefan som jeg kan jo ikke helt ignorere noget med chokolade i. Så i går nåede jeg altså det punkt hvor min nysgerrighed, lyst til at eksperimentere og min lækker sultenhed overtaget og jeg ikke kunne komme hurtigt nok ud i køkkenet. Jeg er på ferie hos min mor, så jeg var så heldig at have prøvesmagere der var mere end parate til at stå til rådighed.

Jeg havde i løbet af dagen surfet efter opskrifter og havde fundet denne her som jeg gik ud fra. Her er den version jeg lavede i går, som blev rigtig god og ikke så sød at man sagtens kunne hælde en masse ahornsirup over (som jeg gjorde) selvom jeg ikke har den helt store søde tand. De er med æg, men uden mælkeprodukter. Min mor har en flok høns gående som har det bedste liv en høne i fangeskab kan have og de smager enormt godt.

Chokoladepandepandekager

Som dessert eller dekadent morgenmad til 2 personer

2 store æg

Lidt mere end 2 dl mel

Lidt mere end 2 dl usødet sojamælk 

1/2 dl kakaopulver

3 spsk mørk muscovadosukker

2 tsk bagepulver

1/2 tsk ren vanillepulver

1/2 tsk havsalt

Cirka 1/4 plade mørk chokolade grofthakket

Olivenolie

Pisk først æggene i en skål. Kom så alle andre ingredienserne i, UNDTAGEN den hakkede chokolade, og pisk det godt sammen. Varm lidt olivenolie op på en stor pande og hæld cirka 1/3 dl dej på panden af gangen. Der kan nok være 4 pandekager af gangen. Drys med en stor spsk hakket chokolade på dejen inden du vender den.

De skal have 4 minutter på hver side. Fortsæt til alt dejen er brugt og server pandekagerne med ahorn sirup eller flydende honning.

Mmm… De her pandekager kunne vi ikke andet end nyde! Jeg håber du også vil få glæde af dem.

Namaste! 🙂

 

Relateret indhold

11 kommentarer

  • Besvar
    Nana
    19. januar 2012 at 19:01

    Mmm… De ser lækre ud! Men smelter chokoladen ikke helt og sætter sig fast til panden?

    • Besvar
      Mia
      19. januar 2012 at 19:44

      De smager også yderst lækkert. 🙂

      Jeg brugte en rigtig god pande for jo, chokoladen kan godt blive lidt brændt – men hvis du holder dig til de cirka 4 minutter på hver side skulle det ikke blive for brændt. Netop fordi jeg brugte en rigtig god pande brændte chokoladen sig ikke fast. Lidt af den smelter dog (slet ikke det hele) og vil blive liggende på panden og blive lidt brændt. Jeg tørrede derfor min pande af med et stykke køkkenrulle på et tidspunkt.

      Håber du får prøvet den af! 🙂

  • Besvar
    Nana
    23. januar 2012 at 22:11

    Okay… Tja… Har Eva Trio pande, så jeg tænker, at den er ok? Må vel prøve 🙂

    • Besvar
      Mia
      24. januar 2012 at 12:08

      Det tror jeg da. 🙂 Der er ikke andet for end at prøve sig frem. Held og lykke med det!

  • Besvar
    iphone reparation
    26. januar 2012 at 11:17

    Ser rigtig lækkert ud 🙂

    Hilsen

    Kent
    http://iphonereparationer.dk/

  • Besvar
    LENE
    3. marts 2012 at 09:12

    De ser lækre ud. Kan de laves uden æg – altså med en erstatning for æg?
    På forhånd tak:)

    • Besvar
      Mia
      6. marts 2012 at 10:04

      Det plejer at være forholdsvis nemt at erstatte æg med noget andet. Du kan prøve med en meget moden, moset banan. Ellers kan du få æggeerstatning (vegansk) i de fleste helsekostbutikker, det er et pulver som skal blandes op med mel. Du kan også prøve dig frem med hørfrøslim:
      Håber det lykkes. 🙂

  • Besvar
    Ølandshvedepandekager med gulerodsfyld « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    22. september 2012 at 05:03

    […] Efter jeg flyttede hjemmefra er jeg fortsat med at spise masser af pandekager, både til morgenmad, mellemmad og aftensmad. En af mine ynglings versioner af “det sunde” til aftensmadpandekager […]

  • Besvar
    Abdullah
    25. november 2013 at 23:21

    Kan man ikke lave det uden mælk og bruge noget andet.

    • Besvar
      Mia
      26. november 2013 at 12:05

      Hej Abdullah

      Tak for dit spørgsmål. Som udgangspunkt er der jo brugt sojamælk i denne opskrift, så den er fri for komælk. Men du kan godt skifte sojamælken ud med helt almindelig vand hvis du vil.

      Håber du får glæde af opskriften.

      Mvh Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt