Desserter Opskrifter Snacks

Citron Energikugler

På det sidste har jeg været en del gange i fitness center om eftermiddagen, og har haft lidt langt hjem. Desværre har jeg ingen af gange haft en efter-træning-snack med mig, hvilket jeg har fortrudt hver gang. Jeg er nemlig “lidt” sådan en der virkelig trænger til noget at spise, når jeg har brændt en masse energi af – ellers bliver jeg nemt klodset, ked af det, slatten, irriteret og andet i samme dur. Men jeg bliver også nød til at passe lidt på mine penge og køber derfor ikke bare en energibar, selvom fitnessdk har nogle der er helt perfekte, nemlig et lille udvalg af Organic Food Bar’s. Så da jeg læste om nogle hjemmelavede energibarer, som en af mine amerikanske ynglings bloggere havde lavet med stor succes, blev jeg meget inspireret til at lave mit eget spin på opskriften.

Citron Energikugler

1 “cup” (omkring 2,35 dl) rå cashewnødder

1 “cup” (omkring 2,35 dl) bløde dadler uden sten

1 stor spsk ren kakaopulver

1 stor tsk lakridspulver

Lidt salt

3-4 tsk friskpresset citronsaft

Cirka 1 tsk finthakket/revet citronskal

2 spsk jomfru kokosolie

Tag først cashewnødderne og kom dem i din minihakker. Det tager ikke særlig lang tid før de er hakket helt til mel, måske 1 minut kun. Tilsæt så lidt salt.

Nu er der dadlernes tur.

De skal også i minihakkeren, sammen med alt andet – undtagen citronskal og kokosolie.

Blend i 1-2 minutter og tilsæt så citronskal og kokosolie. Og så skal der blendes igen. Nu skulle massen gerne begynde at samle sig. Hvis den ikke gør, så kom noget mere kokosolie i, 1 tsk af gangen. Sådan her ser det ud når det er færdigt: Massen formes så til kugler – eller barer. De skal opbevares i køleskab og kan nok holde sig 1-2 uger, tror jeg. De kan selvfølgelig sagtens tages med på farten – de bliver ikke dårlige af ikke at være i køleskab, nogle få timer.

Namaste! 😀


Relateret indhold

8 kommentarer

  • Besvar
    Louise
    7. marts 2011 at 18:03

    Mums hvornår inviterer du mig på sådan nogen 😮

    • Besvar
      Mia
      8. marts 2011 at 16:47

      Tak for din kommentar Louise!

      Du er altid velkommen, kan du tro… 🙂

  • Besvar
    Annette Steenbach
    8. august 2011 at 09:15

    Hej kære Mia
    Først mange tak for dejligt selskab til Freja og Thomas’ bryllup.

    Jeg har kigget i din blog før, men måtte lige kigge igen. Jeg bliver bare såååå glad for at se, at der er en så dedikeret person som dig. Herligt, at der er nogen der tager over, og sikke muligheder der er for at dele med alle dise nye medier.
    Dine opskrifter og råd/kommentarer er bare fantastiske ! TAK !
    Håber vi får lejlighed til at mødes igen !
    Kærlige hilsner fra Annette

    • Besvar
      Mia
      8. august 2011 at 20:14

      Hej kære Annette

      Hvor er det en vidunderlig kommentar at få! Du kan tro jeg blev glad for at høre fra dig. Det var en udsøgt fornøjelse at møde både dig og Henrik, rigtig hyggeligt. 🙂

      Dine ord varmer meget! Så mange tak for dem. Det er så godt at høre at andre kan finde glæde i det man brænder for at dele.

      Jeg håber bestemt også at vi mødes igen engang. Hils Henrik! 🙂

      Knus, Mia

  • Besvar
    Kokos/Dadelkugler « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    22. december 2011 at 15:31

    […] elsker dadelkugler (som det også fremgår her og her)! De her, som er ganske enkle med kun fire ingredienser, er de første jeg nogensinde har […]

  • Besvar
    Maria
    5. februar 2013 at 18:46

    Hej Mia,
    Lækre kugler! Men jeg har lavet denne opskrift nu og den er meget mere blød og slet ikke så fast som din ser ud til at være? Hvordan kan det være?

    Mvh Maria

    • Besvar
      Mia
      5. februar 2013 at 19:25

      Hej Maria

      Tak fordi du læser med herinde. 🙂

      Har du mon kølet dem ned eller frosset dem? For så bliver de faste i det. Du kan starte med at tjekke konsistensen ved at presse lidt af massen sammen mellem to fingre og hvis det hænger sammen kan du forme dem til kugler. Ellers skal den nok blendes lidt mere. Men de bliver altså først faste når de har været på køl i mindst 1 time eller er blevet frosset mindst 1/2 time.

      Håber det virker!

      Mvh Mia

      • Besvar
        Mia
        5. februar 2013 at 19:28

        Jeg opdaterer lige opskriften en gang snart. Kan se at jeg ikke har skrevet det med nedkølingstiderne. 🙂

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt