Anmeldelser Spisesteder

Fejringsmiddag på Restaurant Relæ

Hvis der er nogen jeg er heldig med at have i mit liv, så er det min kæreste. Han er altså virkeligt en sød og hjælpsom dreng. Da jeg skulle aflevere mit speciale tilbød han at sætte det flot op i InDesign, helt selv, med hjemmedesignede kaffebønne-bullet points og masser af tanker bag kapiteloverskrifter, størrelsen på margener, skrifttyper og så videre. Han sad faktisk oppe flere nætter længe efter jeg var gået i seng og arbejdede på det, hvilket jeg er ham meget taknemmelig for, for det så altså bare så godt ud både før og efter det var blevet printet. 

Oven i det havde han også flere uger i forvejen afsløret at han gerne ville invitere mig, som “tillykke-med-din-nye-titel”-gave, på Restaurant Relæ, et 1-stjernet michelin spisested med guld i økologi, der længe har stået højt på min spise ude-ønskeliste. Så jeg havde virkeligt noget at se frem til, og jeg er sikker på at det gjorde slutspurten med specialet, både skrivning, afleveringen og alt det med det mundtlige forsvar, en hel del nemmere.

Dagen efter min dimension var det så lykkedes os at reservere et bord til hvad der skulle vise sig at være en meget hyggelig aften med en ovenud tilfredsstillende spiseoplevelse, i virkeligt godt selskab.

Velkomst-drink

Restaurant Relæ har et, efter mit hoved, ret sejt koncept i det at de kun har to menuer med fire retter: en til herbivoren (aka vegetaren) og en til carnivoren (aka kødspiseren). (Så vidt jeg ved er det også muligt at få en noget mere udvidet menu med langt flere retter, men det var altså ikke den vi var ude efter.) Menuen er en overraskelse, med mindre man ringer og spørger til den. Når man er på Restaurant Relæ kan man finde den i en skuffe med bestik som så fint er en del af det bord man sidder ved. Fin detalje som giver mere plads på bordet til hænder, arme, glas og hvad man nu ellers har der.

Bestik

Vi startede aftenen med en velkomst drink, en skøn mousserende vin som jeg desværre ikke husker navnet på, og en lille snack. Agurk var hovedingrediensen, men den gemte også på rosenblade. Meget let og fin i smagen.

Velkomst-snack

Inden første ret kom på bordet fik vi serveret to store skiver af stedets hjemmebag, noget virkeligt godt surdejsbrød, selvfølgelig med en god olivenolie til.Bread

Min menu bød så først på Umodne jordbær og blomsterkarse, serveret med et glas Flora ’13 – Michael Gindl, Hohenruppersdorf. Vinene fik jeg desværre ikke taget billeder af.

1-ret  

Jordbærerne skulle vise sig at være aftenens højdepunkt for mig. Virkeligt en stor oplevelse, specielt fordi vinen passede perfekt til dem. Den ligesom forstærkede oplevelsen af retten og de smagsoplevelser den gav mig, på bedste vis.2-ret

Herefter fulgte Solsikkekerne, kornly og granskud med Cider III ’13 – Per Kølster, Humlebæk, en ret der mindede om risotto men altså var lavet med trykkogte solsikkekerner og den danske ost Kornly. For mine smagsløg var der lige i overkanten af bitterhed fra solsikkekernerne og granskudenes sarte smag druknede også lidt i den ret markante, men dejlige, ostesmag. Men spændende oplevelse var det.

3-ret2

Aftenens tredje ret var for mig den næstbedste ret. Simpelt og super velsmagende. Grønsagsbuket og grillet gedefløde med et glas Autrement ’12 – Jacques Maillet, Savole. Mmm… 🙂 Der er nu ikke noget som præcist veltilberedte grønsager.

3-ret1

Se lige de fine farver, altså!

4-ret-dessert

Afslutningen var sød og lækker, og kom i form af en god gammeldags hjemmelavet is med et twist. Vanille, tørret hindbær og sennepsfrø, sammen med et glas skøn sødlig vin, Rosé d´unjour ’13 – Mark Angeli, Anjou. Igen en vin som jeg synes passede ekstremt godt til maden.

Vin-Mia

Restaurant Relæ var min første virkelige gourmet restaurant oplevelse, og jeg var “blown away” af timingen med servering af de forskellige retter – vi følte på intet tidspunkt at der gik for kort eller lang tid mellem retterne – historierne der blev fortalt om vin og mad, indretningen, stemningen og kreativiteten i opskriftsudviklingen. Allerede før vi glade og mætte begav os videre, sagde jeg til kæresten at nu ville jeg begynde at spare sammen så jeg kunne komme ned på Restaurant Relæ og spise igen, snart. For det var rendyrket forkælelse.

TAK søde Rasmus! Du ramte virkeligt plet. 😉

Namaste.

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Piskeriset
  4. august 2014 at 21:29

  Det er altså også en skøn restaurant! Jeg tænker stadig ind imellem på den dejlige aften, jeg havde der for 1½ år siden. Jeg burde virkelig besøge stedet igen!

  Prøv i øvrigt også Manfreds, der ligger lige over for – det er også rigtig god mad 🙂

  • Besvar
   Mia
   5. august 2014 at 19:06

   Ja, det er et minde der nok kan holde for evigt. 🙂 Jeg skal helt sikkert på Manfreds også, snart. Havde ikke “plads” til ret meget af det gode brød, så det skal jeg også have noget med hjem af en dag. 🙂

 • Besvar
  Pizza og naturvin på BÆST, Nørrebro, København - mia-mad.dk - en vegansk og vegetarisk madblog mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  3. marts 2015 at 15:12

  […] synes det lød spændende reserverede jeg spændt bord. BÆST er ejet af de samme som driver den Michelin-bestjernede Relæ, det noget mere budgetvenlige Manfreds (& Vin) og det allerede ret så populære bageri […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt