Desserter Opskrifter

Fredags Chokolademousse

I går aftes klokken ret sent, fik jeg en overvældende lyst til at gå i køkkenet og lave noget lækkert. Der var indkøbt diverse ingredienser som sammen kunne blive til, mmm, chokolademousse! Så jeg fandt en af mine ynglingskogebøger frem og slog op på den eneste side i den, som jeg havde klistret et bogmærke på: “Smlove Pie”. Faktisk er denne meget dekadente tærte bygget op af både en tærtebund, chokolademousse fyld, kandiserede pecan nødder, peanutbutter karamel og størknet chokolade, i alt fem forskellige projekter. Mit ambitionsniveau var dog ikke så højt og jeg var da også fra starten af klar over at det var netop chokolademousse jeg ville prøve af.


Efter at have indset at jeg havde spist stort set al den chokolade jeg ellers har indkøbt netop til formålet, lykkedes det mig af forskellige mere eller mindre spiste plader at samle omkring 90 gram mørk chokolade – i en skønsom blanding af 70 og 85%´s. Det tog mig lige nogle minutter at acceptere at portionen dermed kun ville blive 1/4 af den i opskriften: for jo mere chokolade, jo mere mousse. Men smilet kom igen på læben da jeg huskede på at jeg havde købt en lille flaske økologisk kakaolikør, som passede perfekt ind i fredagstemaet da den jo indeholdt alkohol. Så selvom jeg havde mig en hvad nogen nok vil påstå var en ret nørdet aften med opskriftstestning, adskildte jeg mig dog ikke væsentligt fra så mange andre unge danskere med hensyn til indtaget af alkohol. Og dog. Mine få mililiter kan nok næppe måle sig med gennemsnitsforbruget for en het almindelige festlig dansk aften.

Vegansk chokolade mousse får først og fremmest sin cremede, bløde konsistens fordi den er lavet på silken tofu. Silken tofu minder i konsistens lidt om budding og er langt fra så fast som almindelige tofu.

Den kan ikke skæres i skiver og steges på panden, men er tilgengæld genial i veganiserede udgaver af is, mousse, dressinger og så videre. Ifølge opskriften skulle der også bruges arrowroot powder – på dansk pilerodspulver, som er en type stivelse. Så dette pulver er altså også med til at give mousse dens moussede konsistens. 🙂

Fredags Chokolademousse

90 gram mørk chokolade

125 gram silken tofu

½ tsk vanillepulver

½ spsk pilerodspulver

0,15 dl kakaolikør (eller 1/4 af 1/4 cup der er et amerikansk mål)

Bræk chokoladen i mindre stykker og kom dem i en ildfast skål. Kom vand i en gryde så det dækker 1/4 op og kom skålen her i. Der må ikke komme vand op til chokoladen. Tænd så for varmen så vandet bliver varmet op – det er bedst hvis det bliver holdt lige under kogepunktet, ellers brænden chokoladen nemt på. Dette kaldes at smete chokolade i et vandbad. 🙂 Imens kommes de øvrige ingredienser i en miniblender eller en cylinderformet skål. Blend dem sammen i et minuts tid. Når chokoladen er smeltet tilsættes den og der blendes med det sammen, indtil alle ingredienserne er godt sammenblandet.

Blandingen bliver forholdsvis tyk. Tag så en spiseske og kom moussen i 4 muffinsforme. Nu skal moussen køle af. Det kan gøres ved at sætte dem overdækket i køleskabet i mindst 2 timer. Det kan også gøres hurtigere ved at bruge fryseren. De skal i såfald have omkring ½ time. Glem dem nu ikke derinde! 😉

Relateret indhold

2 kommentarer

  • Besvar
    Rie Møbjerg
    13. december 2010 at 13:52

    Uhm.. Dem glæder jeg mig til at smage til jul 🙂
    Rie-mor

  • Besvar
    Marineret Tofu – ingefær, hvidløg og gærflager « mia-mad.dk – en vegansk madblog
    8. marts 2011 at 20:16

    […] bruges til enormt mange forskellige ting, både i det salte og det søde køkken, for eksempel i chokolade mousse. Jeg er stor fan af tofu, men bruger det ikke så ofte fordi den økologiske af slagsen er steget […]

  • Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt