Madkultur

‘Fremtidens digitale madkommunikation’, Google og Mad+Medier

I tirsdags var jeg om eftermiddagen at finde i indre København, sammen med en masse andre madnørder aka foodies aka madbloggere. Og det var skønt! Specielt det at være omgivet af andre der tager billeder af deres mad. 😉 Det plejer jeg ind imellem at føle mig lidt underligt tilpas med, derude i verden. Sjovt var det også at være i Google’s lokaler, for det er en virksomhed hvis services jeg bruger hver eneste dag. Jeg ELSKER Google Analytics, for eksempel. Derudover var det også meget spændende at høre mere om hvad Rasmus og Marie fra Mad+Medier havde at sige om fremtiden for danske madblogs, og at høre lidt om “Google+ for Foodies”. Én vigtig lektie lærte jeg i tirsdags: brug ikke ordet facebook når du er under Googles tag! 😉

Nogle af de pointer som var tydeligst for mig kommer her:

 • Blogs har generelt udviklet sig fra at være dagbøger til at fokusere mere på fagstof
 • Det visuelle er blevet opprioriteret i forhold til teksten, som var det primære i starten
 • Der er så at sige tale om professionaliseret amatørisme for de fleste bloggeres vedkomne
 • “Indhold er stadig konge”
 • I fremtiden kommer bloggere forhåbentligt til at kunne gøre en forskel, som aktivister og som en form for journalister

Der var også en Google fyr der snakkede om Google+. Interessant, men jeg må indrømme at jeg er ret glad for facebook og kan lige pt ikke rigtigt overskue flere sociale medier i mit liv. Men det være sagt så synes jeg det lyder til at have et anderledes og meget spændende potentiale, med andre muligheder end “et andet konkurrende socialt medie” som en af de andre så venligt kaldte det. Så når jeg på et tidspunkt føler for det, vil jeg i gang med at eksperimentere med det.

Vi gik også ud i mindre grupper og diskutterede diverse emner. Jeg var med til at snakke om emnet “Internationalt udsyn” og her er de pointer vi fik samlet. Jeg har en drøm om at lave en helt ny blog på engelsk og mine motiver er blandt andet at jeg gerne vil være del af en større (mad)blogger kultur og så vil jeg også gerne på sigt kunne gøre det at blogge til i hvert fald en del af min levevej. Heldigvis har jeg ikke rigtigt en sproglig barriere, men der er da klart andre udfordringer i det end når man blogger på dansk. Spændende!

men

Til sidst spiste vi sammen. 😉 Det var sammenskudsgilde og jeg havde bagt boller. En af dem ses på tallerkenen nedenfor. De blev desværre ret flade i det – jeg giver vejret skylden! Al den regn i tirsdags var ikke god for hævningen… Men godt smagte de da heldigvis.

Det var virkeligt lækkert. Jeg var specielt vild med gulerods/fennikelråkosten. Der var en himmelsk dressing på, med ingefær tror jeg. Dén opskrift vil jeg meget gerne have. På kornsalaten til venstre var der syltede rødløg. Suk! Hvor jeg bare elsker syltede grønsager. Der var også et andet bord som jeg udforskede bagefter – der fandt jeg dødlækkert hjemmebagt rugbrød og focaccia, plus mere gulerods/fennikelråkost. 😉

Og kagen her…ja, ord kan simpelthen ikke beskrive hvor godt den smagte. Den var kort sagt genial. Man kunne godt smage at det er folk der er passionerede omkring mad der var samlet. 🙂

Jeg håber at Google tager initiativ til andre spændende arrangementer for madbloggere i fremtiden. De ved i hvert fald at jeg meget gerne vil lære mere om Google Analytics. 😀

Namaste!

Relateret indhold

7 kommentarer

 • Besvar
  Rie Mor
  31. maj 2012 at 10:20

  Spændende læsning !. Da jeg selv var på alder med dig – +2år – fik min mand en “skrivecomputer” og det var virkelig det helt store. Må sige udviklingen er gået stærkt siden da. Du var en lille førskolepige, som flyttede ind i jordbærbedet når der var bær, og nærmest sørgede når alle de røde himmerigsmundfulde var spist – men så kom jo de friske hindbær som netop passede på en lille finger. Så madglæden har IKKE ændret sig. Namaste…

  • Besvar
   Mia
   31. maj 2012 at 11:20

   Årh mor, hvor er du sød. 🙂

 • Besvar
  Krasse
  9. juni 2012 at 10:10

  Hvor mega interessant!

  Fik du simplthen en invitation eller hur?

  Knus Krasse

 • Besvar
  Bondens Marked 28. juli 2012 ved Øksnehallen « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  1. august 2012 at 05:03

  […] ham før og har så efterfølgende fundet ud af at det er Mogens Bisgaard som jeg har været til arrangement på Google sammen med, og som står bag både enmandsfirmaet KONKRET Kommunikation og […]

 • Besvar
  Recap på Fremtidens digitale madkommunikation | mad+medier - viden, netværk, inspiration
  25. oktober 2012 at 14:22

  […] kommentarer i æteren Også Mia-mad (“Fremtidens digitale madkommunikation, Google og Mad+Medier“) og Mad for galleriet (“Hanging out with Google“) samlede fyldigt op på dagens […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt