Anmeldelser Spisesteder

Frokost på den veganske café Mikuna, i Århus

Jeg har længe, meget længe, gerne ville besøge Mikuna, en 100% vegansk café tæt på både banegården og musikhuset i Århus. Faktisk gik jeg forgæves første gang jeg forsøgte, som efterhånden er længe siden. De havde lukket på hvad jeg troede var en helt almindelig hverdag, men som altså viste sig at være en helligdag. Det er blandt andet sådan noget en kandidatopgave kan gøre ved en. 😉 

Men for nogle uger siden lykkedes det og jeg fik endeligt sat tænderne i tre af deres i alt fire forskellige slags smørebrød. Og det var al ventetiden værd.

Mikuna kan du få varme gryderetter med brød, hjemmelavet burger, sandwiches, smørrebrød, varme og kolde drikkevare, og diverse kager. Det er muligt at få glutenfri brød og mens jeg sad og nød mine madder kom der en dame ind som bestilte en fødselsdagslagkage til hendes datter, så den mulighed regner jeg med at der også er for andre.

mikuna_vegan_cafe_aarhus1

På mine madder var der hønseFRIsalat med blandt andet karse og æble, fiskeFRIfillet med caviart, dild og remo, og så fik jeg også en med veggadeller, rødkål og syltede aguker. Rugbrøddet som det lækre fyld hvilede på var saftigt og velsmagende, og smurt med et passende lag plantesmør/margarine. Thumbs up for det, fra mig! Der var masser af smag – og saft og kraft – i smørebrødet, og det var lige før at jeg måtte levne.

mikuna_vegan_cafe_aarhus4

Den veganske caviar, kaldet caviart, var et super lækkert indslag og så er jeg virkelig en sucker for gode syltede agurker, hvilket det virkeligt var. Mums!

mikuna_vegan_cafe_aarhus5

Der var små æblefirkanter i hønseFRIsalaten, sprøde, søde og saftige småbidder der piftede den cremede salat gevaldigt op. Jeg ved ikke hvad de bruger som køderstatning – tror det er lavet af soja – og det er jeg egentlig ikke den store fan af. Men jeg synes det var ret vellykket brugt her.

Jeg skal i hvert fald forbi igen for at smage en gryderet eller en burger, for der er altså styr på krydringen og madlavningen hos Mikuna. Og så er det rart som vegetar – eller flexitar som jeg er begyndt at kalde mig selv – at have frit valg på hele menukortet.

mikuna_vegan_cafe_aarhus2

Jeg håber du har en god weekend. Her hvor jeg er skinner solen, haven bugner af grønkål, æbler og bladselleri, der er friskpresset grøn juice i glasset og det er søndag. Skønt!

mikuna_vegan_cafe_aarhus3

Namaste!

Relateret indhold

1 kommentar

 • Besvar
  Piskeriset
  28. september 2014 at 17:55

  Det lyder som et ret spændende sted – det er straks skrevet bag øret 🙂

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt