Desserter Morgenmad Opskrifter

Gluten- og mælkefri pandekager

De fleste weekender bliver det bagt pandekager hjemme i mit lille bitte køkken til morgenmad. Oftes sker det mens kæresten stadig ligger og bobler inde under dynen, B-menneske som han er og A-menneske som jeg er. 😉 Det er nu også ret hyggeligt at kunne overraske med en bunke lune pandekager på et tidspunkt op af formiddagen. Pandekagerne her er som det fremgår af overskriften glutenfri. Det er ikke fordi jeg er begyndt at spise glutenfrit, men jeg synes det er sjovt at eksperimentere med forskellige ingredienser og synes også ind imellem at der ryger meget gluten indenbors. Og så kan det være rart med lidt variation. Opskriften her er ret enkel, dog skal man bruge en ret præcis køkkenvægt. Hvis du spiser mælkeprodukter kan jeg anbefale at man steger pandekagerne i smør.
Derudover skal det lige tilføjes at jeg altid bruger økologiske æg og i dette tilfælde var alle andre ingredienser undtagen bananen OGSÅ økologiske. Jeg elsker økologi!

Pandekage-X

Gluten- og mælkefri pandekager

2 personer

2 dl sojadrik 

1 tsk æbleeddike

1 stor banan

1/4 tsk stødt kanel

40 gr boghvedemel

40 gr rismel

2 æg

Knivsspids salt

Plantemargarine (eller kokosolie eller øko smør)

Start med at blande sojadrik og æbleeddike. Sæt det til side og mos bananen med en gaffel. Pisk så sojadrik/æbleeddike-blandingen i bananmosen med et piskeris (ikke elektrisk). Tilsæt stødt kanel, boghvede- og rismel, æg og salt og pisk det grundigt sammen. Varm plantemargarinen op på en stor pande – jeg brugte cirka 1/2 tsk til hver pandekage – og tag 1 dl dej og lav 1 pandekage af gangen. De skal have et par minutter på hver side.

Du kan gøre som jeg og komme et stykke 70% mørk øko chokolade på toppen som vil smelte og lave en skøn chokoladesovs, eller kombinere chokoladen med en spsk jordnøddesmør.

Pandekage-2

Jeg håber du får glæde af opskriften og at har tid til at nyde solen – jeg sidder indendørs og kæmper med gruppeprojekt-skrivning her i weekenden.

Jeg har forresten nogle ret fine giveaway’s under opsejling så hold øjnene åbne de kommende uger hvis du gerne vil vinde nogle lækkerier herinde.

Namaste.

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Sanne
  10. juni 2013 at 18:42

  Åh pandekager, der er noget nostalgisk og tilbage-til-barndommen ved pandekage 😀

  • Besvar
   Mia
   13. juni 2013 at 17:42

   Hej Sanne

   Tak for din kommentar.

   Ja, jeg har en del gode minder der er forbundet med pandekager fra min barndom så jeg kan godt følge dig. 🙂

   Mvh Mia

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt