Desserter Opskrifter Snacks

Havregryns/dadeltrekanter med kanel overtrukket med chokolade

Mmm…jul. 🙂 Honningkager, risengrød, varm kirsebærsovs, gløgg og chokoladekalendere. Og konfekt! Trekanterne her er i den sundere afdeling, men er faktisk “bare” en pimpet udgave af sundt dadelslik som jeg laver så ofte. De smager dog lidt af luksus havregrynskugler – dem der er overtrukket med chokolade. Havregrynene og kanelen gør dem til noget helt specielt dejligt.  

Havregryns/dadeltrekanter med kanel overtrukket med chokolade

150 gram dadler uden sten

1 spsk kokosolie

30 gram mandler

15 gram havregryn

1/4 tsk salt

1 tsk kakaopulver

1/2 tsk stødt kanel

2 store eller 4 små firkanter chokolade (jeg brugte Änglemarks økologiske og derfor kun 2 firkanter da de er ret store)

Kom dadlerne i en minihakker og lad den køre indtil de samler sig til en masse. Det kan lyde som om der er sten med nede hos dadlerne, men det er der (i langt de fleste tilfælde) ikke. Tilsæt så kokosolie og kør det sammen med dadlerne. Nu skal mandlerne, havregrynene, salt, kakaopulver og stødt kanel tilsættes og hakkes med til massen er blevet til en form for “crumble”-agtig dej. Dejen skal samle sig og holde formen når man presser den sammen med fingrene. Kom nu dejen over i en mellemstørrelses dåse med låg (gerne af plastik), som du har beklædt med plastfolie. Pres dejen sammen med en ske.

Smelt så chokoladen, enten over vandbad eller i mikrobølgeovnen. Fordel herefter den flydende chokolade ovenpå havregryns/dadelmassen og kom dåsen i fryseren i 1/2 time. Efter den 1/2 time burde chokoladen være størknet og trekanterne kan så skæres ud og nydes sammen med en stor kop varm te.

Namaste!

Relateret indhold

10 kommentarer

  • Besvar
    Lene
    11. januar 2013 at 09:40

    Hej Mia.

    Hvor er de bare lækre og velsmagende !!! Har nu lavet dem to gange, og de er hurtigt væk igen 😉 Sidste gang kom jeg ca. dobbelt så meget havregryn i, og det vil jeg gøre fremover, da jeg godt kan lide mad og snacks med “gods” i. har altid godt kunne lide lidt “tunge” madvarer, hvor for jeg f.eks.også altid laver min hummus god tyk og holder meget af eks.Nuttolene.

    Noget helt andet: jeg sad og så et program med Thomas Rode (kokken fra Kong Hans) og han sværger jo til stenaldermad. han talte bikke særligt pænt om brød og ham med flere argumenterer for, at det ikke er sundt for os at spise brød. Det forstår jeg simpelthen ikke. Han og andre snakker ofte om brød i generelle vendinger, og jeg mener, at brød bl.a. er en god fiber – og proteinkilde, hvis vi vel og mærke vælger groft brød lavet af økologisk groft og kerne/kimholdigt mel. Forsatår ikke hvorfor brød er blevet så udskældt???
    Vil du give en kommentar? På forhånd tak.

    Snehilsen fra Lene i Odense, hvor sneen vælter ned lige nu!

    • Besvar
      Mia
      12. januar 2013 at 16:51

      Kære Lene

      Tak for din kommentar. Er glad for at trekanterne falder i god jord. 🙂 Dejligt at der bliver eksperimenteret med opskriften.

      Det undrer også mig hvorfor brød får så meget skæld ud. Specielt når man generalisere så meget som Rhode jo lidt gjorde det – jeg så også det afsnit du skriver om. Han er i hvert fald blevet overbevist om at brød ikke er sundt og så lever han jo ud fra den overbevisning og spreder det budskab som han ved har hjulpet ham til at få det væsentligt bedre. Men brød har nok fået et lidt dårligt ry fordi det indeholder ret meget stivelse som er et kulhydrat som forholdsvis hurtigt bliver brudt ned i kroppen og som derfor kan give en hurtig stigning (og efterfølgende et hurtigt fald) i blodsukkeret. Jo hvidere brødet er jo mere minder den reaktion som der sker i kroppen om at spise slik eller sukker. Det er også nemt at spise meget brød og dermed indtage langt mere end man forbrænder, så jeg tror ikke det er helt galt at brød kan være usundt hvis man vælger det “dårligste” af slagsen (hvidt toastbrød, krydderboller, franskbrød osv.) og spiser alt for meget af det.

      Men på den anden side findes der så også brød der er lavet på (fuldkorns)mel som er af høj kvalitet, hvor alle dele af kornet stadig er med så indholdet af kostfibre, proteiner og vitaminer/mineraler er rigtig fint, og hvor hævningsteknikken har frigivet endnu flere god næringsstoffer. Surdejshævet brød skulle eftersigende give et sundere brød end gærhævet brød, ligesom langtidshævning på meget lidt gær også skulle give et godt brød. Så jeg er helt enig med dig i at brød er en god kilde til fibre og proteiner, i hvert fald hvis man vælger noget der lavet på fuldkorn og som er hævet over længere tid.

      Jeg elsker brød og spiser det hver eneste dag. 🙂 Håber du fik noget ud af kommentaren her…ellers skriver du bare igen.

      Med også en snehilsen fra København;)

  • Besvar
    Kaffe/kakao/appelsin-dadelkugler « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    8. februar 2013 at 09:02

    […] ovenpå grød, fyldt med marcipan og nougat, eller som her, i endnu en version af mine dadelkugler/trekanter/firkanter… Disse her kom jeg på efter at have skrevet lidt om et lille hjørne af min […]

  • Besvar
    Mariann
    12. juni 2013 at 20:14

    Nej hvor smager de bare godt! Også 5 stjerner herfra 🙂 Og oveni det er de nemme at lave og vældig fedtfattige i forhold til mange andre opskrifter med tørret frugt. Tak fordi du delte opskriften! 🙂

    • Besvar
      Mia
      13. juni 2013 at 17:43

      Hej Mariann

      Og mange tak for dine fine ord. Er meget glad for at du kunne lide opskriften. 🙂

      Mvh Mia

    • Besvar
      Mia
      13. juni 2013 at 17:44

      Hej Mariann

      Og mange tak for dine fine ord! Det glæder mig meget at høre at du kan bruge opskriften. 🙂

      Mvh Mia

  • Besvar
    Madbloggerudfordring: Raw bites med dadler og chokolade - MADGLADMAD
    11. november 2013 at 11:42

    […] Jeg valgte meget hurtigt den rubrik, der hed desserter (pudsigt nok), og faldt over opskriften: Havregrynskugler/dadeltrekanter med kanel og overtrukket chokolade. Mmm.. de så rigtig gode ud. Først tænkte jeg, at jeg ville lægge et lag af karamel ind under […]

  • Besvar
    Årets konfekt.. - Side 73
    2. december 2013 at 02:08

    […] har fundet dem her og det lyder alt for lækkert. Havregryns/dadeltrekanter med kanel overtrukket med chokolade ” If I had a world of my own, everything would be nonsense ” Svar med […]

  • Besvar
    Malene
    19. november 2017 at 15:42

    Skal den opbevares på køl for at være bedst??

    • Besvar
      Mia
      20. november 2017 at 18:02

      Hej Malene

      Mange tak fordi du læser med herinde!

      Ja, opbevaring på køl er hvad de har brug for. 🙂

      Mvh Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt