Desserter Drikke Opskrifter Salater

Hjemmelavet græskarpure

For tiden skifter verden farve, fra grøn til rød, gul og orange. Det er lige nu når årstiden skifter fra sommer til efterår at jeg for alvor ligger mærke til duften i luften og at jeg frydes over de bestemte og skønne grøntsager og frugter som er i sæson. Jeg følger med på en del amerikanske madblogs og der er det helt tydeligt hvad der er det hotteste hotte hos dem for tiden – det er nemlig græskar! Det har jeg ikke kunnet undgå at blive inspireret af da det jo også er i sæson her i lille Danmark. Derfor måtte jeg bare prøve at lave græskarpure en dag. Og i fredags fik jeg så endelig gjort det.

Græskarpure

Så mange græskar som du ønsker – jeg brugte 1 lille hokkaido men gad godt at jeg havde haft et kæmpe

Eventuelt lidt kogende vand

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Skyl græskarret grundigt og tør det af. Du skal ikke skrælle det! Skær det så over med en stor skarp kniv og brug en ske til at fjerne “indmaden”. Skær så græskaret ud i fire både og læg dem på en bagepapirsbeklædt bageplade. Det er lige meget om de vender opad eller nedad.

Pumpkin

Nu skal græskaret havde 45 minutter eller længere tid, alt efter hvor tykt og stort dit græskar er. Hvis det er meget stort kan det tage op til 1 time og 30 minutter!

Pumpkin1

Når du med en gaffel kan mærke at græskarret er mørt tager du det ud af ovnen og lader det køle lidt af. Det skal være til at arbejde med men må helst ikke blive koldt da det så kan blive lidt svært at fjerne det yderste lag som er blevet meget tørt.

Pumpkin2

Jeg fjernede både skræl og det lag der dækkede “indersiden” af græskaret, så jeg stod tilbage med det fine græskarkød uden nogle tørre dele. Nu skal græskarkødet i en blender og blendes helt smooth. Jeg tilsatte omkring 2 dl vand jeg lige havde kogt i min elkedel, hvilket kan være nødvendigt da græskarkødet kan være lidt tørt i det efter turen i ovnen. Det er op til dig hvor våd du vil have din pure – men det er også et spørgsmål om hvad din blender kan præstere. Min havde brug for noget væske for at kunne blende græskaret helt fint ud.

Done-puree

Det bliver en rigtig flot orange pure som kan bruges på mange forskellige måder. Du kan på billedet herover ane den smoothie som jeg lavede med pureen i weekenden og som der kommer en opskrift på her på bloggen, en af de kommende dage. Jeg tør godt skrive at den kan du altså godt glæde dig til! 🙂

God mandag!

Namaste.

 

Relateret indhold

5 kommentarer

  • Besvar
    Mor
    7. oktober 2013 at 11:22

    Vi har en del hokaido i haven 😉

    • Besvar
      Mia
      16. oktober 2013 at 09:56

      Så giver du måske et? 🙂

  • Besvar
    Krydret græskarsmoothie « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    9. oktober 2013 at 10:27

    […] rent faktisk er for mærkeligt eller om det måske egentligt kunne være ret lækkert. Det er her min hjemmelavede græskarpure kommer ind i […]

  • Besvar
    Jeannette Ammonsen
    15. oktober 2016 at 15:49

    Hej vil bare høre hvordan man kan opbevare pureén 😀

    • Besvar
      Mia
      16. oktober 2016 at 10:46

      Hej Jeannette

      Tak fordi du læser med herinde og for dit spørgsmål. 🙂

      Pureén kan opbevares på køl 3-5 dage, eller fryses ned. På frost vil jeg gætte på en holbarhed på 1-2 måneder.

      Rigtig god søndag!

      Grønne hilsner, Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt