Hverdagsglimt

Hverdagsglimt #2 (UGE 1): mit eksperiment med 3 glutenfrie uger

For snart en uges tid siden tog jeg en beslutning om at lave et eksperiment på 3 uger, hvor jeg kun spiser glutenfrit: så hjerteligt velkommen til første statusindlæg om mine 3 glutenfrie uger! Efter at jeg selv har både læst bøger af, og lyttet til, diverse kloge mennesker der ved en hel masse om hvordan gluten kan påvirke kroppen og helbredet, føltes det efterhånden lidt som en pligt at jeg prøvede det af på mig selv. For jeg er ret skeptisk anlagt og kan nok især takke min tid på universitet, da jeg læste min kandidat i ‘Integrated Food Studies’, for netop den tilgang at jeg ikke tager andres ord for gode varer lige med det samme. Men så er det at jeg altid vender tilbage til det udgangspunkt, at hvis jeg ikke har prøvet det på egen krop så går det bare ikke for mig, at have en kraftigt postiv eller negativ holdning til det. Det er i hvert fald en regel jeg har sat op for mig selv. Så lørdag den 10. september gik det løs!

glutenfri-morgenmad

I dag er det fredag den 16. september og jeg vågnede i morges op med forkølelseslignende symptomer: ondt i halsen, tilstoppet næse og en mild hovedpine. Jeg har den sidste gode uges tid boet hos og arbejdet for en af de der kloge mennesker som jeg hentyder til ovenfor, og vi blev enige om at mit helbreds lidt dårlige tilstand nok skyldes, at min krop var ved at rense ud. Det er noget som jeg ikke ved særlig meget om og som jeg snarest vil have læst op på, men fordi jeg ikke har feber kunne det godt give god mening, at min krop lige nu har overskud til en form for hovedrengøring. Jeg er nemlig også begyndt at døje med blister den sidste uges tid, hvilket jeg i mange, mange, mange måneder har været 100% fri for – og som jeg før jeg begyndte nærmest helt religiøst at tage Longo Vital HVER DAG, døjede med nærmest hver uge – og “man siger” at et tegn på udrensning er, at gamle symptomer blusser op igen.

glutenfri-frokost

Det bliver spændene hvad de næste uger byder på, specielt også nu jeg ikke længere kun er et sted hvor glutenfrie madvarer er nemt tilgængelige. Jeg skal nemlig og blandt andet besøge min mor og familien i Jylland, og bedsteforældrene på Sjælland, samt gode mennesker på Møn, og efter mange års erfaring med det potentielt socialt akavede i at spise vegansk eller vegetarisk, ved jeg at jeg bør træde varsomt og forberede mine kære godt på mine nye og hvad der måske bliver opfattet som lidt mere skøre påfund end ellers. Men det burde de vel egentlig være vænnet til efterhånden, hihi…

Rigtig god weekend til dig!

Namaste.

Relateret indhold

1 kommentar

 • Besvar
  My everydaylife #7: my 3 weeks of no gluten and what I learned - mia-mad.dk - en grøn madblog
  7. februar 2017 at 11:27

  […] you remember that I did 3 weeks of no gluten last year? In 2016 I took a spontaneous decision to skip everything that contained gluten. I did […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt