Hverdagsglimt

Hverdagsglimt #4 (UGE 2): mit eksperiment med 3 glutenfrie uger

Så nåede jeg til uge 2 af mit eksperiment med 3 glutenfrie uger. Det har været en fornøjelse indtil videre. Jeg har længe tænkt på mig selv som sådan en der virkeligt elsker brød og som slet ikke ville kunne undvære det, men jeg ikke savnet det glutenholdige nævneværdigt. Det er hjulpet godt på vej af, at jeg både selv har kunnet bage og at det har været nemt nok at købe mig til velsmagende glutenfrit brød. Jeg har også fået en hel masse gode råd med på vejen som har gjort det hele nemmere, specielt fra andre glutenfri kvinder, og jeg er endda også blevet budt velkommen i den glutenfri klub! Det føles godt at have et fællesskab med andre og at have nogen at spørge til råds. Her har min Instagram profil gjort en stor postitiv forskel. Jeg arbejder på at samle en liste af tips i mit næste indlæg om eksperimentet her. Så hold endelig ikke igen med at dele dine tips herinde!

Den forgange uge har for mig særligt drejet sig om, at finde nye produkter som er glutenfri. Efter at have været på farten en hel del dage i træk, kom jeg hjem og fik rodet rundt i mine køkkenskabe og fundet alt det frem som indeholder gluten. Det hele endte i en indkøbspose som nu står og venter på hvilken beslutning jeg tager om deres skæbne. Egentlig forestiller jeg mig at jeg fortsætter med at spise glutenholdige produkter, dog i noget mindre omfang, når de tre uger er forbi, men ellers så er det hele jo ligesom samlet og nemt at tage med mig, og give væk til en eller anden. Smides ud skal det i hvert fald ikke! Det har været ret nemt at finde alternativer til pasta, knækbrød og brød – der er en hel masse, også økologiske produkter, i butikkerne. På Frederiksberg i København fandt jeg gode sager hos 100% veganske Astrid och Aporna Cph, velassorterede Helsam Urtehuset (som også har en ny sej afdeling med “refill” af Sonetts velduftende og effektive sæbe-/rengøringsprodukter) og Helsemin i Frederiksberg Centret. I Århus, i hvad jeg plejer at kalde Danmarks bedste helsekostbutik, REN KOST & KROP, købte jeg de lækreste friskbagte OG lune boller – en med chokolade og en med quinoa og brændenælde – og så kan jeg ikke anbefale deres egen glutenfri melblanding nok. Den er ganske enkelt genial og fungerer blandt andet rigtig godt som base for chokolademuffins!

feelgoodbakery-miamaddk-3glutenfrieuger-2

Jeg var også på besøg hos det københavnske og naturligt glutenfrie bageri FeelgoodBakery og fik mig en god snak med en af de dejlige damer bag det lækre bagværk. De er næsten 100% økologiske og nærmest også helt veganske – dog bruger de honning engang imellem. Det der er vegansk afmærker de tydeligt. Rigtig god oplevelse og jeg var specielt begejstret for deres havreboller! Det kan anbefales at følge med på deres Facebook side, for så kan man lave en bestilling hos dem. De er et mikrobageri, er populære og får hurtigt udsolgt. De sælger også en del af deres brød som bag-selv-melblandinger (!). Jeg håber at jeg snart finder tid til et besøg hos Mette Marie og Kathrine, der har Det Glutenfri Bageatelier, i et lille hus ved Fredensborg Station. De billeder de deler får mine tænder til at løbe i vand!

Lever du glutenfrit – og har du et tip du vil dele herinde? Så ville jeg blive SÅ glad. 

Namaste!

Relateret indhold

3 kommentarer

  • Besvar
    Mette M
    14. oktober 2016 at 10:34

    Dejligt at du ikke oplever det som en stor udfordring at leve glutenfrit. Vi har levet uden gluten siden januar, og jeg oplever det heller ikke som det store problem (det er der dog nogle omkring mig som gør, men det tager jeg med et smil :-). Dog vil jeg sige at med to børn som har en GOD appetit og hvoraf den ene ikke kan tåle gluten, så skal der hele tiden tænkes et par dage eller fire frem. Så madplanerne er meget “IN” hos os lige nu – ellers går der koks i det 😉 Noget af det mest positive er at vi spiser endnu flere grøntsager, vi spiser en del æg, nødder og frugt. Brød har vi skåret meget ned på, og bager det hele selv. Jeg er rigtig glad for Rose Maimondes e-bog “Glutenfri”, hvor alle opskrifter er langtidshævede. Spændt på at høre hvad din erfaring er efter 3 uger 🙂 Jeg oplever selv at min mave fungerer meget bedre, jeg har et dejligt overskud og er “grounded” på en helt anden måde end tidligere.
    Jeg har også planer om en tur til Fredensborg snart og så skal jeg da også kigge forbi hos FeelgoodBakery næste gang jeg er i Kbh – dem kendte jeg ikke.

    • Besvar
      Mia
      16. oktober 2016 at 10:49

      Kære Mette

      Mange tak for din kommentar! Som så ofte før fik jeg pludseligt travlt og derfor lader det sidste konkluderende indlæg vente på sig. Men mon ikke det kommer på et eller andet tidspunkt. 😉

      Jeg vil dog sige, at det var en super spændende oplevelse og selvom jeg er begyndt spise gluten igen – det virker som om jeg er en af dem, som ikke har problemer med tåle det, i realistiske mængder – så er jeg klart blevet mere bevidst om helt hvor nemt det er at spise meget gluten og jeg er blevet opmærksom på, at jeg gerne vil være mere mindful omkring at spise mindre gluten. Mest bare fordi, jeg tror på at variation er super vigtigt.

      God søndag kære Mette!

      Grønne hilsner, Mia

  • Besvar
    My everydaylife #7: 3 weeks of no gluten and what I learned - mia-mad.dk - en grøn madblog
    7. februar 2017 at 11:28

    […] you remember that I did 3 weeks of no gluten last year? In 2016 I took a spontaneous decision to skip everything that contained gluten. I did succeed in doing the 3 weeks (and almost made it to 4), but I didn’t succeed in making […]

  • Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt