Fredagsinspiration

Det er jeg begejstret over for tiden: dansk klimaafgift på oksekød og vegansk læder lavet på kombucha

Fredagens inspirationsindlæg byder i denne uge på en ret heftig udmelding fra Etisk Råd om oksekød og en sej nyhed om et vegansk læderprodukt lavet på kombucha scoby’er… Spændende og grænseoverskridende nyt.

Etisk Råd satte mange sind i kog, da i mandags klart meldte ud at de anbefaler en dansk klimaafgift på oksekød. Anbefalingen bygger blandt andet på, at oksekød er den mest klimabelastende fødevarer der findes og kombineret med at “[k]limaforandringerne udgør en betydelig risiko for menneskers sundhed, fødevaresikkerhed, biodiversitet og naturen” mener Etisk Råd at det er rimeligt, at vi danskere via en statslig regulering af prisen på oksekød, bliver tvunget til at gøre mere end vi gør lige nu for at nedbringe vores klimabelastning. Det er egenlig ret vildt, synes jeg, med så klar en udmelding fra nogen der beskæftiger sig med alt det vi som mennesker “bør gøre”. Det bliver spændende hvad det fører til!

Og når nu man som jeg er gået helt i kombucha-mode, er det ekstra sjovt at falde over en nyhed om at forskere på Iowa State University har fremstillet et vegansk læderprodukt baseret på netop kombucha (altså kombucha scoby’en, du ved…). Kombucha er da bare for vildt sejt! Tænk vist det viste sig at være noget, der rent faktisk holder.

Jeg håber du får lige den weekend du allerhelst vil have!

Namaste.

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt