Fredagsinspiration

Det er jeg begejstret over for tiden: WWF Naturfonden’s nye kampagne ‘spis planter for planeten’!

Hvis du, som jeg, har set filmen Cowspiracy ved du, at amerikanske miljøorganisationer ser alvorlige udfordringer forbundet med at sætte fokus på forbrug af animalske fødevarer. Hvis man skal tro filmen, så er det faktisk direkte livsfarligt for dem der udtaler sig i den retning. Og ja, det er, som titlen på filmen antyder, konspirationsteorier. Men med det in mente at forskellige eksperter udtaler sig i den retning at det er sandheden, synes jeg det er endnu mere imponerende at WWF har sat en kampagne i gang der netop har fokus på fødevarer og hvordan vi ved hjælp af vores kostvaner, kan gøre en postiv forskel for den planet vi alle sammen kan kalde vores hjem. Der er rigtig mange videnskabelige undersøgelser og artikler der peger på, at en kost med et minimum eller et fravær af animalske fødevarer, er den mest bæredygtige, miljøvenlige og vandbesparende. Og med den rivende udvikling som der sker i danske supermarkeder lige for tiden, bliver det bare nemmere og nemmere at vælge flere og flere plantebaserede fødevarer til, og flere og flere af de animalske fra.

Det er mig en ret stor ære, at jeg for nogle måneder siden blev spurgt om jeg ville bidrage med opskrifter til WWF Verdensnaturfonden’s Spis planter for planeten kampagne. Et af målene med den er, at sætte fokus på det store forbrug af blandt andet kød, som mange mennesker har. Kampagnen er udformet som en udfordring og går ud på, at du som deltager vælger at spise vegetarisk i en eller flere uger, alt efter hvad du har lyst til og mod på. Du tilmelder dig udfordringen ved at oprette en indsamling for WWF Verdensnaturfonden. Det gør du HER! Når du har startet din indsamling vil du få tilsendt en indsamlingspakke på mail, hvor der blandt andet er en masse lækre og spændende opskrifter – blandt andet nogen som jeg har bidraget med. Jeg er i rigtig godt selskab af dygtige Mia Sommer og Kirsten Skaarup.

Pengene, du får indsamlet, går til WWF’s arbejde for at bevare (vild) natur, (vilde) dyr og hjælpe mennesker der er i nærkontakt med begge dele. Jeg håber kampagnen får stor succes, for set med mine øjne er der kun gode bivirkninger forbundet med den.

Namaste!

 

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  Liv
  3. september 2016 at 15:49

  Det lyder meget spændende med jeres opskrifter 🙂 Men når WWF spørger om min “storebror” helst vil donere 100kr til mig eller beholde sin røde bøf – så tror jeg måske at svaret må være ingen af delene.

  • Besvar
   Mia
   5. september 2016 at 11:07

   Hej Liv

   Tak for din kommentar! Jeg kan så godt følge dig i at WWF har sat sig en svær opgave for, men det er da forsøget værd synes jeg. 🙂 Kostvaner er jo et enormt svært emne at tage op. Nok både fordi kost på nogen måder er med til at definere hvem vi er og hvad vi tror på, og så også fordi det for mange er en del af beskrivelsen af det forhold vi føler vi har til alt det uden om os – naturen, dyrene og andre mennesker. Det er et ømt emne, og SÅ spændende. 🙂

   God dag til dig.

   Kh Mia

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt