Madkultur

Julegaveidéer – til den madglade

Som skilsmissebarn kan julegaveshoppingen nemt synes noget uoverskuelig, for listen over glade modtagere er – i hvert fald for mit vedkommende – ret lang. Men så er det jo egentlig ret heldigt at jeg elsker at give gaver! 😉 En stor del af dem køber jeg på internettet for det sparer mig både for tid og besvær, og så er der så mange gode webshops efterhånden at udvalget faktisk er større end hvis jeg gik en tur ned af Strøget. 

Julegaver-2

Jeg har fundet nogle gaveidéer på lækre sager som jeg selv ville blive glad for at modtage og som jeg er ret sikker på at andre madglade også ville synes godt om:

1. Den hjerteformede, røde støbejernsgryde fra Le CreusetDet er klart formen der stjæler mit madglade hjerte her, men tanken om at kunne lave simreretter eller bage brød i ovnen er også yderst tiltalende. Og så er jeg meget glad for farven også.

2.Honningøl, honningbolcher, bi-venlige blomsterfrø eller lækker honning fra BybiDu støtter både en forening med nogle beundringsværdige mål og får nogle rigtigt gode produkter. Tag et smut i Tivoli eller Nyhavn, København, hvor foreningen har boder med deres produkter denne jul.

3. Et sødt, sjovt eller farverigt forklæde. Jeg har fundet et med den fineste hjerteformede lomme på som er lige mig, på Zalandos hjemmeside. De har også mange andre fine forklæder. Jeg går aldrig i køkkenet uden, for jeg har ind imellem (min kæreste ville nok sige altid) ret klodsede tendenser når jeg laver mad. 😉

4. The Oh She Glows Cookbook. Canadiske Angela, som har udviklet alle opskrifter og også selv taget alle billeder til kogebogen, er en af mine ynglings madbloggere. Hun har madbloggen Oh She Glows som jeg finder meget inspiration i. Jeg glæder mig som et lille barn til at få fingrene i hvad jeg er sikker på er en helt igennem genial kogebog, fuldt med kreative opskrifter på veganske lækkerier. Den udkommer den 4. marts 2014 men kan allerede nu forudbestilles på den engelsk online boghandel The Book Depository.

5. Et madlavningskursus i vegetarmadDen 20. december bliver det muligt at tilmelde sig mine forårssæsonskurser som jeg udbyder i samarbejde med aftenskolen FOF. Det er et oplagt kursus for en der lige er blevet vegetar, en som drømmer om at blive det, den grønsagselskende “alt-spisende” som gerne vil prøve noget nyt, eller andre der søger ny inspiration.

6. Lækker luksus chokolade fra danske Summerbird, som lige har lanceret blandt andet nogle økologiske chokoladekarameller eller fra et af de gode mærker som forhandles på Chokomanias webshop. Jeg er personligt ret vildt med Original Beans som nogle læsere måske husker det fra en tidligere konkurrence her på bloggen.

7. Fine papirsugerør til særlige lejligheder. Jeg synes blandt andet de her der er hvide med røde hjerter på, er rigtigt bedårende. I det hele taget er webshoppen Etsy.com en skatkiste af skønne hjemmelavede ting og sager.

8. God Kaffe – Grundbog for Kaffeelskere, måske endda sammen med en pose kaffebønner fra the Coffee Collective som har skrevet bogen. Det er en rigtig god begynderbog om kaffe, som er nogenlunde letlæst, der handler om hvordan kaffebønner dyrkes, høstes, behandles, og så indeholder den også opskrifter på hvordan man brygger en rigtig god kop kaffe.

9. Et gavekort på en madoplevelse fra meyou. Webshoppen tilbyder gavemuligheder i mange prisklasser fra udvalgte spisesteder og butikker i Århus, København, Ålborg og Odense. Jeg ville selv få et stort smil på læben over et gavekort på en Matcha Latte to-go fra skønne Tante T.

10. Hjemmelavet gavekort til et spisested som I kan besøge sammen. Den oplagte veninde, søster eller kærestegave.

Julegaver-1

Hvad ville du give til en madglad?

Namaste. 🙂

Relateret indhold

1 kommentar

 • Besvar
  Spiselige julegaver: mandelsmør med kakaonibs og chokolade « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  28. december 2013 at 13:30

  […] Håber du får glæde af opskriften! Hvis du kender en madglad og mangler inspiration til hendes eller hans julegave, så kan du også læse med i indlægget med julegaveidéer som er her på bloggen. […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt