Desserter Morgenmad Opskrifter

“Kærnemælks”pandekager uden komælk

Pandekager er en af mine absolutte ynglingsspiser. Det er en favorit til morgenmad, som en lækker godbid om eftermiddagen og ender også ofte som dessert. De her er lavet med sojadrik der er blevet udsat for lidt eddike. Sojadrikken “skiller” derved og bliver kærnemælksagtig og syrlig i det, hvilket giver pandekagerne en ekstra dejlig svampet konsistens og bestemt også har en positiv indflydelse på smagen af dem. Jeg valgte at eksperimentere lidt med mine og tilsatte skiver af banan efter dejen var blevet hældt på panden – og efter bagning kom jeg et lille hjørne 85% chokolade på dem, mens de stadig var varme. Mmmm… 🙂

“Kærnemælks”pandekager uden komælk

Til én sulten persons morgenmad eller til deling mellem to som dessert

2 dl usødet sojadrik

1 spsk æblecidereddike

1 stort æg

1 spsk rørsukker

1 stort spsk plantemargarine + mere til stegningen af pandekagerne

20 gram havregryn

80-100 gram fuldkorns ølandshvedemel (jeg brugte den som “Meyer” har i deres sortiment og købte den i en Kvickly)

Cirka 1/4 tsk fint havsalt

1 tsk bagepulver

Cirka 1 moden banan

Bland først sojadrik og æblecideredikke sammen i en lille skål. Sæt den til side i 5 minutter. Pisk så æg og rørsukker sammen i en anden skål. Sæt en pande over varmen og smelt en stor spsk margarine på den. Nu kan du tage sojadrikblandingen og komme den ned til æg og sukker. Kom også margarinen ved samt havregryn, mel og havsalt. VENT med bagepulver og banan. Rør så ingredienserne godt sammen og lad dejen stå cirka 15 minutter inden du varmen lidt margarine op på panden fra før. Lige inden bagning røres bagepulveret i dejen.

Tag cirka 1/2 dl dej til hver pandekage og sørg for at komme lidt margarine på panden efter hvert hold. Hvis ud har lyst kan du, som jeg havde det, komme en skive banan på hver pandekage inden du vender dem.

Jeg spiser dem som de er, men det ville bestemt være lækkert med lidt mandelsmør eller sojayoghurt på dem hvis man er til den slags. 🙂

Namaste!

Relateret indhold

3 kommentarer

  • Besvar
    Hjemmelavet mandelsmør med honning og kanel « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    17. februar 2012 at 14:50

    […] og kerner. Det er sjældent at der går en dag hvor jeg ikke enten drikker en smoothie eller spiser pandekager med jordnøddesmør, snacker på grovbrød med mandelsmør, eller nyder humus lavet med tahin. […]

  • Besvar
    Saltet mandelsmør « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    11. maj 2012 at 15:01

    […] kan bruges til mange, mange, mange, mange ting. Det er genialt i smoothies, gryderetter, på pandekager, som det er på en teske, på brød, som dip til udskåret frugt eller grønsager, i en sovs – og […]

  • Besvar
    Ølandshvedepandekager med gulerodsfyld « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    20. september 2012 at 05:05

    […] med. Efter jeg flyttede hjemmefra er jeg fortsat med at spise masser af pandekager, både til morgenmad, mellemmad og aftensmad. En af mine ynglings versioner af “det sunde” til […]

  • Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt