Dadler er på min top ti over madvarer. Jeg elsker deres karamellede smag, bløde konsistens og deres forfinede sødme. De er både gode som de er, men også i mindre stykker ovenpå grød, fyldt med marcipan og nougat, eller som her, i endnu en version af mine dadelkugler/trekanter/firkanter… 😉 Disse her kom jeg på efter at have skrevet lidt om et lille hjørne af min madnørdede verden – den der handler om kaffe. For der måtte da være mere jeg kunne bruge min kaffekværn til, end blot at kværne kaffebønner til stempelkanden… Derfor valgte jeg at kværne nogle kaffebønner på den fineste funktion (i mit tilfælde, 1) som jeg ville kombinere med nogle andre af mine ynglings madvarer. Det kom der disse lækre kugler ud af.
Kaffe/kakao/appelsin-dadelkugler
Portionen her er forholdsvis lille, så jeg vil anbefale dig at fordoble den hvis du har mange munde i huset
125 gr dadler
Lidt salt
35 gr peanutbutter
1/2 tsk vanillepulver
25 gr fine havregryn
1 tsk fintmalet kaffe
1 stor tsk kakaopulver
Lille tsk kokosolie
Fintrevet skal af 1/4 stor ØKOLOGISK appelsin eller 1/2 lille (jeg har dette rivejern)
Start med at blende dadlerne og en lille smule salt i en minihakker eller lignende. Salt fremhæver søde sagers andre smagsnuancer. Blend dem indtil de er helt finthakkede og derefter indtil de begynder at samle sig i en stor masse. Det tager omkring 5 minutter. Tag en kniv og skær massen i mindre stykker nede i minihakkeren og tilsæt så de øvrige ingredienser. Blend så godt. Massen vil nu ligne en smuldredej. Hvis du kan presse massen sammen mellem to fingre og forme en fin lille sammenhængende kugle er den færdig. Smag eventuelt på massen og vurder om du vil have for eksempel mere fintmalet kaffe eller mere revet appelsinskal i.
Form så massen i den størrelse kugler som du foretrækker og kom dem i fryseren. Efter 1/2 time er de parate til at blive spist. De skal opbevares på køl eller på frost – jeg kan bedst lide dem direkte fra frost, så er de dejligt faste i det. Kuglerne egner sig rigtig godt til madpakke og er også rigtigt gode sammen med en kop te eller kaffe både morgen, middag eller aften. Det kan også anbefales at smuldre dem henover en portion grød.
Jeg håber du får glæde af opskriften.
Namaste!
6 kommentarer
annette
8. februar 2013 at 10:13De skal helt sikkert afprøves. Lyder rigtig gode!
Mia
8. februar 2013 at 12:55Hej Annette
Og tak fordi du læser med herinde.
Det vil du ikke fortryde. 🙂 Mine er forlængst forsvundet.
Mvh Mia
Dorrrit
25. marts 2014 at 15:59De er helt absurd gode!
Mia
26. marts 2014 at 17:42Tak Dorrit – juhu, dejligt at du kan bruge opskriften. 🙂
dorte
23. april 2014 at 21:05Mmmm, tror faktisk at det er de bedste dadelkugler jeg har smagt. Mange tak for opskriften 🙂
Mia
24. april 2014 at 09:36Hvor er det dejligt at høre Dorte! 🙂 Værsågod.