Anmeldelser Produkter

Kaffenørderier med James Hoffmann og Ben Kaminsky

Jeg kan virkeligt godt lide kaffe. Ikke al kaffe, men det meste. Hvis det er brygget på kaffebønner som er udvalgt og indkøbt med omtanke og stor hensyn til smagen, så er chancen endnu større for at mine smagsløg bliver begejstrede. Kaffe er i det hele taget noget jeg har nørdet ret meget de sidste par år. Jeg har eksperimenteret med at brygge det hjemme og besøgt en del kaffebarer i ind- og udland, læst bøger og set film og videoer om det. Og jeg er hele tiden på udkig efter ny viden om kaffe…

CC1

En af de bøger jeg lige for tiden er specielt imponeret over er James Hoffmann’s The World Atlas of Coffee, from Beans to Brewing – Coffees Explored, Explained and EnjoyedJames Hoffmann er medejer af det berømte engelske kafferisteri Square Miles, som har hjemme i den østlige del af London. Som han selv skriver et sted i bogen så er målet med bogen at forklare hvor kaffe kommer fra, og hvordan og hvorfor det betyder noget for den smag man kan opnå i sin færdigbryggede kaffe. Det er nok derfor han har valgt at kalde den for et atlas. 😉 Jeg er nået godt 60 sider ind i den og har stadig små 200 tilgode, men tør allerede godt nu anbefale den til andre. Jeg ser meget frem til at blive klogere på de forskellige kaffeproducerende regioner rundt om i verden og hvilke karakteristika kaffe har fra hver især af regionerne.

CC3

Tror du på tilfælde, eller at alt har en mening? Jeg ved ikke helt hvad jeg skal tro på, men i hvert fald faldt jeg fornylig helt “tilfældigt” over et online kaffekursus, som forfatteren fra før, James Hoffmann, og så Ben Kaminsky (som de kalder en US Cup Tasters Champ) og ChefSteps har udarbejdet i et samarbejde. 7 dollars senere (jeg kan se at prisen måske er steget til 14 dollars, men det kan være fordi jeg har besøgt siden før og at jeg derfor ikke kan få det til tilbudspris længere) havde jeg fået adgang til blandt andet 12 videoer, 4 opskrifter med kaffe og trin-for-trin teknikker for hvordan man bedst kan brygge kaffe på for eksempel en Aeropress.

Kursuset går i detaljer med emner som ekstraktion, som er et udtryk for hvor meget af kaffebønnen der bliver opløst i vandet man brygger med, og byder også på andre smarte tips til hvordan man kan få den bedste kaffeoplevelse der hjemme. Som de så fint pointere, så er der så mange faktorer man som forbruger ikke kan kontrollere som for eksempel ristning af kaffebønnerne, men ekstraktionen kan man til gengæld lære at kontrollere så man får det bedste ud af sine bønner. Se det glæder jeg mig ret meget til forhåbentligt at blive bedre til.

Du kan se en af videoerne fra kurset lige her (klik på sætningen!).

Umiddelbart er både bog og kursus af høj kvalitet, og begge dele formidles på en for mine øjnene lækker og tilgængelig måde. Så nu glæder jeg mig til at fordybe mig – og tippet om begge dele er hermed også givet videre til andre kaffenørder.

CC2

Jeg håber du har fået en god start på ugen – min mandag er startet med en kop omhyggeligt brygget kaffe (fra mig, til mig ), mens jeg har drømt om en lille solo-ferie jeg gerne vil tage til Berlin, hvor jeg planlægger at ville smage mig igennem en masse kopper god kaffe. Har du mon et godt (eller flere gode) sted(er) i Berlin du kan anbefale mig? Både hvad angår kaffe og vegetar/veganermad. 🙂 Det ville jeg blive glad for at høre om.

Namaste!

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt