Anmeldelser Spisesteder

Kage og varm kakao hos 42ºRaw, København

I sidste weekend havde kæresten og jeg efter mange weekender med meget tid hver for sig, endelig en hel dag i hinandens selskab. Den valgte vi at bruge på en lang og hyggelig gåtur i indre København. Vi legede så at sige turister i egen by og kom både omkring Christiansborg, Den Sorte Diamant, Amalienborg og Løgismoses delikatesse- og vinbutik, som er et slaraffenland for foodies (hvis man som dyreglad person kan se bort fra blandt andet deres foie gras – de har en masse lækker chokolade som stjal vores opmærksomhed). Derefter gik vi gennem Store Kongensgade og videre ind på shoppegaderne, og fandt først to siddepladser hos 42ºRaw og senere to ståpladser til hotdogs hos DØP ved Rundetårn. 😉

På 42ºRaw fik vi varm kakao, som jeg glemte at tage billede af, og en appelsinkage plus et stykke brownie.

Mums…den her kage var bare SÅ god. Den var kort sagt fuld af velsmag. Den lyse topping havde en enormt fin, ja nærmest parfumeret appelsin smag, og var enormt blød og cremet. De knuste rå kakaobønnestykker på toppen harmonerede rigtigt godt med den bløde og cremede topping, og bunden havde et dejligt bid.

Brownien blev hentet “omme bagfra” da de ikke havde flere stykker i deres glasmontre, så den var lidt kold og hård i det. Men det kunne ikke slører dens udsøgte karamellede smag. Der var store stykker nødder i den, som var sprøde og saftige. Gojibærene og kokosmelet ovenpå var et hit! Mums igen.

Den varme kakao var dejlig, men lige i overkanten sød til min smag. Men den var lavet på mandelmælk og den er altså bare den bedste vegetabilske mælk til varmedrikke. Jeg må virkelig se at få lavet noget mandelmælk en dag snart. 🙂

Der var meget travlt hos 42ºRaw og bordene var desværre ret beskidte, hvilket selvfølgelig var en skam. Jeg ventede også ret lang tid på at afgive bestilling selv efter det blev min tur i køen. Hende der tog mod ordrer udførte dem også, hvilket fik det til at gå noget langsomt. Det er heller ikke ligefrem et sted man har lyst til at bruge flere timer, for det er småt og der kommer og går hele tiden kunder. Det kunne være skønt hvis de en dag udvidede og fik en hel café’s plads at byde på. Så ville jeg komme der noget oftere, for det er både sjov og velsmagende mad de servere. Og så er det jo herligt at alt er veganskt.

I aften flyver kæresten og jeg på en sviptur til Berlin. Vi skal til koncert med en Amerikansk singer-songwriter som ikke lige havde tænkt sig at komme til Danmark, så det glæder jeg mig til. Så skal jeg besøge Veganz igen og forhåbentlig spise aftensmad på Vaust Vinbar og Bryggeri. Juhu! Håber alle der læser med får en god dag.

Namaste!

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Lene
    8. december 2012 at 14:03

    Hej Mia.

    Ja, raw food vinder mere og mere frem, er min fornemmelse – er selv glad for raw food som en betydelig del af min kost.
    Jeg kunne imidlertid godt tænke mig at høre din kommentar til påstande om (naturligvis fra Raw food’ere), at raw food er den optimale næringsvej.

    Andre forskere og diverse eksperter siger, at det IKKE er optimalt og at man vil komme til at mangle nogle vitaminer og mineraler, hvis man udelukkende lever af raw food. Det er meget forvirrende, og jeg prøver at følge det gode sunde råd, at lytte til min krop!
    men alligevel: Hvadmener du, med din ernæringsmæssige baggrund og uddannelse?

    På forhånd tak.

    Vinterhilsen fra Lene.

    • Besvar
      Mia
      9. december 2012 at 17:58

      Kære Lene

      Sådan som jeg har forstået det er et af de store argumenter for raw food, at grønsagernes/frugternes enzymer ikke bliver ødelagt ved opvarmning men derimod bevares og fx kan bidrage til en bedre fordøjelse af det man spiser. Det er så vidt jeg ved ikke videnskabeligt bevist. Et andet argument er selvfølgelig at man undgår tilsætningsstoffer, hærdet fedt, tilsat sukker og så videre, hvilket jo er skønt.

      Min personlige holdning til raw food er at jeg ikke tror på at det er det sundeste valg for mig. Jeg elsker korn – brød, ris, pasta, og varme retter generelt. Jeg spiser uanset hvad en hel del rå grønsager og frugter, men ved også at nogen af dem med fordel kan spises opvarmede/tilberedte, som gulerødder hvor visse vitaminer bedre optages af kroppen når gulerødder er blevet stegt/bagt/kogt. Det jeg synes man kan lære af raw food er at spise flere nødder/frø/kerner, og så selvfølgelig en masse frugt og grønt. Men jeg synes 100% det er ens egen oplevelse af hvordan man får det af at spise mere eller mindre raw food, der afgør hvad man vælger.

      Ud fra min ernæringsmæssige baggrund og uddannelse ville jeg dog ikke anbefale det. Som jeg ser det er det ikke usundt at spise opvarmede madvarer. Og det er heller ikke usundt at spise rå madvarer (altså, hvis man behandler dem rigtigt og tænker på hygienen m.m.).

      Håber det er svar nok. Skriv endelig igen! 🙂

      Kh Mia

  • Besvar
    Lene
    10. december 2012 at 08:45

    Hej Mia.

    Tak for svaret.

    Jeg var næsten 100% RÅ i ca 3måneder, da jeg hoppede med på raw food bølgen.
    Nu efter ca et halvt år tager jeg mere og mere “almindeligt” vegansk mad ind i min kost igen. Der er simpelthen fødevarer jeg savner/har trang til, så jeg ender nok med en skøn blanding af det hele 🙂

    Det bedste ved raw food er de mange lækre kager og desserter. Jeg synes det er superfedt, at man kan lave dejlige og velsmagende sager, som tillige er sunde.

    Mandagshilsen fra Lene

    • Besvar
      Mia
      10. december 2012 at 08:48

      Kære Lene

      Det var så lidt. Jeg kunne ikke være mere enig med dig – det bedste er klart kagerne og alle de sunde søde sager der jo bare er sprængfyldt med gode næringsstoffer, og så smager de yderst himmelskt.

      God mandag til dig.

      Mvh Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt