Anmeldelser Spisesteder

Karma Sushi, København

Jeg husker stadig første gang jeg købte sushi. Det var en vegansk variant med blandt andet saltsyltet umeboshi puré og mango, og det satte tydelige spor i min bevidsthed. For det smagte simpelthen fantastisk! Siden dengang har jeg været stor fan og både lavet det selv, i perioder haft det som en af retterne på mine madlavningshold og prøvesmagt det på diverse restauranter. Hvis oplevelsen skal være allerbedst starter jeg med en skål miso suppe, så er hele smagsspekteret dækket ind for mig.

Det gjorde jeg dog ikke da jeg for nogen uger siden var forbi Karma Sushi i Peder Skrams Gade for at smage på deres veganske sushi. Her kastede jeg mig over en forret bestående af en meget fristende tangsalat der også bød på friske radiser, sojaristede mandler og spicy sesamfrø. Mmm… Det var ikke en dum beslutning, for salaten forførte med sine bløde, sprøde, søde og salte indslag. Hertil drak jeg mit første glas sake nogensinde – og det bliver bestemt ikke det sidste! Det smagte nemlig noget så mildt og lækkert. 🙂

Forret

Til hovedret valgte jeg den veganske sushi menu, som bød på 12 stykker sushi af 4 forskellige slags ruller: gunkan af agurk med edamame bønner, avocado nigirii, avocado crunch roll og vegan roll. Jeg var meget imponeret over deres avocado crunch roll, som jeg ikke havde prøvet noget lignende af før. Det var virkeligt lækkert at der var noget knas i rullen og alt bliver jo bare bedre af lidt avocado, ikke? 😉 Og så var det et hit med al den karse på toppen!

Ruller-2

Vegan roll rullerne var også noget for sig. De andre stykker var dog ikke nær så forførende, og nu jeg sidder og nærstuderer deres online menu kan jeg se at jeg ikke fik serveret en sashimi dip og kryddersoja som der ellers hører til menuen. Måske det ville have løftet hovedretsoplevelse endnu højere op? Kort sagt manglede jeg lidt modspil i gukan og nigirii stykkerne, noget der var lidt ekstra syrligt eller var lidt ekstra stærkt. Slet ikke fordi stykkerne ikke var velsmagende, men jeg synes de var lidt for ens i smagen på trods af deres forskellighed i udseende.

Ruller-1

Dessert skulle der også til og her faldt valget på en chokoladekage pyntet med salt karamel og grøn te marengs. Den imponerede mindst lige så meget som forretten og havde den helt rigtige størrelse, så jeg kunne gå fra restauranten med en rigtig rar fornemmelse af mæthed og lethed i kroppen. Lækkert. 🙂

Dessert

Min med-spiser valgte forret og hovedret med fisk og var yderst tilfreds. Så Karma Sushi er i hvert fald et godt valg når en kødspiser og plantespiser skal ud at spise fint sammen, for restauranten giver klart rigtigt gode mulighed for spændende smagsoplevelser for begge typer og er hyggeligt og stemningsfuldt indrettet.

Der findes også Karma Sushi restauranter i Århus, Ålborg og Frederikshavn, ligesom de selvfølgelig tilbyder take-away.

Stemning

Hvor har du mon spist den bedste (vegetariske, eller ikke-vegetariske) sushi du nogensinde har smagt? 🙂

Namaste!

 

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt