Hovedretter Opskrifter

Karrygryde med æbler og hvide kidney bønner

Efter vejret er vendt, hvor vinder blæser og regnen regner, har jeg igen, efter de skønne varme og solrige dage, lyst til varm mad. Jeg har lavet denne ret mange gange, til en stor folk vuggestuebørn som jeg engang var ansat som kost eneansvarlig for. Og den faldt altid i god jord, så opskriften er så at sige børnevenlig. Den er dog også voksenvenlig, og kan når den serveres for sådanne, med fordel serveres med en salat af hvidkål med en dressing af sojasovs/olivenolie/citronsaft/hvidløg og ristede solsikkefrø. Salaten vil så give et dejligt modspil til retten der naturligt nok er noget blød i det, og som har en dejlig sødme fra æblerne og rodfrugterne, og en fin karrysmag, der kommer snigende efterhånden. Juster gerne mængden af karry alt efter aldersgruppe, smagspræferencer og humør.  

Karrygryde med æbler og hvide kidney bønner

Til 2 personer, plus rester til 1 persons frokost

1 stort løg

3 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

1 1/2 mellem æble (gerne et syrligt af slagsen)

2 store tsk salt

3 små gulerødder

3 små pastinakker

1 tsk karry (mængden kan varieres alt efter hvor mild/stærk din karry er og så videre)

1 dl kokosmælk (IKKE light)

3 dl vand

4 dl kogte hvide kidney bønner (jeg satte halvdelen af en 450 grams pose i blød natten over og kogte dem i 45 minutter – og så brugte jeg cirka halvdelen til retten her)

Start med at rense løg og hvidløg. Skær løget over på midten, læg en halvdel med skæresidden ned af og skær det i tynde skiver. Gentag med den anden halvdel. Hvidløget hakkes fint. Varm så olien op i en stor gryde og kom løg og hvidløg herned. Rør rundt og lad det stege ved lav varme, mens du går videre med æblerne. Bare giv dig god tid, løgene må gerne få i hvert fald 5 minutter alene. Men HUSK at røre rundt i dem ind imellem. Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem ned i gryden sammen med salten og rør rundt. Nu skal blandingen stege ved svag varme i 5 minutter, til æblerne er blevet bløde i det og løgene begynder at falde sammen.

Skræl imens gulerødderne og pastinakkerne.

De skal også skæres i små tern. Og så skal de ned i gryden.

Du skal også tilsætte karryen nu. Skru herefter op for varmen og steg blandingen nogle få minutter. Tilsæt så kokosmælk, vand og bønnerne, bring det hele i kog og skru ned, så retten kan stå og simre under låg, i 15-20 minutter.

Hvis du ikke kan finde hvide kidney bønner, er almindelig hvide bønner eller kikærter meget velegnede også.

Tjek op på den engang imellem – rør rundt og smag på rodfrugterne. Når de er møre kan du spise! Husk at smage den til, for der skal måske lidt mere salt i. Jeg serverede retten med kogte brune ris, dryssede kokosmel ovenpå, og fik lidt brød og grove stykker hvidkål af den sprødeste, sødeste slags, til. 🙂 Jeg drak også et glas dansk vand med citrus, hvor jeg havde kommet stykker af frossen mango og ananas i. Mmm, det kan anbefales!

😀

Jeg håber I kommer til at nyde retten her lige så meget som mig. 🙂

Namaste!

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt