Dip, dressing & diverse Opskrifter Salater

Knasende sprød salat med forårsfornemmelser og dejligt drys

Lige nu sidder jeg ved min MacBook og skriver på mit speciale som skal afleveres i juni (eller, jeg skrev i hvert fald på det lige for lidt siden 😉 ). Juni! Suk… Du skønne sommerlune måned, du synes så langt væk lige nu. Når mit blik glider fra skærmen og ud gennem vinduet bliver det nemlig mødt med synet af den fineste puddersne der daler ned fra himlen, og ja, det ser præcist lige så smukt ud som i den mest julede julefilm.

Og nej, jeg er ikke videre begejstret. Faktisk synes jeg at sneen burde have taget sig sammen og vist sig fra sin bedste side i december fremfor i januar – faktisk hvad der meget snart er februar. 😉 For jeg længes sådan efter spæde grønne blade, erantisser der titter frem og fuglenes glade forårsfløjt. Og solskinsvejr! Heldigvis er der meget denne skønne salat kan kurerer når det kommer til “the winter blues”, med sit halvstærke ingefær-kick, syrligt søde æbleindslag og knassprøde bladselleribidrag, og mon der så ikke er humør til rent faktisk at nyde det smukke snevejr bagefter?

Drys-i-baggrunden

Knasende sprød salat med forårsfornemmelser og dejligt drys

Nok til 2 personer som tilbehør

Dressing:

3-4 spsk soja yoghurt, skyr, 10% drænet Thise yoghurt eller lignende 

Saften fra 1/2 citron

1-2 cm frisk ingefær (efter smag)

1/2-1 fed hvidløg

1/2 tsk urtesalt eller fint havsalt

Salaten:

1 stang bladselleri

1/4 hoved spidsskål

1 rød snackpeber 

1 lille æble

Sprødt drys:

1 dl solsikkefrø

1 tsk sennepsfrø

1 spsk sojasovs/tamari

1 tsk stødt spidskommen

Start med at lave dressingen. Kom yogurt, urtesalt og citronsaft i en skål og pisk det samme. Skræl så ingefæren og hak den meget fint. Pil hvidløgsfedet og hak også det meget fint. Kom begge dele i skålen og rør rundt. Hvis du elsker chili kan du også rense og finthakke så meget af det som du lyster – jeg har med held tilsat 1/2 mild frisk rød chili til denne salat. Stil det til side og gå i gang med salaten.

Dressing

Rens grønsagerne og skær dem alle i tynde skiver. Specielt kålen bliver rigtig lækker af at blive skåret nærmest papirtyndt ud – det gør både salaten nemmere at tygge, og lader også de andre grønsager komme mere til deres ret. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i otte både. Skær så bådene ud i tynde skiver. Kom grønsager og æble ned til dressingen og vend det hele godt sammen. Stil så salaten til side og fremtryl det sprøde drys.

Med-gaffel

Kom solsikkefrøene på en pande på en kogeplade, og indstil varmen til højeste funktion. Hold hele tiden øje med solsikkefrøene og rør rundt i dem jævnligt. De skal ikke have mere end omkring 5 minutter. Kom sennepsfrøene ved det sidste minut, og tag så panden af varmen og sluk. Kom sojasovs ved, rør grundigt rundt (sojasovsen vil “koge op”, blive fast i konsistensen og sætte sig som en lækker overflade på frøene) og drys så med den stødte spidskommen. Stil panden tilbage på den slukkede men stadigt varme kogeplade, og lad den stå der et minut eller to. Kom så det sprøde drys i en skål.

Nu er salaten parat til at blive serveret! Gerne sammen med en gryderet – for eksempel min linsegryde med karry, kartofler, gulerod og kokosmælk – og friskkogte brune ris. Salaten vil give et rigtig godt modspil til gryderetten og risene, og alle de fem grundsmage vil være repræsenteret: salt, sødt, surt, bittert og umami. Det giver et mættende og tilfredsstillende aftensmåltid, der giver dig et godt skud vegetabilske proteiner, og en pæn portion gode, grove grønsager. 🙂

Med-drys

Namaste!

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt