Desserter Opskrifter Snacks Vegansk

Kokos/dadelkugler indstøbt i chokolade

Så er det hverdag igen, i hvert fald her hjemme. Studiet kalder og der er en hel del at indhente efter at sygdom tvang mig til at blive under dynen næsten 3 af 5 dage ud af en intens uge’s pasta design workshop. Men det har godt nok været dejligt (og nødvendigt) at holde fri hen over påske. Min kæreste og jeg elsker at rejse til udlandet når vi har ferie på samme tid, men blev denne gang hjemme i vores lille Valby lejlighed og tog så afsted på større og mindre udflugter. Vi har spist brunch på Café N på Nørrebro, været på madpakketur i Dyrehaven, shoppet i Malmø (og spist frokost, drukket te og nydt kage på den fantastiske veganske café ‘Café Agnez’ som der kommer en anmeldelse af her på bloggen i den nære fremtid), gået tur i Søndermarken, drukket øl på Mikkeller bar på Vesterbro (hvilket kun kan anbefales), og så har min kæreste spillet to af hans egne sange til en koncert på Råhuset på Vesterbro i forbindelse med et sangskriverkursus han tager for tiden. Jeg er nok lidt “biased” men jeg synes hans sange er fantastiske! Og jeg glæder mig til han får indspillet nogen af dem så andre kan få glæde af dem også. 😀

Hen over påsken lavede jeg nogen skønne chokoladekopper med mandelsmør og dadel/kakao-karamel som jeg også delte her på bloggen. De fik mig til at komme i tanke om at jeg mange gange har tænkt at jeg gerne ville prøve at overtrække mine kokos/dadelkugler med chokolade. Med inspiration fra “kopperne” valgte jeg i stedet at indstøbe de herlige kugler i et tykt lag chokolade. Så det gjorde jeg i søndags med hjælp af mit nye legetøj, et super sejt digitaltermometer købt i KOK – Kunst og Køkkentøj. Hvis du ikke har et digitaltermometer kan du følge fremgangsmåden for smeltning af chokoladen fra opskriften på kopperne med mandelsmør og dadel/kakao-karamel.

Lidt-kop

Kokos/dadelkugler indstøbt i chokolade

Giver omkring 10 mini muffinsforme i silikone

100 gram tørrede dadler (de blødeste du kan finde)

10 gram kokosolie

Cirka 1/8 tsk fint havsalt

1 dl kokosmel

100 gram 70% mørk økologisk chokolade (jeg brugte den fra Änglamark)

Kom dadler, kokosolie og salt i en 350 ml BRAUN minihakker der passer på deres stavblender – jeg har den pakke som linket fører dig til. Blend så indtil ingredienserne har samlet sig til en ensartet masse. Jeg blender skiftevis på højeste og mellemste fart i 2-3 minutter og holder pauser engang imellem. Stil kokos/dadelmasse til side.

Find en lille pande frem, drys kokosmelet på den og tænd så på mellemvarme. Kokosmelet skal tage farve så det bliver fint lysebrunt og det begynder at dufte ret kraftigt af kokos. Afkøl kokosmelet på bagepapir på en rist mens du begynder at smelte chokoladen.

Hak 1/2-delen af chokoladen mellemfint og smelt det over vandbad. Imens hakkes den ene 1/4-del ekstra fint mens den sidste 1/4-bevares i store stykker. Herefter brugte jeg mit digitaltermometer og fulgte fremgangsmåden for temperering af chokolade der står i Claus Meyer’s kogebog ‘Chokolade’, som jeg var så heldig at få i julegave af kæresten:

 1. Smelt 1/2- delen af chokoladen til den opnår en temperatur på 55 grader celsius.
 2. Tag skålen af vandbadet og kom lidt af den finthakkede 1/4-del i den smeltede del. Rør rundt og fortsæt indtil alt den finthakkede chokolade er brugt. Jeg vil foreslå at du gør det over fire gange.
 3. Kom så de store stykker chokolade i og rør rundt. Mål temperaturen og vent på at den faldet til 28/29 grader celsius.
 4. Nu skal skålen igen over vandbad og chokoladen opvarmes til 31 grader celsius. Så er chokoladen klar til indstøbning. 😉

Kom så 1 tsk chokolade i bunden af alle formene. Kør så formene rundt så chokoladen kommer op af siderne. Del kokos/dadelmassen i samme antal kugler som du har af forme, og pres dem lidt flade til en diameter der passer til formene. Kom de flade kugler ovenpå chokoladen og slut så af med 1 til 1 1/2 tsk chokolade, så kokos/dadelmassen bliver dækket. Drys tilsidst med den ristede kokosmel og lad dem køle af i mindst 1 time i fryseren eller på en kold altan i skyggen.

Indeni-paa-braet

Chokoladerne er bedst direkte fra køleskabet og vil have et skønt “knæk” hvis din chokolade temperering er lykkedes. Jeg skal helt klart øve mig noget mere, selvom knækket var tilstede.

Indeni

Jeg håber du får glæde af opskriften.

Med-kop

Namaste!

 

 

Relateret indhold

1 kommentar

 • Besvar
  Nørrebro’ske daddelklumper | noerrebro
  13. maj 2013 at 22:26

  […] aften vil jeg lade mig inspirere af Plat du Jours alternative påskeæg, Mia Mads kokos/daddelkugler indstøbt i chokolade og disse sunde konfektkugler fra High on Life…! Måske eksperimentere lidt med noget […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt