Desserter Opskrifter Snacks

Kokos/Dadelkugler

Mmm…jeg elsker dadelkugler (som det også fremgår her og her)! De her, som er ganske enkle med kun fire ingredienser, er de første jeg nogensinde har lavet og dem jeg altid vender tilbage til når jeg bliver lækkersulten og har lyst til selv at lave mig en hurtig snack. Jeg har mange gange tænkt at jeg burde prøve at overtrække dem med en god 85% mørk chokolade, men jeg er aldrig kommet så langt at jeg faktisk har gjort det. Kuglerne er nu også så gode uden chokolade, at det hver gang først er gået op for mig efter at tænderne er sat i den første kolde kugle at jeg igen havde glemt at eksperimentere. Men en dag så lykkes det jo nok. 🙂

Kokos/Dadelkugler

Til cirka 2 personer som en lille sød snack

150 gram tørrede dadler UDEN STEN (køb de blødeste du kan finde) 

30-35 gram rå kokosolie

Lidt fint havsalt, cirka 1/8 tsk

3-4 store spsk kokosmel 

Til denne opskrift er det rigtig godt at have sådan en stavblender her, med tilhørende minihakker. Tjek først dadlerne for rester af sten og fjern og smid dem ud hvis der eventuelt er nogle. Kom så dadler, kokosolie og havsalt i blenderen og start den. Nu lyder det måske som om der er sten i blenderen, men det er der ikke. Det er bare dadlerne der måske er lidt hårde i det. Giv det hele en god omgang, det tager cirka 5 minutters tid før ingredienserne er blevet blendet helt sammen til en god sammenhængende masse. Massen skal minde lidt om marcipan, ikke i farven, men i konsistensen selvom den er noget mere klæg. Med andre ord, der skal ikke være nogle store stykker dadel tilbage. Hvis der er det blendes der igen. Gentag “blendningen” så mange gange som nødvendigt.

Tag så kniven op af minihakkeren og rør kokosmelet i med en gaffel. Nu skal massen formes til kugler (eller måske “barer”) som ligges på et stykke bagepapir. Når alle kuglerne er formet kommes de (stadig liggende på bagepapiret) på et tallerken eller i en boks og sættes i fryseren i cirka 45 minutter. HUSK at tage dem ud, ellers bliver de jo stenhårde. Nu kan de nydes eller kommes i en beholder med låg og gemmes i køleskabet til du ikke kan holde fingrene fra dem længere. 😉

Namaste! 🙂

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Rå dadel/lakrids-firkanter « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    6. maj 2012 at 05:06

    […] blev det endelig tid til et opskriftsindlæg. Det er en variation over de andre opskrifter på dadelkugler jeg har her på bloggen, og udsprang af en lakrids-craving. Faktisk sad […]

  • Besvar
    Kaffe/kakao/appelsin-dadelkugler « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    8. februar 2013 at 05:01

    […] stykker ovenpå grød, fyldt med marcipan og nougat, eller som her, i endnu en version af mine dadelkugler/trekanter/firkanter… Disse her kom jeg på efter at have skrevet lidt om et lille hjørne af […]

  • Besvar
    Christina
    15. marts 2013 at 10:40

    Uhm.. de ser virkelig lækre ud! Jeg lavede også selv nogle her http://healthup.bloggersdelight.dk/2013/03/raw-chokokugler/ hvor der også var banan og kaffepulver tilsat, de blev også virkelig gode! Jeg tror næste gang jeg vil prøve at tilsætte kokos og kokosolie til selve massen, som du har gjort, for jeg var helt vilde med dem jeg havde rullet i kokos. Dejlig blog du har 🙂

    • Besvar
      Mia
      16. marts 2013 at 16:22

      Hej Christina

      Tak for dine fine ord og fordi du læser med herinde. 🙂 Dejligt at du synes bloggen er dejlig.

      Er det din egne blog du linker til? …jeg er bare nysgerrig!

      God lørdag.

      Mvh Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt