Ernæring Sidste nyt!

Uden kosttilskud dur veganisme ikke!

Jeg er mange gange blevet konfronteret med spørgsmålet om, hvorvidt veganisme er “naturligt”. Det bliver jeg blandt andet, fordi jeg aldrig lægger skjul på, at det er absolut nødvendigt, ud fra mit personlige og faglige synspunkt, at tage for eksempel B12-vitamin som kosttilskud. Når man som jeg har prøvet at have mangelsymptomer på et eller flere af de vitaminer eller mineraler, som det i nogen tilfælde er helt umuligt at få som veganer, spiser man med et stort smil sine piller hver morgen…for man ved hvad alternativet er.

SpektroVeg

Men tilbage til det med om en vegansk kost er “naturlig”. Når folk kommer ind på emnet, er det oftest fordi de selv spiser animalske fødevarer og aldrig i deres liv har så meget som overvejet at spise en vitaminpille. For de kan jo spise sig til alting mener de. Her er mit modargument oftest, at jeg først og fremmest ikke spiser særligt mange animalske fødevarer fordi jeg er stor modstander af den måde som størstedelen af dyr der spises, lever på og de forhold som man byder dem. De lever efter min mening et liv i lidelse. Og det vil jeg ikke, ved at købe de “produkter” de bliver til, støtte. Når jeg engang imellem spiser et æg, er det æg fra høns som jeg ved har et godt liv. Min mor har høns og jeg ved at de høns lever et vidunderligt liv, et rigtigt hønseliv hvor de kan gøre alle de ting som høns elsker at gøre. Det er lang diskussion, men det kort af det lange er, at jeg ikke fravælger animalske fødevarer fordi jeg mener det er det naturligste at gøre. Jeg gør det fordi jeg i langt de fleste tilfælde ikke kan se andre muligheder – og jeg kan ikke leve med den dårlige samvittighed det ville give mig at spise kyllingekød når jeg ved at kyllingen måske har brækket sine ben fordi den var vokset så hurtigt at den tilsidst ikke kunne bære sin egen vægt.

Men som beskrevet ved jeg godt, at der er nogle “problemer” med den veganske kost, i forhold til at få dækket alle ernæringsmæssige behov. Det betyder dog ikke for mig, at jeg ikke stadig delvist mener, at det er naturligt at være veganer… For mig er det nemlig naturligt at vælge en kost, der stemmer overens med mine højeste værdier. Derfor er jeg også en stor fan af veganske kosttilskud, og det var også lige før, at jeg af lutter begejstring og glæde hoppede og dansede rundt i en af de lokale helsekostbutikker, da jeg i sidste måned fandt det, så vidt jeg ved, første 100% vegetabilske multivitamin- og mineral kosttilskud på introduktions tilbud! Mit smil blev kun større af den lille nuttede gris med en stort rød streg over i nederste højre hjørne. Førhen har jeg ellers været ret habil ud i kunsten at finde veganske kosttilskud på internettet, og jeg regner da også med at fortsætte med at bruge min absolutte ynglings webshop, som er Britisk og, som tager en fast pris for forsendelse. Her er de kosttilskud jeg plejer at få sendt over havet:

Veganicity

Relateret indhold

4 kommentarer

 • Besvar
  nicolai sthur
  8. november 2011 at 15:52

  Hvilken web side køber du dine tilskud på?

  • Besvar
   Mia
   8. november 2011 at 17:56

   Hej Nicolai

   Og mange tak for dit spørgsmål og fordi du kigger forbi.

   Når jeg handler på nettet er det her jeg køber mine kosttilskud: http://www.gvtc.co.uk/

   Mvh Mia

 • Besvar
  Marlene
  17. februar 2013 at 10:41

  Hej Mia! Har først lige opdaget din blog! Hvor er den fantastisk! Jeg er veganer og jeg er ret meget i tvivl om jeg måske mangler nogle vitaminer. Tror jeg vil bestille nogen fra den webside du anbefaler! Og min kæreste og jeg skal have din speltsalat i aften har jeg lige besluttet! Jeg kan godt lide at din blog virker afslappet og ikke højtravende som nogle veg-blogs godt kan gøre! Jeg vil helt sikkert blive ved med at læse med (: Mange hilsner fra Marlene! namaste!

  • Besvar
   Mia
   17. februar 2013 at 14:57

   Hej Marlene

   Mange tak for din skønne kommentar. Det er rigtig rart at vide at du opfatter bloggen som afslappet og ikke-højtravende, for det er lige præcis sådan jeg håber den virker. 🙂 Så du kan tro at du gjorde mig glad.

   Håber det bliver en succes med kosttilskudene. Som veganer vil jeg altid tage B12- og D-vitamin, noget med omega-3 fedtsyrere (kan være 1-2 spsk hørfrøolie fx) og måske calcium. Måske du har lagt mærke til det, men jeg har også en del information on ernæring. Et godt sted at starte er her: . Jeg tilbyder også kostvejledning, dog mod betaling. Men den mulighed er der altså også. 🙂

   Vi læses ved! 😉

   Mvh Mia

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt