Madkultur

Kurser i vegetarisk madlavning

Så er det snart sæson for aftenskoleundervisning igen! Hvis ud har lyst til at være med til at lave dejlig vegetarisk mad en gang om ugen eller hver 14. dag, så har du mulighed for at melde dig på et af de hold jeg udbyder fra sidst i september. Det plejer at være rigtig hyggeligt, med masser af snak først over skærebrætterne og gryderne, og senere over den færdige mad. I år udbyder jeg et hold på Nordvangskolen i Glostrup, som foregår hver tirsdag fra den 25. september, og et hold på Skovgårdsskolen i Charlottenlund hver anden mandag fra den 24. september.

Du kan læse mere om holdet i Glostrup her, på AOF’s hjemmeside. Og om holdet i Charlottenlund her, på FOF’s hjemmeside. Jeg glæder mig meget. Det er noget jeg har gjort siden 2008 og det er noget jeg holder meget af. Det er en herlig måde at møde mennesker på. 🙂

Her får du lige en smagsprøve på hvilke retter vi højst sandsynlig kommer til at lave.

Vi kommer til at lave lækre og mættende salater.

Både nogen der kan smides sammen på få minutter, og nogen hvor man skal vente tålmodigt på rodfrugter der bages eller kerner der ristes.

Vi kommer til at bruge mange forskellige grønsager, både grove og fine, grønne og røde, lilla og orange. 😀

Vi kommer også til at lege med linser og bønner.

Nok mest i sammenkogte retter, for dem har jeg en svaghed for. 😉

De kan også laves på mange forskellige måder.

Jeg printer opskrifter ud til alle, til hver undervisningsgang og jeg sender dem også til jer på e-mail, så I nemt kan lave dem derhjemme hvis I får lyst.

Vi kommer til at lave pesto.

Og måske nogle få æggeretter – men vi kommer ikke til at se skyggen af mælkeprodukter på kurset.

Jeg er helt tosset med mandelsmør og alt det det kan bruges til, så det kommer vi højst sandsynligt også til prøve os frem med.

Der skal selvfølgelig også være plads til søde sager. For eksempel lækre, friske smoothies…

Sunde og dødenslækre firkanter og kugler…

…lavet på basis af tørret frugt, nødder og sunde olier i små portioner, smagt til med ren kakaopulver og/eller søde krydderier.

Der kommer også til at være mindre sunde indslag, som kokos/chokolademoussentærten herover. De er 100% fri for mælk, har er en hemmelig ingrediens i sig (TOFU!) og smager absolut himmelsk. Den er godkendt af min kødspisende kæreste. 😉 Mums!

Cookies kan vi ikke komme udenom. De er hurtige at røre sammen og skal ikke engang bage i et kvarter. Og så er de et hit sammen med en varm kop kaffe…

Der er naturligt nok mange retter som jeg også har i tankerne, som jeg ikke har vist her. Lasagne, pizza, suppe og pandekager er bare nogle få af dem. Men lige meget hvad, så kommer vi helt sikkert til at have det sjovt i køkkenet. Hvis du skulle have lyst til at få ny inspiration til din madlavning, om du er vegetar eller ej – måske du elsker kød, men bare gerne vil have flere kødfri retter på dit opskriftsrepetoiret  – så tjek meget gerne både AOF-holdet og FOF-holdet ud.

Det kan være vi ses engang i september! 🙂

Namaste…

 

Relateret indhold

3 kommentarer

  • Besvar
    Wanda
    3. august 2012 at 12:24

    åh hvor vil jeg gerne med – skal lige finde datoerne. 🙂
    Hilsen Wanda

    • Besvar
      Mia
      3. august 2012 at 12:43

      Det var dejligt at høre. Håber du kan Wanda! 🙂

  • Besvar
    Wanda
    4. august 2012 at 08:04

    YES YES så er jeg tilmeldt og hvor jeg glæder mig. Har været vegetar i over 15 år og aldrig lært det. Har som sådan aldrig brudt mig om at lave mad, men nu nu nu er der ved at sek noget :-))

  • Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt