Hovedretter Opskrifter Supper

Linsegryde med karry, kartofler, gulerod og kokosmælk

Retten her blev til en onsdag eftermiddag hvor jeg skulle have tidlig aftensmad fordi det var kor-aften. Der var også lige nogle småting her hjemme jeg skulle have styr på, så det var helt oplagt at lave en ret som krævede kort forberedelsestid og som så ellers kunne stå og passe sig selv. Når jeg laver linsegryde bliver de sjældent ens, men den her kunne jeg dog godt finde på at følge opskriften på igen snart. Den er perfekt til når vejret er koldt.

Linsegryde med karry, kartofler, gulerod og kokosmælk

4 personer (server med ris eller lignende, og en salat)

1 dl røde linser

1 lille løg

3 små kartofler

2 gulerødder

1 stor spsk olivenolie

1 stor tsk salt eller mere

1 stor spsk karry (jeg brugte URTEKRAM’s mellemstærke)

1/2 dåse hakket tomat

2 dl vand (måske skal der bruges mere)

Cirka 1 dl fuldfed kokosmælk

Mål linserne af i et decilitermål hvor der kan være 2 1/2 eller flere dl i. Kom rigeligt med varmt vand på linserne, rør rundt med en ske og lad dem stå og hygge sig, mens du går videre med retten.

Rens løget og hak det fint. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem ud i små stykker.  Varm så olien op i en gryde og kom løg i. Lad dem stege i nogle minutter, til de er bløde og let brunede. Kom kartoffel og gulerod ved og lad dem stege med i nogle minutter. Så skal karryen og salten i. Rør godt rundt og tilsæt så LINSERNE (som du har hældt iblødsætningsvandet fra), tomat og de 2 dl vand. Bring retten i kog, skru ned og lad den stå og simre i 30 minutter cirka. HUSK at røre rundt i den engang imellem. Hvis den pludselig ser ud som om at den er ved at koge tør, tilsæt da 1/2 dl vand af gangen.

Når grønsagerne er møre og linserne er kogt ud, tilsættes kokosmælken. Retten gives et opkog og smages til sidst til med salt.

Linsegryden passer godt sammen med kogte brune ris, quinoa, grov pasta, perlespelt/byg/rug eller groft brød. Det er også lækkert med en klat sojayoghurt eller et syrnet mælkeprodukt som creme fraiche. Hvis du laver en stor portion kan den holde sig i køleskabet i op til 5 dage og bliver kun bedre med tiden. Men du skal nok lige tilsætte lidt ekstra vand, så linserne med tiden suger væsken i retten til sig.

Jeg håber du har en god weekend! 🙂

Namaste!

 

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    Jimmy Hansen
    30. marts 2012 at 08:48

    Den skal jeg klart prøve, den vil være en fin afveksling til den linseret, jeg plejer at lave.. Måske den opskrift jeg har på min blog, er noget for dig?

  • Besvar
    Knasende sprød salat med forårsfornemmelser og dejligt drys « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    3. februar 2014 at 18:20

    […] er salaten parat til at blive serveret! Gerne sammen med en gryderet – for eksempel min linsegryde med karry, kartofler, gulerod og kokosmælk – og friskkogte brune ris. Salaten vil give et rigtig godt modspil til gryderetten og risene, […]

  • Besvar
    Frederikke
    20. december 2014 at 14:55

    Hej 🙂
    Det ser super lækkert ud. Er retten her til 1 person?
    Jeg kunne godt tænke mig at lave den til 4 nemlig.

    Hilsen Frederikke

    • Besvar
      Mia
      20. december 2014 at 15:38

      Hej Frederikke

      Ja, det havde jeg da lige glemt at få med. Retten er til 3-4 personer, hvis du serverer den med ris, pasta eller lignende, og en salat. Så bliver alle mætte. 🙂 Håber du får glæde af opskriften.

      Grønne hilsner, Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt