Når efteråret tager over og vinteren nærmer sig bliver gryderetter det helt store i mit køkken. Retten her er ret simpel, men den kan bruges på mange måder: som sovs til pasta, ris, kartoffelmos eller quinoa, i lasagne eller i tortillabrød. Jeg spiste den på frisk pasta med gærflager.
Linsegryde med rodfrugter
Cirka nok til 3 gange aftensmad til 2 personer
1 1/2 løg
2-4 fed hvidløg (efter smag)
2 gulerødder
2 pastinakker
1 spsk olivenolie
2 store tsk salt
2 dl grønne linser
Cirka 1/2 tsk stødt rød chili (da der er meget forskel på styrken af stødt chili vil jeg anbefale at man prøver sig frem og starter med en knivspids stødt chili)
1 dåse flåede og hakkede tomater
1 1/2 dåse vand
1 tsk stødt spidskommen
Eventuelt lidt mere salt
Rens løget og skær det midt over. Skær derefter stykkerne i tynde skiver. Hvidløgene hakkes groft. Gulerod og pastinak skrælles og rives groft. Varm så olien op i en gryde og kom løg plus hvidløg ved. Steg løgene ved høj varme i omkring 5 minutter og kom så salt ved sammen med rodfrugterne. Husk at røre rundt. Giv det hele 5 minutter mere og tilsæt så de grønne linser. (Du kan vælge at skylle de grønne linser kort inden de tilsættes). Igen, husk at røre rundt. Tilsæt chili, tomat, vand og spidskommen. Bring det hele i kog og skru ned så det simre. Retten skal nu koge 45 minutter, til linserne er møre. Rør rundt engang imellem. Smag til sidst eventuelt til med mere salt.
Namaste!
5 kommentarer
tonny nielsen
1. december 2011 at 12:48Det lyder simpelthen så lækkert, den praktiserer jeg i næste uge.
De bedste og kærligste hilsner
Mia
2. december 2011 at 08:10Hej Tonny
Mange tak for dine søde kommentarer. Jeg håber din linsegryde bliver rigtig god!
Mvh Mia
tonny nielsen
1. december 2011 at 12:49Det lyder lækkert, tak.
KH Tonny
Nana
11. januar 2012 at 18:14Mmmm… Hvor ser det lækkert ud! Det må prøves!
Mia
11. januar 2012 at 21:20Hej Nana
Tak for din kommentar og fordi du kigger forbi herinde. Jeg håber du får lavet en lækker grydefuld linser med rodfrugter. 🙂
Kh Mia