Plantebaserede madlavningskurser

Madlavningskurser for professionelle og private – 100% plantebaserede

Hvis du er interesseret i at jeg afholder et kursus specielt for dig så skriv endelig til mig, jeg laver gerne et spændende program for dig og dine kollegaer, til en hyggelig dag med venner og veninder, som teambuilding, hvis I gerne vil have veganske retter på jeres menukort, som introduktion til vegansk madlavning i dit profesionelle (stor)køkken, eller noget helt sjette.  

Skriv til mig på kontakt@mia-mad.dk eller ring på tlf.nr. 50 41 22 15 for at få et tilbud på et madlavningskursus der er designet specielt til dig og dine behov.  

OBS! Jeg har ikke mulighed for at afholde kurser hvor der undervises i madlavning med fisk, skaldyr, fjerkræ eller andet kød, men kan tilbyde inspirerende kurser i sund og velsmagende vegansk og plantebaseret madlavning, også med glutenfriopskrifter hvis det skulle have din interesse.

FOF Århus og FOF Randers

Jeg underviser forskellige kurser i 2020 i samarbejde med FOF Århus og FOF Randers.

Veganske flødeboller!

100% plantebaseret “food prep” kurser:

Her handler det om mad af 100% planter og om, hvordan velsmag, hverdag, sundhed og økologi kan gå op i en højere enhed. Vi snakker teori og omsætter den i praktisk madlavning. På kurset laver vi mad nok til alle dine måltider, morgenmad, snacks, frokost og aftensmad, i op til 4-5 hverdage. Vær opmærksom på, at du på første mødegang selv skal huske en madpakke hvis du tænker at du får brug for en frokost, da alt den mad vi laver skal med dig og dine medkursister hjem og ikke skal spises på selve kursusdagen.

Fermentering:

På kurserne her er fokus på mælkesyregæring, af grøntsager og frugter samt kombucha. Fermentering er en fascinerende proces, som er meget nemmere at eksperimentere med, end man skulle tro. Der skal kun få ingredienser til, lidt knofedt, og så rigeligt med tid og tålmodighed. Resultaterne er både sunde og velsmagende. Grøntsagernes holdbarhed forlænges, og der dannes blandt meget andet mælkesyrer, som gavner fordøjelsen. Vi kommer blandt andet ind på hygiejne, anvendelsesmuligheder og ernæring. Kurserne er delt op i to mødegange. Første gang sætter vi forskellige fermenteringer i gang, som vi på anden mødegang smager på og laver forskellige (veganske!) retter med. Vi sætter også nogle fermenteringer i gang på anden mødegang. Vær opmærksom på, at du på første mødegang selv skal huske en madpakke hvis du tænker at du får brug for en frokost, men ikke på anden mødegang.

FOF Århus:

Veganske flødeboller, søndag den 9. februar 2020, 10.00 til 15.30, Hans Hartvig Seedorffs Stræde 7, 8000 Århus C

Plantebaseret food prep, søndag den 26. januar 2020, 10.00 til 15.30, Hans Hartvig Seedorffs Stræde 7, 8000 Århus C

Plantebaseret food prep, søndag den 23. februar 2020, 10.00 til 15.30, Hans Hartvig Seedorffs Stræde 7, 8000 Århus C 

Fermentering af planter, 2 mødegange, lørdag den 25. januar og lørdag den 22. februar 2020, 10.00 til 15.30, Hans Hartvig Seedorffs Stræde 7, 8000 Århus C

FOF Randers:

Veganske flødeboller, lørdag den 14. marts 2020, 10.00 til 15.30, på Kristrup Skole, 8960 Randers SØ

Food prep, 100% plantebaseret, søndag den 2. februar 2020, 10.00 til 15.30, på Kristrup Skole, 8960 Randers SØ

Food prep, 100% plantebaseret, søndag den 1. marts 2020, 10.00 til 15.30, på Kristrup Skole, 8960 Randers SØ

Fermentering af planter, lørdag den 1. februar og igen lørdag den 2. marts 2020, 10.00 til 15.30, på Kristrup Skole, 8960 Randers SØ

Tidligere kursisters oplevelser:

PFA Pension (skrevet af Kathrine V. T.): “Til vegetarmadlavningskurset introducerede Mia os rigtig fint for det vegetariske køkken, og vi blev alle inspireret af en masse nye og spændende opskrifter. Mia er super dygtig og professionel, og har fokus på at lave velsmagende vegetarisk mad, hvilket hun i den grad lever op til.”

Nina Jensen: “Tak for et rigtig godt kursus, jeg synes det var spændende. Især var det sjovt at lære nye teknikker fx. lynkoge grønsagerne, stege-bage, blende, sætte i blød over natten. Det var også fedt at kunne lave en velsmagende tofu, det havde jeg ellers troet ikke kunne lade sig gøre. (…) Jeg kunne rigtig godt lide din måde at undervise på, fx. om smagene og hvordan man kan få det bedste frem i grønsagerne, så der er bid og umami.”

Scarlet: Efter din undervisning forsvandt æg og mælkeprodukter fra min kost. Det vil dyrene og jeg takke dig varmt for. Jeg er så glad for din hjælp!”

Kudzai: “Det var meget godt med den måde du startede med en introduktion til de forskellige retter som vi skulle lave, også hvad råvarerne var særlig rige på, for eksempel proteiner. Kurset var også meget godt fordi det var en masse retter vi lavede og alle meget forskellige. Man kunne ikke have forestillet sig at skulle lave så mange forskellige slags retter med kun grøntsager.”

Michael: “Mia er en vidunderlig underviser: hun er fuld af viden, hun har sat sig ind i det faktuelle, og så er hun konkret og pragmatisk.”

Marianne: “Jeg kan godt lide at du rent faktisk ved noget om mad og sundhed – også på det mere nørdede og videnskabelige plan.”

Christian Muus: “Det var et hyggeligt hold og der var god stemning. Det var også godt at få lidt mere teori om hvorfor visse ingredienser skal behandles på den og den måde. Jeg var også imponeret af at det ofte nærmest var rent vegansk, og det alligevel smagte fyldigt og godt. :)”

Allan: Tak for et godt kursus… Jeg fik ro til at lave mad og en glæde, ved at mødes med andre ligesindede… Stemningen var god, er faktisk dybt imponeret over hvordan folk mødes med varme og åbenhed… Synes du har udvalgt og sammensat gode menuer hver gang.”

17 kommentarer

 • Besvar
  Pernille mikkelsen
  2. oktober 2016 at 15:28

  Kommer der vegetar kursus i Århus :-)?

  • Besvar
   Mia
   5. oktober 2016 at 11:06

   Hej Pernille

   Lige pt har jeg ikke noget planlagt i Århus, men hvis du kender et eller flere steder hvor det vil kunne lade sig gøre at lave et kursus i vegansk eller vegetarisk mad, så sig endelig til! Jeg vil gerne. 🙂

   God dag!

   Kh Mia

 • Besvar
  trine
  29. november 2016 at 12:05

  Hej Mia
  Hvad koster dine kurser?

  Vh Trine

  • Besvar
   Mia
   30. november 2016 at 16:48

   Hej Trine

   Der forskellige priser fra gang til gang. Hvis du klikker på linket til et af kurserne jeg laver i samarbejde med FOF København kan du se hvilken pris du ville skulle give. Jeg har en timepris på 500 kr når jeg laver kurser igennem min egen virksomhed, hvor der så kommer udgifter ovenpå, til råvarer og eventuelt transport (og overnatning hvis aktuelt) hvis jeg skal meget langt.

   Sig endelig til hvis du ønsker at jeg udarbejder et tilbud til dig.

   God dag!

   Kh Mia

 • Besvar
  Bettima
  6. februar 2017 at 23:27

  Hej
  Det lyder fantastisk ✨
  Har du et kursus her i vinterferien? Og skønt hvis der også er yoga
  Jeg kan fra på torsdag og ellers i hele uge 7
  Bh bettina

  • Besvar
   Mia
   7. februar 2017 at 10:01

   Hej Bettina

   Tak for din kommentar. Jeg har sendt dig en mail. 🙂

   God dag!

   Kh Mia

 • Besvar
  Pia Dahl
  4. oktober 2019 at 01:11

  Hej
  Er der nogle kurser i Kbh i 2020 og i givet fald hvilke datoer ?
  På forhånd tak
  M.v.h Pia Dahl

  • Besvar
   Mia
   7. oktober 2019 at 11:20

   Hej Pia

   Jeg håber du modtog min mail?

   Mvh Mia

 • Besvar
  Vinnie Klinke
  20. oktober 2019 at 23:02

  Hej Mia. Vil rigtig gerne deltage i et kursus om Plantebaseret mad i Aarhus. Hvornår er du klar med kursus udbud for 2020

  • Besvar
   Mia
   21. november 2019 at 10:01

   Jeg ved desværre ikke hvornår der bliver åbnet op for tilmeldinger, men forhåbenligt snart. 🙂

 • Besvar
  Lars
  9. januar 2021 at 12:25

  Hej Mia
  Hvordan ser din madkursus kalender ud i 2021?

  Mvh Lars

  • Besvar
   Mia
   10. januar 2021 at 17:48

   Tak for din interesse Lars. Jeg er på barsel til og med august 2021 og jeg er endnu ikke gået i gang med at planlægge tiden derefter. Hvor henne i Danmark ville det have interesse med et kursus for dig?

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt