Plantebaserede madlavningskurser

Madlavningskurser for professionelle og private

Hvis du er interesseret i at jeg afholder et kursus specielt for dig så skriv endelig til mig, jeg laver gerne et spændende program for dig og dine kollegaer, til en hyggelig dag med venner og veninder, som teambuilding, hvis I gerne vil have veganske retter på jeres menukort, som introduktion til vegansk madlavning i dit profesionelle (stor)køkken, eller noget helt sjette.  

Skriv til mig på kontakt@mia-mad.dk eller ring på tlf.nr. 50 41 22 15 for at få et tilbud på et madlavningskursus der er designet specielt til dig og dine behov.  

OBS! Jeg har ikke mulighed for at afholde kurser hvor der undervises i madlavning med fisk, skaldyr, fjerkræ eller andet kød, men kan tilbyde inspirerende kurser i sund og velsmagende vegansk og plantebaseret madlavning, også med glutenfriopskrifter hvis det skulle have din interesse.

FOF København, FOF Århus og AOF Næstved & Susålandet

Jeg underviser forskellige kurser i 2019 i samarbejde med FOF Købehavn, FOF Århus og AOF Næstved & Susålandet. Der kommer nye kurser i 2020, men de er endnu ikke færdigplanlagte. 

Vegansk/100% plantebaseret mad:

Her handler det om mad af 100% planter og om, hvordan velsmag, hverdag, sundhed og økologi kan gå op i en højere enhed. Vi snakker teori og omsætter den i praktisk madlavning.

Fermentering:

På kurserne her er fokus på mælkesyregæring, af grøntsager og frugter samt kombucha. Fermentering er en fascinerende proces, som er meget nemmere at eksperimentere med, end man skulle tro. Der skal kun få ingredienser til, lidt knofedt, og så rigeligt med tid og tålmodighed. Resultaterne er både sunde og velsmagende. Grøntsagernes holdbarhed forlænges, og der dannes blandt meget andet mælkesyrer, som gavner fordøjelsen. Vi kommer blandt andet ind på hygiejne, anvendelsesmuligheder og ernæring.

FOF København:

Du kan læse mere om de enkelt kurser samt tilmelde dig via linkene her:

Fermentering af planter, 10. november 2019, 10.00 til 14.25, i FOF København’s eget køkken på Humletorvet 27, 1. sal, 1799 København V

Fermentering af planter, 11. november 2019, 16.30 til 20.55, i FOF København’s eget køkken på Humletorvet 27, 1. sal, 1799 København V

Vegansk mad, 2-dages kursus, 2. og 3. december 2019, 16.30 til 20.55 begge dage, i FOF København’s eget køkken på Humletorvet 27, 1. sal, 1799 København V

Aquafaba – den magiske kikært, 4. december 2019, 16.00 til 21.20, i FOF København’s eget køkken på Humletorvet 27, 1. sal, 1799 København V

Vegansk julebag, 13. december 2019, 16.00 til 21.20, i FOF København’s eget køkken på Humletorvet 27, 1. sal, 1799 København V

Vegansk julemad, 2-dages kursus, 14. og 15. december 2019, 10.00 til 14.25 begge dage, i FOF København’s eget køkken på Humletorvet 27, 1. sal, 1799 København V

Veganske søde julelækkerier, 16. december 2019, 16.00 til 21.20, i FOF København’s eget køkken på Humletorvet 27, 1. sal, 1799 København V

FOF Århus:

Kurserne i samarbejde med FOF Århus i år, står i julens tegn. Jeg udbyder tre forskellige kurser med temaerne julemiddag, julebag og julefrokost, samt et fjerde kursus, som dog allerede er udsolgt, i plantebaseret food prep 1. december 2019. Du kan læse mere om de enkelt kurser samt tilmelde dig via linkene her:

Julefrokost – 100% plantebaseret, 23. november 2019, 10.00 til 14.35, i centrum af Århus i FOF Århus’ eget køkken (H. H. Seedorfs Stræde 7, 8000 Århus C) 

Julebag – 100% plantebaseret, 24. november 2019, 10.00 til 14.35, i centrum af Århus i FOF Århus’ eget køkken (H. H. Seedorfs Stræde 7, 8000 Århus C) 

Julemiddag – 100% plantebaseret, 30. november 2019, 10.00 til 14.35, i centrum af Århus i FOF Århus’ eget køkken (H.H. Seedorfs Stræde 7, 8000 Århus C)

AOF Næstved & Susålandet:

Du kan læse mere om de enkelt kurser samt tilmelde dig via linket her:

Fermentering for begyndere, 13. november 2019, 17.00 til 20.20, Sydbyskolen i Næstved, på Sjælland

Københavns Madhus

Fermentering via Politiken Plus:

Du kan læse mere om de enkelt kurser samt tilmelde dig via linket her:

Fermentering for begyndere, diverse hverdagsaftenener 2019, 17.00 til 20.00, Københavns Madhus, StaldkøkkenetStaldgade 10, 1699 København V

Plantebaseret madlavning for professionelle via Hotel- og Restaurantskolen:

Jeg underviser i samarbejde med Københavns Madhus to kurser, der henvender sig til dig der arbejder med mad til dagligt. Det ene kursus løbet over to hverdage og fokuserer på bønner og linser, det andet løber over tre hverdage og fokuserer mere overordnet på det vegetariske køkken. Kurserne kommer til at have fokus på mad i store mængder og på hvordan man får den til at smage helt vildt godt samtidigt med, at den har den rigtige næringsværdi. Du kan læse mere og tilmelde dig via linkene der følger her (KURSERNE ER ALLE AFHOLDT):

Bønner og linser – grønne proteiner i sunde retter, 21. og 22. februar 2019, 8.20 til 15.45, Københavns Madhus, Kælderkøkkenet, Ingerslevsgade 44, 1705 København V (kurset er et AMU-kursus og dermed kan køkkenmedarbejdere der er ufaglærte samt faglærte til og med erhvervsuddannelsesniveau få kurset til 236,00 kr)

Det vegetariske køkken / Inspirerende mad til vegetarer og veganere, 20. til 22. marts 2019, 8.20 til 15.45, Københavns Madhus, Kælderkøkkenet, Ingerslevsgade 44, 1705 København V (kurset er et AMU-kursus og dermed kan køkkenmedarbejdere der er ufaglærte samt faglærte til og med erhvervsuddannelsesniveau få kurset til 354,00 kr)

Tidligere kursisters oplevelser:

PFA Pension (skrevet af Kathrine V. T.): “Til vegetarmadlavningskurset introducerede Mia os rigtig fint for det vegetariske køkken, og vi blev alle inspireret af en masse nye og spændende opskrifter. Mia er super dygtig og professionel, og har fokus på at lave velsmagende vegetarisk mad, hvilket hun i den grad lever op til.”

Nina Jensen: “Tak for et rigtig godt kursus, jeg synes det var spændende. Især var det sjovt at lære nye teknikker fx. lynkoge grønsagerne, stege-bage, blende, sætte i blød over natten. Det var også fedt at kunne lave en velsmagende tofu, det havde jeg ellers troet ikke kunne lade sig gøre. (…) Jeg kunne rigtig godt lide din måde at undervise på, fx. om smagene og hvordan man kan få det bedste frem i grønsagerne, så der er bid og umami.”

Scarlet: Efter din undervisning forsvandt æg og mælkeprodukter fra min kost. Det vil dyrene og jeg takke dig varmt for. Jeg er så glad for din hjælp!”

Kudzai: “Det var meget godt med den måde du startede med en introduktion til de forskellige retter som vi skulle lave, også hvad råvarerne var særlig rige på, for eksempel proteiner. Kurset var også meget godt fordi det var en masse retter vi lavede og alle meget forskellige. Man kunne ikke have forestillet sig at skulle lave så mange forskellige slags retter med kun grøntsager.”

Michael: “Mia er en vidunderlig underviser: hun er fuld af viden, hun har sat sig ind i det faktuelle, og så er hun konkret og pragmatisk.”

Marianne: “Jeg kan godt lide at du rent faktisk ved noget om mad og sundhed – også på det mere nørdede og videnskabelige plan.”

Christian Muus: “Det var et hyggeligt hold og der var god stemning. Det var også godt at få lidt mere teori om hvorfor visse ingredienser skal behandles på den og den måde. Jeg var også imponeret af at det ofte nærmest var rent vegansk, og det alligevel smagte fyldigt og godt. :)”

Allan: Tak for et godt kursus… Jeg fik ro til at lave mad og en glæde, ved at mødes med andre ligesindede… Stemningen var god, er faktisk dybt imponeret over hvordan folk mødes med varme og åbenhed… Synes du har udvalgt og sammensat gode menuer hver gang.”

13 kommentarer

  • Besvar
    Pernille mikkelsen
    2. oktober 2016 at 15:28

    Kommer der vegetar kursus i Århus :-)?

    • Besvar
      Mia
      5. oktober 2016 at 11:06

      Hej Pernille

      Lige pt har jeg ikke noget planlagt i Århus, men hvis du kender et eller flere steder hvor det vil kunne lade sig gøre at lave et kursus i vegansk eller vegetarisk mad, så sig endelig til! Jeg vil gerne. 🙂

      God dag!

      Kh Mia

  • Besvar
    trine
    29. november 2016 at 12:05

    Hej Mia
    Hvad koster dine kurser?

    Vh Trine

    • Besvar
      Mia
      30. november 2016 at 16:48

      Hej Trine

      Der forskellige priser fra gang til gang. Hvis du klikker på linket til et af kurserne jeg laver i samarbejde med FOF København kan du se hvilken pris du ville skulle give. Jeg har en timepris på 500 kr når jeg laver kurser igennem min egen virksomhed, hvor der så kommer udgifter ovenpå, til råvarer og eventuelt transport (og overnatning hvis aktuelt) hvis jeg skal meget langt.

      Sig endelig til hvis du ønsker at jeg udarbejder et tilbud til dig.

      God dag!

      Kh Mia

  • Besvar
    Bettima
    6. februar 2017 at 23:27

    Hej
    Det lyder fantastisk ✨
    Har du et kursus her i vinterferien? Og skønt hvis der også er yoga
    Jeg kan fra på torsdag og ellers i hele uge 7
    Bh bettina

    • Besvar
      Mia
      7. februar 2017 at 10:01

      Hej Bettina

      Tak for din kommentar. Jeg har sendt dig en mail. 🙂

      God dag!

      Kh Mia

  • Besvar
    Pia Dahl
    4. oktober 2019 at 01:11

    Hej
    Er der nogle kurser i Kbh i 2020 og i givet fald hvilke datoer ?
    På forhånd tak
    M.v.h Pia Dahl

    • Besvar
      Mia
      7. oktober 2019 at 11:20

      Hej Pia

      Jeg håber du modtog min mail?

      Mvh Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt