Desserter Morgenmad Opskrifter Vegansk

Mia’s yndlingsmad #1.1 – kakao/bananchiagrød

Nogen gange er det eneste der dur chokolade… Eller i det mindste noget der smager af chokolade. 🙂 Chiagrøden her smager sødt og godt, specielt toppet med solmoden appelsin og kakaonibs. Mango og ristede mandler ville også være lækkert! Den er lavet ud fra samme grundopskrift som min chiaalamande og ved at vente med at tilsætte den mosede banan til når grøden skal spises, kan du nemt lave en større portion som kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Nemmere bliver det vist ikke. 🙂

Chia_oat_cacao_porridge2

Kakao/chiagrød

1 portion

1 dl mandelmælk (gerne uden tilsat sukker) + eventuelt lidt mere næste dag

1 dl øko kokosmælk

1 spsk chiafrø

2 spsk grovvalsede havregryn

1/8 tsk salt

1 stor tsk kakaopulver (jeg sværger til Valrhona’s)

1/4 tsk stødt kanel

1/4 tsk ren vaniljepulver

1/2 moden banan

1. Pisk mandelmælk, kokosmælk, chiafrø, grovvalsede havregryn, salt, kakaopulver, stødt kanel og ren vaniljepulver grundigt sammen. Kom det i en beholder med låg og sæt det i køleskabet natten over.

2. Næste dag finder du en dyb tallerken og moser så den modne banan ned i den. Rør chiagrøden i og vurder om du gerne vil have at grøden har et lidt mere blød konsistens – tilsæt så 1/2 til 1 dl mandelmælk og rør det godt ud i grøden.

3. Nu kan du spise grøden, men den smager altså bare endnu bedre hvis den bliver toppet med noget lækkert. På billederne har jeg valgt appelsin og kakaonibs. Og at nyde grøden sammen med et glas iskaffe. Chia_oat_cacao_porridge3

Jeg håber du får glæde af opskriften!

Namaste. 🙂

Relateret indhold

1 kommentar

  • Besvar
    Ugens opskrift #30: yoga-venlig kakao-ris-chiagrød - mia-mad.dk - en grøn madblog
    27. juli 2016 at 09:26

    […] er et eksempel på hvad jeg blandt andet bruger mine verdens bedste brune ris til. Jeg laver også en version uden ris, men udgaven her tiltaler mine smagsløg meget mere og så mætter den mig i længere tid. […]

  • Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt