Anmeldelser Spisesteder

Middag på ‘Teresa Carles Cuina Vegetariana’, Barcelona og tur til bjerget Monserrat

Der kommer faktisk kun dette ene indlæg om Barcelona. Der gik ferie i den for mig dernede og derfor vil jeg bare dele to af de største oplevelser fra turen med jer. Noget med mad (selvfølgelig) og noget med natur! Besøget på restauranten Teresa Carles Cuina Vegetariana, som ligger meget tæt på Ramblaen, efterlod mig helt høj af madglæde. Derfor vil jeg som noget af det første skrive at jeg på det kraftigste kan anbefale dig at besøge stedet, hvis du nogensinde kommer til Barclona. Det samme gælder for bjerget Monserrat, som også er et besøg værd. Det tager cirka 1 time med tog fra Barcelona og er en “once in a lifetime” oplevelse.

Teresa Carles Cuina Vegetariana er en af de få vegetariske restauranter jeg har besøgt, som har den der stemning af klassisk romantik og god stil. Ellers er det ofte noget ret “hippie”-agtigt, hvilket også er skønt engang imellem. Men når nu man er på ferie med sin søde kæreste er det jo bare herligt at finde et sted som indbyder til at holde i hånden henover bordet mens man kigger hinanden dybt i øjnene. 😉

Alle billederne er (desværre) taget på iPhone, så kvaliteten er ikke den bedste. Men her ses i hvert fald indgangen.

Da vi havde sat os kom der næsten med det samme en skål oliven, som jeg fik helt for mig selv. Sådan nogle kan kæresten ikke lide nemlig… De sorte var soltørrede og himmelske, mens de grønne også var helt ok, men ja, jeg kan bedste lide sorte oliven.

Jeg bestilte et glas cava til maden – det skal man jo prøve når man er i Spanien. Det var en dejlig drik. 🙂 Kæresten fik et glas husets rødvin.

Til hovedret fik jeg en pandekage med artiskokker indeni, med en briesovs og sprødstegt pandekage ovenpå. Mums! Det kunne smages at det var friske artiskokker (modsat nogen fra dåse som man ofte ser i Danmark), og sovsen var bare i øjet. Jeg spiste op og sad bagefter og blabrede løs om den fantastiske eftersmag som artiskokkerne gav. Det er så her min kæreste begynder at grine lidt af mig fordi min begejstring over maden er ret stor. 😉 Han fik en portion lasagne, som desværre var noget lunken da den ankom. 🙁 Mit var til gengæld rygende varmt. Heldige mig…

Vi var ikke blevet helt mætte og havde godt set at de havde en stor dessert menu, så den kiggede vi lige en ekstra gang på.

Tårnet her bestod af nogle lækre kokoskager lagt sammen med chokolademousse. Det var det pure guf! Kæresten fik en blødende chokoladekage med lun chokoladesovs og vanilleis til. To store tommeltotte op herfra!

Kan du se olivenolien der står på bordet? Sådan nogen kan man købe der og jeg fik en med hjem i kufferten. Flasken har en smart “hældetud” og det er et dejligt souvenir at have synes jeg. Spiselige souvenirs er nu engang de bedste.

Her til sidst et billede nogle billeder fra vores tur til bjerget Monserrat. Dér er der nemlig bare overdrevent smukt.

Man føler sig pludselig meget lille…kan du finde mig på billedet? 😀

Men ikke alene. 🙂 Vi blev noget overraskede over at møde den kælne kat her, højt oppe på bjerget. 🙂

Der er pænt langt ned.

Og udsigten gør en åndeløs. Det er sted hvor stilheden lader en op.

 

Namaste!

 

Relateret indhold

4 kommentarer

  • Besvar
    LENE
    18. september 2012 at 14:19

    ÅHH – får helt lyst til at tage afsted dertil – især en dag som denne, hvor det siler ned i stride strømme her i Odense.
    Tak for smukke billeder.

    Sensommerhilsen fra Lene

    • Besvar
      Mia
      18. september 2012 at 15:48

      Tak for den dejlige kommentar Lene! 🙂 Ja, man kan godt finde på at drømme sig væk til varmere himmelstrøg en dag som i dag.

  • Besvar
    Wanda
    20. september 2012 at 06:40

    Sikke skønne foto af maden og du skriver nu ret godt. Håber en dag at komme dertil.
    Dejligt for Jer, at der gik ferie i den 🙂

    • Besvar
      Mia
      20. september 2012 at 08:08

      Tak for de fine ord Wanda. De varmer rigtig meget. 🙂 Det var dig der havde tilmeldt dig madlavningskurset i Glostrup, ikke? Som så desværre ikke bliver til noget. 🙁

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt