Hverdagsglimt

Hverdagsglimt #1: MIN MORGENRUTINE

Jeg havde fået lyst til at dele lidt fra min hverdag og jeg håber det bliver en tilbagevendende ting her på bloggen, måske noget jeg får gjort hver fjortende dag, måske engang om måneden, måske hver uge. Det må tiden vise. Her kommer i hvert fald min morgenrutine, som den ser ud på de dage hvor jeg virkelig synes det lykkes for mig. Lige pt møder jeg 7.00 på arbejde og selvom 4.30 lyder som om det er enormt tidligt, så opvejes det af at jeg går efter at være i seng ved 21’tiden. Det skal lige nævnes at jeg ikke har fået betaling for at linke til et eneste af de websider som jeg linker til. Det er ren link-love det her!:

Klokken er 4.30 og mit vækkeur begynder at kvidre. Den indbyggede “morgensol” har været ved at stå op siden 4.00 og nu er der virkeligt gang i de morgenfriske fugle… De fleste dage går der ikke længe før alarmen bliver slukket og lyset forbliver tændt, mens jeg ligger og forsøger at tage mig sammen til at stå op. Nogen dage går der mindre end minut, andre gange tager det den næste halve time.

Så bliver klokken cirka 4.45 og jeg er oppe. Jeg går direkte på badeværelset og bruger en varm klud til ansigt og arme, som også får en omgang ansigtsvand, ansigtscreme, engang imellem lidt øjencreme og, hver dag, deodorant. Jeg kan godt lide at bruge produkter fra MÁDARA, Änglamark, KarmamejuISÂNGS, Decubal og Urtekram. Brusebadet klarer jeg aftenen inden, da jeg ofte har stået i mados og vasket en hel masse op når jeg er på arbejde. Og så er jeg også stor fan af ikke at skulle deale med vådt hår, for mit er langt, tørrer langsomt og sidder egentlig ret fint efter en nattesøvn. Så er det ind på værelset og på med dagens outfit – eller måske først noget mere yogavenligt (jeg elsker Lululemon – det er dyrt, men jeg synes det er super funktionelt, holdtbart, behageligt og pænt). Lige meget hvad er næste opgave at rede sengen. Det synes jeg gør en stor forskel at få gjort!

Minhverdag1b

Ved 5.00’tiden sætter jeg mig i mit meditationshjørne og bruger min app Insight Timer til at tælle et kvarter for mig, men først efter jeg har gjort lidt for den gode stemning ved at tænde ret sojasfyrfadslys, brænde lidt Palo Santo træ eller ren salvie røgelse af, og trække et eller flere Crazy Sexy Love Notes kort (jeps, jeg er “lidt” af en hippie!). Nogen dage føler jeg mig meget vågen her ved 5’tiden, og så ruller jeg yogamåtten ud inde i stuen, finder en video på YogaGlo.com eller sammensætter selv en yogasession på omkring 15-30 minutter, og går mere fysisk aktivt i gang med dagen.

Når den er ved at være 5.30 skifter jeg fra yogatøj eller går direkte i køkkenet og forbereder min morgenmad. Måske der er opvask der lige skal tages også, men ellers er det de fleste morgener en grønssagsrig smoothie (som jeg laver i min højt værdsatte MagiMix Le Blender) og en kop kaffe der skal laves. En af dem jeg laver ofte for tiden, delte jeg fornyligt opskriften på her på bloggen. 

Og lidt før 6.30 er det afsted på cyklen!

Min morgenrutine holder mig fast i at gøre hvad jeg kan, for at få en god start på dagen.

Jeg er nysgerrig! Har du en morgenrutine og er du glad for den?

Namaste!

Relateret indhold

3 kommentarer

 • Besvar
  Marianne Luna
  3. april 2016 at 09:19

  Du er sej, Mia! Og det lyder virkelig som en dejlig morgenrutine. Jeg tror dog ikke, jeg selv ville have så nemt ved at stå op så tidligt, men det afhænger selvfølgelig også både af døgnrytme og om, hvor tidligt man går i seng og skal op. 🙂
  Jeg har længe gerne ville begynde at meditere om morgenen, men må indrømme, at det indtil videre er blevet ved tanken. Til gengæld er jeg god til at gøre det senere på dagen som en del af min yogapraksis.

  Vil du ikke skrive lidt mere om røgelse en dag, og hvad du synes, det gør? Det kunne være vildt spændende at læse. 🙂

  Bedste hilsner Marianne Luna

  • Besvar
   Mia
   4. april 2016 at 09:06

   Hej Marianne Luna

   Tak for din fine kommentar. Det fungerer i hvert fald rigtig godt for mig sådan at sætte mine morgener i system. Jeg har altid været et “ægte” A-menneske! Den her rutine har været under opbyggelse længe og der er bestemt dage hvor mine morgener slet ikke ser sådan her ud, men jeg synes selv det er ret inspirerende at læse om andres vaner og rutiner, så det håber jeg andre også synes de kan finde her. 🙂

   Jeg har faktisk slet ikke erfaring med røgelse, altså de der pinde og så videre, men bruger urter eller træ som du kan se i indlægget. Så der har jeg desværre ikke rigtig nogen erfaringer at dele ud af… Bruger du røgelse?

   God dag til dig! 😀

   Med grønne hilsner, Mia

 • Besvar
  Greatest hits fra april – Sustain Daily – inspiration til en bæredygtig livsstil
  27. april 2016 at 17:19

  […] Den bæredygtige livsstil kan også føre til personlige tanker. Marianne Luna har delt et helt ærligt indlæg om kropsvægt og selvbillede, som er noget vi sikkert alle kan relatere til. Katrine har reflekteret over klimaturisme, og Johanne har kigget meget nøje på hendes forbrug af afskårne blomster. Jane lukker os hver fredag med ind i hverdagen med sine Frugal Friday indlæg, og Mia har delt sin morgenrutine med meditation og yoga. […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt