Madkultur

Min storbyhave – 1. trin

Hvor langt kan man egentlig komme med en pose god økologisk jord, lecakugler, en lille flaske flydende økologisk gødning, en altan, nogle gode vindueskarm, et par forspirrede kartofler, en sort spand, et par metalkrukker, et flot blåt glas, nogle frø til krydderurter – og set fremad, en altankasse med blandt andet en tomatplante? Vil kartoflerne give sig til at gro? Vil tomaterne, der på 2. sal i København, blive søde, røde og saftige? Vil krydderurter pible frem? Det er få spørgsmål blandt mange som jeg håber at få mine svar på, i løbet af de kommende måneder…

Jeg fik spanden og kartoflerne til Madkulturen’s visionsseminar og ellers har jeg indkøbt de fleste ting i Grønne Hjem i Valby.

Spanden til kartoflerne skal udstyres med huller i bunden så eventuelt overskydende vand kan løbe fra…når jeg nu ser dem igen bliver jeg lidt bekymret for om de mon er for små? I hvert fald må kartoflerne ikke få så meget vand at de “drukner”.

Jeg glæder mig til jeg får en altankasse også!

Lecakuglerne kom i bunden af alt. Det er for at mindske risikoen for at frøene/kartofler drukner i vand.

Jord (økologisk!) skal der selvfølgelig også til. 😉

Der kom kun lidt jord på gulvet…

Det er sjovt!

Kartoflerne her har jeg haft stående i en æggebakke i en solrig vindueskarm. Se lige de spirer! 😀

Jeg havde nogle ukendte frø jeg havde fået af min mor – tror det er to forskellige slags basilikum. Dem plantede jeg også. Og så havde jeg købt dild! Den økologisk kunne ikke fås i denne udgave…desværre. 🙁 Der skulle gerne blive plads til flere krydderurter i altankassen. Gad vide hvor lange de fås? 😉 Ellers må der flere til.

Persille og mynte står øverst på listen nu.

Årh hvor er det spændende om der er liv i frøene!

Og ikke mindst om der er liv i knoldene der ligger under jorden her. Det ville være et af hverdagens store mirakler hvis det lykkedes.

De har fået en omgang gødning i dag og skal så have igen om en uge, og om en uge igen igen, og om en uge igen igen igen…og så videre.

Vindueskarmen i køkkenet er også blevet udnyttet.

Spirene her er en del af et kit som jeg fik til Madkulturen’s Visionseminar om fødevareproduktion i byerne. Det er ærter! Der skulle kun gå få dage før de kan spises…men det er stadig uvist om jeg har grønne ellers sorte fingrer.

Jeg skriver mere om altan/vindueskarmhave-projektet om nogle dage eller uger. 🙂

Namaste!

 

 

 

Relateret indhold

5 kommentarer

 • Besvar
  Min storbyhave – 2. trin « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  2. maj 2012 at 10:15

  […] alle sammen! Her kommer der lige et billedrigt indlæg om min lejlighedshave og hvordan det jeg såede sidst udvikler sig. Jeg skal i plantcenter igen i denne uge og investerer i diverse potteskåle, noget […]

 • Besvar
  Min storbyhave – 3. trin « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  29. maj 2012 at 13:40

  […] hele spirer og gror! Der er sket så meget siden først og sidst. Og jeg er meget glad for alt det grønne til øjet – og snart […]

 • Besvar
  Spinat smoothie – og indlæg nummer 100 « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  6. juni 2012 at 05:03

  […] har sat din fod i en køkkenhave. Faktisk har jeg drømt lidt om at prøve at så noget spinat på min altan, men det er endnu ikke blevet til noget – der er heller ikke kommet en tomatplante […]

 • Besvar
  Længe siden sidst « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  14. juli 2012 at 08:05

  […] op til flere lækre salater jeg gerne vil dele med jer – blandt andet med hjemmedyrkede urter fra min […]

 • Besvar
  Sommeren der gik… « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
  11. september 2012 at 20:15

  […] Day, lidt (eller meget?) om lørdagens Mad+Medier konference, et sidste indlæg for dette år om min “byhave” og så kommer der selvfølgelig også nogle opskrifter til […]

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt