Ikke kategoriseret

Morgenmad og middag i London: anmeldelse af kaffebaren Kaffeine og restauranten NOPI

For nogen uger siden var kæresten og jeg i London en mandag til onsdag, han for at blive klogere, på en arbejdsrelateret konference, og jeg for at få et lille afbræk fra specialelivet inden mit mundtlige forsvar. Vi ankom forholdsvist sent mandag eftermiddag og var meget glade for at vi havde reserveret bord på NOPI, en af Yotam Ottolenghi’s populære restauranter. Jeg havde hørt at de kunne noget helt specielt med grøntsager dér, og er også selv glad ejer af hans kogebog Plenty som gav samme indtryk, så det var klart mig der så mest frem til vores aften der.

Da vi ankom til restauranten var der lidt ventetid før vores bord blev ledigt, så vi blev venligt derigeret hen i baren hvor vi fik to små skåle med snacks, på husets regning: marinerede oliven med citronskal der var konserveret i salt, og blandede nødder med en fantastisk krydderiblanding. Mmm… Vi bestilte også hver et glas rødvin hver, en naturlig af slagsen ved navn Vino di Anna Rosso. En siciliensk vin med tydelige spor af den vulkanske jord på øen, som druerne havde vokset frem fra. Jeg har forsøgt mit bedste på at finde en forhandler af vinen i Danmark, hvilket endnu ikke er lykkes, så sig MEGET gerne til hvis du ved hvor den kan skaffes. Den var nemlig lige noget for mig. 🙂

Ventetiden var dog ikke lang før vi blev vist hen til vores bord, hvor vi hurtigt fandt os til rette med stofservietterne og de hvide duge, mens vi ivrigt studerede menuen. Man bliver jo nemlig noget så sulten af at flyve! 😉 Vi valgte to retter hver, jeg en med porre og så en der hed mixed beetroot, pickled daikon, kæresten en der hed asparagus, green beans, samphire, Dijon vinaigrette, sammen med noget med kylling (ja, han er helt igennem kødspiser), og så delte vi en ‘side dish’ af blandede grønne blade. Asparagus

Aftenens absolut bedste ret synes jeg var den med asparges – lidt ærgerligt når jeg nu ikke selv havde valgt den! Men jeg fik lov til at smage. Der var så mange forskellige sprøde og saftige konsistenser, og så mange forskellige salte smage, at jeg blev helt lykkelig i min mund. 😀

Beets

Mine rødbeder og syltede kinaradisser var nu heller ikke værst (og de havde altså ikke sådan nogle små grønne pletter i virkeligheden, det må være noget som der er opstået i kameraets linse), men jeg savnede dog lidt modspil til de søde og syrlige smage der dominerede retten. Lidt fedme og cremethed ville have klædt den.

Leek

Porrerne smagte dejligt med den tilhørende yoghurtsauce og hvad jeg mindes var en chutney med hypen som var meget delikat og gav en god balance til de spæde porrer, med sin sødme og syrlighed, men porrerne i sig selv var virkeligt besværlige at skære over, på trods af at jeg fik en steak kniv udleveret til formålet, og var alt andet end en fornøjelse at synke: det var lige meget hvor meget jeg tyggede, porrerne gav ikke op. 😉  Måske jeg burde have sendt dem tilbage til køkkenet, men der er vel hvad man kan forvente af porrer, og det vil jeg så huske til en anden gang.

Vi fik selvfølgelig lækkert brød og den god olivenolie til, som bled fyldt op når der var tomt…

Middagen på NOPI var en fin oplevelse, og det var dejligt at have så mange vegetariske retter at vælge imellem, men jeg havde nok forventet mere ud fra prisen og den hype der er omkring Yotam Ottolenghi, og var ærlig talt lidt skuffet. Det var en lidt dyr fornøjelse synes jeg og en anden gang vil jeg nok vælge en af hans deli’er og så, hvis vejret er til det, tage maden med ud i en af London’s mange parker.

Næste morgen stod vi tidligt op så vi kunne nå at spise morgenmad sammen, inden kæresten skulle tilbringe resten af dagen på konference. Vi var blevet enige om at tage på en kaffebar som jeg havde hørt meget godt om, nemlig Kaffeine. De skulle både brygge nogle geniale kopper kaffer, lave nogle skønne sandwicher og tilbyde en masse herlige kager.

Bananabread

Jeg købte et stykke bananbrød som jeg fik ristet og som nok faktisk mest kan betegnes som kage, sådan smagte det i hvert fald. Hver en bid var udsøgt, sprød og med lidt bid udenpå, og lun,  blød og krydret indeni. Det var skønt med en god klump kold smør til, som bare var helt perfekt ovenpå det ret så søde bananbrød. Mums.

Taster-something

Hertil drak jeg hele tre forskellige kaffedrikke, eller, den i midten er lavet på cascara (og lidt sort te) som er det kaffekirsebærfrugtkød der sidder rundt om kaffebønnerne kaldes. Kaffe bliver nemlig kaldt kaffekirsebær når de hænger på kaffetræerne, før bondens efterhøstbehandlingen går i gang og kaffebønnerne frigives. Jeg fik serveret mine tre fine drikke med en kort og præcis forklaring om at espresso’en burde drikkes først, så kunne cascara-teen bruges som “mundrenser” og så kunne det hele sluttes af med mælkekaffedrikken. Lækkert! Kaffemælkedrikken var genialt GOD! Den er havnet på min top tre, sammen med to mælkebaserede-kopper jeg har drukket på La Cabra og The Coffee Collective. Kaffeine er på deres hjemmeside forresten ret tydelige omkring at de absolut kun og altid bruger frisk økologisk mælk. I like!

Espresso-with-milk

Faktisk havde jeg bare regnet med at bestille en flat white til mit bananbrød, men de har et minimum på 5 pund hvis man gerne vil betale med kort. Og jeg havde ingen kontanter. Held i uheld, for det var en rigtig god oplevelse.

Kæresten fik sin sædvanlige kaffe latte og en sandwich med ost, æg og salsa (så vidt jeg husker), som han synes rigtig godt om. Vi sad ude foran kaffebaren i morgensolen, og nød at følge med i morgentrafikken af gående Londonere som stort set alle sammen havde en kop to-go-kaffe i den ene hånd og mobiltelefonen i den anden, i en del af byen der virkede mindre “turistet” end så mange andre steder. Hygge på højt plan!

Kaffeine er helt klart et besøg værd – den ligger ikke langt fra shoppegaderne i centrum og jeg var lidt ærgerlig over at jeg ikke nåede forbi til en sandwich en af de andre dage hvor jeg tullede rundt for mig selv, små-smilende og stor-shoppende (ej, kun lidt-shoppende faktisk 😉 ).

Hvor har du mon spist dit bedste grøntsagsmåltid, eller drukket din bedste kop kaffe, i London?

Namaste!

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt