Drikke Morgenmad Opskrifter Vegansk

Nærende grøn smoothie med spinat, banan og omega-3 rig olie

Jeg elsker smoothies til morgenmad. Også om vinteren. Men så SKAL de altså også indtages sammen med en kop varm urtete, kolde som de jo er, ellers bliver jeg noget forfrossen. Smoothien her er forfriskende, mættende og nærende, har en smuk farve og en lækker smag. Og så er der en grønsager i! Hvis du gerne vil gøre smoothien endnu mere mættende så tilsæt en spiseske proteinpulver, for eksempel ærte- eller risproteinpulver. 🙂 Så læs videre for at få opskriften på en grøn smoothie med spinat. 

Grøn-smoothie-med-spinat-2

Nærende grøn smoothie med spinat, banan og omega-3 rig olie

2 små frosne bananer i skiver 

75 gr frossen mango

50 gr frisk spinat (gerne det der bliver kaldt “baby” eller “spæd”)

1 stort spsk jordnøddesmør eller mandelsmør 

1 tsk omega-3 rig olie (jeg brugte hørfrø- og kæmpenatlysolie fra Urtekram)

Et lille nip havsalt (kun hvis jordnødde- eller mandelsmøren ikke er saltet)

Ca 1 dl sojamælk uden sukker og anden smag (eller 1 dl vand eller anden plantemælk)

Koldt vand

Det er i virkeligheden ret nemt at lave smoothie hvis man bare har det rigtige udstyr i sin køkkenmaskinpark. 😉 En stærk blender eller stavblender kan sagtens klare opgaven. Og så er det blot at komme alle ingredienser, dog ikke vandet, i blenderen eller et blenderglas. Og SÅ hælde vand over til det er 3-4 cm under de ingredienser der ligger øverst i blenderglasset. Blend det hele til det er cremet (smooth) og servere med det samme, gerne med et tykt sugerør til at drikke smoothien igennem. Hvis den er blevet meget tyk kan du fælde den op i en tallerken og drysse med lidt fine øko havregryn. Det smager også ret godt…

Grøn-smoothie-med-spinat-1

Smoothien har et ret fint indhold af proteiner fra jordnøddesmøren, som også bidrager med sunde fedtstoffer, ligesom den omega-3 rige olie gør det. Omega-3 skal man tænke lidt ekstra over hvor man får hvis man spiser vegetarisk, og altså ikke spiser fisk (så spiser man pesco-tarisk). Udover den nogenlunde sikre løsning med at spise 1-2 tsk af en af de mange planterolier som bliver markedsført som omega-3 rige, så er chiafrø, knuste hørfrø og valnødder også gode kilder. Specielt chiafrø.

Næringen i smoothien kommer også i form af mikronæringsstoffer som mineraler. Faktisk er både spinaten og bananerne gode kilder til  magnesium. Magnesium har betydning for knoglesundhed, for nervernes signaleringer til hinanden og for normal muskelaktivitet. Hvis man døjer meget med kramper i lægmusklerne kan magnesium være et godt mineral at forsøge at få mere af. Det spiller også en rolle i forhold til D-vitamin og vitaminets aktivering i kroppen, det virker som et antioxidant og er en del af kroppens immunforsvar. Magnesium er i det hele taget et vigtigt mineral at få nok af.

Jeg håber du får glæde af opskriften!

Namaste…

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt