Madkultur

Nærmest tilbage igen

Kære alle der læser med herinde. Det er alt for længe siden jeg har fået skrevet et blogindlæg og det kribler indeni i mig for at komme i gang igen – jeg har en hel del bøger jeg gerne vil anmelde, opskrifter jeg gerne vil dele, og så har jeg også været et smut i Holland og opleve lidt af Amsterdam og Maastricht, hvor jeg besøgte nogle fine steder som jeg også gerne vil skrive lidt om. Men lige for øjeblikket er det ikke muligt for mig at fokusere på så meget andet end at få skrevet mit speciale færdigt, så jeg kan få afsluttet den master i Integrated Food Studies som jeg har læst de sidste snart 2 år på Aalborg Universitet i København. Det har været hårdt, sjovt, udfordrende, lærerigt og travlt, og jeg er ret sikker på at det er det sværeste jeg nogensinde har gjort. Lige nu er jeg mutters alene i sommerhus på skønne Møn for at skrive løs, da aflevering den 4. juni nærmer sig meget hastigt. Her står den på morgenmad og lune drikke ved havet næsten hver morgen, en daglig dukkert og lange gåture i det skønne vejr, så den indre energi konto ikke går helt i minus. 😉

Morgenkaffe

Min 1/2 liters mason jar har det perfekte tætsluttende låg til at kunne klare de 200-300 meter fra sommerhus til hav med varm kaffe eller te i, godt pakket ind i et viskestykke for at holde på varmen. Den transportable morgenmad har oftest bestået af 2 dl yoghurt (som jo kan fås lavet på soya hvis man er veganer) og 1 dl finvalsede havregryn som jeg har rørt sammen aftenen inden i en beholder med tætsluttende låg. Om morgenen har jeg så drysset med cirka 1/2 dl chunky chocolate buckwheat granola alla My New Roots, en lille håndfuld ristede mandler, og tilsidst er der kommet 1/2 banan og 1/2 mango (eller 1 fersken og 3-4 jordbær) skåret i små tern ovenpå. Mums det er godt!

Cirka 14 dage efter aflevering falder den endelige karakter når jeg skal op at forsvare opgaven mundtligt. Så hvis der ikke sker nogen ændringer i planerne, og hvis alt går godt er jeg færdig i uge 25. Det bliver så stort når det sker! 😀

Ducks

På billedet her anes en mor-and og hendes 7 (!) smukke ællinger. Dem betrager jeg om morgenen nede ved havet, og får altid det største smil på læberne når hun kommer svømmende forbi i topfart med 3-4 af ællinger på ryggen og resten af dem efter sig i en fin lige linie.

Jeg glæder mig til at vi læses ved igen. Om ikke andet så engang i juni. 🙂 Med mange glade hilsner fra mig til jer. NU skal jeg skrives.

Namaste!

Relateret indhold

4 kommentarer

 • Besvar
  La Cucina Nada
  24. maj 2014 at 09:59

  Det lyder som et klogt træk, dels at tage en alene-skriveperiode, og dels at indlægge små energi genererende pauser i skriveriet.

  God fornøjelse med skønne Møn, og alt det andet,

  Kh La Cucina Nada

  • Besvar
   Mia
   24. maj 2014 at 12:25

   Jeg har været ekstra produktiv hernede, så det tror jeg også det er Nada. Ser forresten skønt ud med den urbane have du er med til at gro! 🙂 Efter en uge i sommerhus midt i den frodige natur kan jeg godt undre mig over hvorfor jeg vælger at bo i en by…

   Tak!

   God weekend, knus Mia

 • Besvar
  Lene Nielsen
  25. maj 2014 at 15:17

  Hej Mia

  HELD og LYKKE med eksamen!

  Sommerhilsen fra Lene

  • Besvar
   Mia
   30. maj 2014 at 09:31

   Mange mange tak Lene! 🙂

  Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt