Anmeldelser Indkøb Produkter

Om genbrugsglæde og mason jar-obsessions

Hvem har ikke oplevet den der med at stå med en (skole)taske fyldt med våde ting og sager? Bøger, pung, notesblok…alt sammen offer for en utæt drikkedunk. Som studerende har jeg været meget på farten og har derfor prøvet mig frem med en del forskellige dunke, flasker og beholdere til vand, men har aldrig rigtigt fundet en sikker løsning, som ikke fik vandet til at smage underligt eller som gav vandet en bismag af det der før havde været i den. Men så begyndte der at dukke mason jars op på danske madblogs, noget som jeg før kun havde set (og det i rigelige mængder) på amerikanske af slagsen, fordi de nu kunne (og stadig kan) købes på den århusianske restaurant Memphis Roadhouse. Efter mit køb af sådan ét, har det været fast inventar i en nu altid-tør taske. For sådan et mason jar kan altså virkeligt holde tæt…

Jar-2

Derfor blev jeg også meget glad for den opdagelse jeg gjorde mig da kæresten og jeg en lørdag aften for nogle uger siden var på vej til middag på RELÆ, en uforglemmelig restaurantoplevelse som jeg snart skriver et blogindlæg om, hvor vi var i så god tid at vi brugte noget af den til at kigge på vinduer. RELÆ ligge i Jægersborggade som jeg er blevet ret glad for på det sidste, med alle dens små, gode og anderledes butikker og spisesteder. Vi kom forbi butikken gå grøn!, som udstillede forskellige mason jars i deres vindue, blandt andet et blåt et som lige var noget for mig. Da det blev mandag sørgede jeg derfor for at tage cykelturen fra Valby til Nørrebro-gaden, så hurtigt som muligt, for at give mig selv en tidlig fødselsdagsgave i form af et fint blåt mason jar.

Jar-10

gå grøn! er en noget så skøn lille butik med fokus på “smukke, funktionelle brugsting af høj kvalitet til dit hjem” som alle er “produceret med respekt for natur og mennesker”. Der er et klart fokus på ting der kan bruges igen og igen, og dermed reducere ens mængde af affald, og det er også her endnu et af mine indkøb kommer ind i billedet. Jeg købte nemlig også en form for drikkelåg-indsats med, som med et snuptag transformere hvad der oprindeligt er designet som et sylteglas, om til en vandflaske.

Jar-8

Firmaet bag det hedder Cuppow!, et amerikansk foretagende der laver diverse seje (synes jeg) former for tilbehør til mason jars, som for eksempel også en kaffetragt med genbrugelige filtre af stof. Jeg er blevet meget glad for mit blå drikkelåg.

Jar-5

Der røg også endnu et mason jar med i indkøbet, et med et større låg som passer til en fejlforsendelse jeg fik fra Estsy-shoppen Many Mini’s sidste år, med nogle mason jar låg jeg havde købt som havde hul til sugerør. Jeg havde på det tidspunkt kun mason jars med en “regular mouth”-størrelses, og fik nogen der passede til “wide mouth” mason jars. Fejlen blev hurtigt rettet uden nogen former for ekstra betaling eller krav om tilbagesendelse til mig.

Jar-1

Med i forsendelse var også nogle ekstra brede glassugerør som jeg har brugt flittigt til smoothies, vand og andre drikkevarer. Det er genbrug der vil noget, for det er altså bare en fornøjelse at bruge sådan et pænt sugerør og jeg sparrer mig selv og miljøet for en masse engangssugerør. Nemt at gøre rent er det også, med en mini-piberenser som jeg købte på samme netshop.

Jar-3

Jeg holder meget af at have smukke glas som disse at drikke af, det gør det nemmere for mig at huske at drikke nok vand og jeg synes det er så hyggeligt at drikke min smoothie igennem mine flotte glassugerør. Kæresten får en iskaffe med i et mason jar næsten hver morgen og det holder indtil videre også tæt for ham.

Namaste!

Produkterne som jeg anmelder er 100% selvfinansierede og indlægget er skrevet på eget initiativ. 🙂

Relateret indhold

2 kommentarer

 • Besvar
  sharon
  14. november 2014 at 11:07

  hejsa…
  Har lige været i USA og så rigtig mange der gik rundt med disse jar ´..
  ved du om de er at købe herhjemme ?
  hilsen sharon

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt