Madkultur

‘Original Beans’ konkurrence

Hvis du kunne købe en plade chokolade hvor du udover at blive lovet en fantastisk smagsoplevelse også bliver lovet at der bliver plantet et nyt træ (og her antager jeg at der er tale om et chokoladetræ) for hver solgt chokoladebar, ville du så gøre det? Jeg må indrømme at det lige er den slags story telling som jeg falder pladask for, og jeg købte da også alle fire slags  ‘Original Beans’ der er i handlen da jeg var på Chokoladefestival i år. Det har resulteret i en forelskelse i chokoladerne som førte til at jeg kontakte firmaet Chokomania som importerer herlighederne til Danmark. De ville meget gerne sende mig noget som jeg kunne give til en heldig bloglæser, så her sidder jeg med de fire dejlige plader og har kun “lidt” svært ved at holde fingrene fra dem. Derfor må jeg hellere love dem væk før jeg forgriber mig på dem – de er nemlig SÅ gode! 😉 

Alle

Da vejret har været yderst herligt de sidste mange dage i Danmark lader jeg denne konkurrence løbe en hel måned, så der er større chance for at chokoladerne ikke smelter i varmen når jeg sender dem (det skal nævnes at jeg, hvis uheldet skulle ske og chokoladerne forsvinder i posten, ikke kan erstatte dem).

Fristen for deltagelse er søndag den 25. august 2013 12.00.

Alt du skal gøre for at deltage er at skrive en kommentar til dette indlæg, hvor du fortæller mig hvad din ynglings chokolade er og hvem du gerne vil dele din præmie med hvis du er den heldige vinder. Du må også meget gerne like min mia-mad.dk side på Facebook (bare klik på sætningen så kommer du direkte derind), men det er ikke noget krav. Jeg poster på min Facebook side hver gang jeg har udgivet et nyt blogindlæg ligesom jeg deler alle mine mia-mad.dk Instagram fotos derinde. 🙂 Vinderen bliver trukket vilkårligt blandt alle deltagere. Det er dog kun muligt at deltage én gang pr person, så hvis der dukker flere kommentarer op fra samme person er det kun den første der er “gyldig”.

De chokolader som det drejer sig om er:

Esmeraldas Milk with Fleur de Sel (indeholder komælk)

 Alle-2

Beni Wild Harvest 66%

BeniWildHarvest-1

Cru Virunga 70%

CruVirunga-1

Piura Porcelana 75%

Piura

De tre mørke chokolader har alle modtaget guldmedalje i konkurrencen ‘Great Taste Awards’ som afholdes hvert år. Størstedelen af ingredienserne er økologisk, men i et tilfælde er kakaobønnerne “bare” vilde og dermed kan de ikke blive godkendt som certificeret økologiske. Men mon ikke vilde kakaobønner på nogen måder er endnu mere velsmagende og sunde end økologisk dyrkede? ‘Original Beans’ køber deres kakaobønner direkte fra kakaobønder, hvilket kaldes direct-trade. Det er en forretningsmodel som er grundlagt på principper om etisk handel hvor (kort sagt) en større andel af det økonomiske overskud ender hos kakaobønderne. Jeg er meget imponeret over firmaet og det giver mig en tilfredstillelse at vide at mit køb af chokoladen bidrager til noget som jeg ser som godt.

Alle-sidste

Jeg håber du har lyst til at deltage i konkurrencen! 🙂 Hvis du har fået lyst til at købe nogle af de dejlige chokoladebarer allerede nu så kan du finde dem på Chokomanias nye webshop hvor du kan købe chokolade hele døgnet rundt. De forhandler også chokolade fra Amadei og Duffys. Du kan læse mere om ‘Orignial Beans’ produkterne hos Chokomania her og på deres egen hjemmeside her.

Namaste!

Relateret indhold

26 kommentarer

 • Besvar
  Gitte Frigaard
  25. juli 2013 at 16:10

  Uhmmm det lyder fantastisk 😉 Fandt dig, også, på Instagram <3
  Jeg er vild med mørk chokolade, elsker Summerbird. MEN synes at de med at plante et træ pr solgt plade chokolade er mega fedt 🙂
  Hvis jeg vinder skal min svigermor forkæles, hun er om muligt, en endnu større chokolade elsker end jeg er 😉

  Kh Gitte

 • Besvar
  Liv
  25. juli 2013 at 18:53

  Jeg ville dele (og deler altid) chokoladen med min roomie. Vi er nogle rigtig øko chokolade-grisebasser.
  Cru Virunga ville være lige noget for os. Mums!

  Namaste.

 • Besvar
  Maria S
  25. juli 2013 at 21:02

  Summerbird er min “one love” når det gælder chokolade!
  Kærligheden for mørk chokolade deler jeg med min bedste veninde som lige nu studerer i New York. I næste måned kommer hun hjem på lang ferie i DK og så ville det da være lækkert at kunne byde hende på dejlig god chokolade når vi ses igen 🙂

 • Besvar
  Piskeriset
  25. juli 2013 at 21:21

  Min yndlingschokolade… uha, det er et svært valg. Lige pt. er det nok Chocolate and Love Sweet Sea – en chokolade på 55% med lidt salt i – meget lækker.

  Håber du får nydt det gode vejr 🙂

 • Besvar
  Yvonne i
  25. juli 2013 at 23:19

  Min favorit er absolut mørk chokolade med en go kakaoprocent. Ikke noget bestemt mærke, det skal bare være ordentlig chokolade. 😉

 • Besvar
  Christine
  26. juli 2013 at 09:03

  Jeg er ualmindeligt glad for chokolade, så jeg er så absolut med i konkurrencen. Desuden er jeg ellevild med konceptet!

  Min yndlingschokolade er al mørk chokolade sødet med stevia. Meeeen da de er ret dyre, bliver det alligevel mest de sukkerholdige, jeg køber og snacker – her er jeg særligt vild med chokoladerne fra Lindt. Én chokolade, jeg kun har smagt én gang, men som jeg elskede højt, er Marabous Premium French Nougat – fantastisk!

  God sommer!

  • Besvar
   Christine
   26. juli 2013 at 09:04

   Det kan lyde som om, jeg vil dele chokoladen med mig selv, hvis jeg vinder – det er ikke usandsynligt, meeen jeg foretrækker nok at gemme lidt til de rare mennesker, der kommer forbi og besøger mig i mit nye hjem i København efter ferien 🙂

 • Besvar
  Kirsten
  26. juli 2013 at 11:19

  Jeg æææælsker chokolade og ville være vild med at vinde en chokolade, jeg ikke allerede kender, men den skal nok blive delt med en god veninde, der også er chokoman.
  Min favorit (indtil jeg har smagt Original Beans?) er Hachez Wild Cocoa 70%.

 • Besvar
  Martin Villumsen
  26. juli 2013 at 13:21

  Um, mums! Jeg smagte Original Beans hos Chokomania til Kuliarisk Sydfyn, og det smager jo bare skønt.. Jeg tror ikke, at jeg kan udvælge én yndlingschokolade, men Amedeis ‘9’, Blanco de Criollo og Porcelana er rigtig gode bud!

 • Besvar
  Sabrina M. H.
  26. juli 2013 at 15:01

  Hej! Sikke en fed præmie!! Jeg købte Original Beans med hjem fra Berlin, da jeg gæstede byen i foråret — og deres plader kan varmt anbefales.
  Min yndlingschokolade er Friis Holms Dark Milk, som simpelthen er fantastisk.
  Såfremt jeg vant, skulle præmien helt klart deles med min kæreste, selvom hun ikke spiser nær så megen chokolade, som jeg gør 😉

 • Besvar
  Wanda
  27. juli 2013 at 09:16

  Forstår godt du ikke kunne stå for det tilbud 🙂
  Jeg er virkelig glad for FriisHolm chokolader. Lige nu har jeg gang i Rugoso 70 %.
  Chokoladen er dyr men utrolig lækker.
  Selvfølgelig deler jeg med min mand og hvem der ellers er i nærheden. Jeg giver gerne muligheden til andre at smage en virkelig god chokolade.
  Fortsat god sommer

 • Besvar
  karin christensen
  27. juli 2013 at 12:04

  Mums hvor lækkert er en rigtig chokolade gris så dem ville jeg da elske at vinde ;O)
  Rigtig god weekend
  Glade sommerhilsner
  Karin

 • Besvar
  Bente Pedersen
  27. juli 2013 at 18:24

  I Berlin oplevede jeg i foråret et sandt chokolade-eldorado: Fassbender & Rausch. Jeg købte noget Amacado Plantage Schokolade, 60% med hjem, det er nok noget af det bedste, jeg nogensinde har smagt.
  Men har helt sikkert lyst til at smage de udloddede plader også, tillige med at jeg glæder mig over den gode ide med at plante træer. Et lille chokoladeparty med søster, kusine og min soulmate kommer jeg nok ikke uden om, de er alle store chokoladeelskere.

  • Besvar
   Mia
   28. juli 2013 at 09:37

   Hej Bente

   Og mange tak for din deltagelse og kommentar. Den butik må jeg få besøgt engang. 🙂 Er priserne så nogenlunde som her i Danmark?

   Mvh Mia

 • Besvar
  Julie
  1. august 2013 at 03:27

  Lækker konkurrence altså! 🙂
  Min yndlingschololade er uden tvivl Valrhonas caraïbe. Den er perfekt balanceret, og virkelig syndig og cremet. Jeg kan ALTID spise et stykke af den chokolade.

  Hvis jeg vandt din konkurrence, ville jeg dele chokoladen med min kæreste (som er et kæmpe chokoladeøre, der virkelig sætter pris på god kvalitetschokolade). Vi ville nok både spise lidt direkte fra pladerne, og så bage en melfri chokoladekage, som er vores begges ultimative yndlings chokoladedessert.
  Jeg ville også dele noget af chokoladen med nogle søde veninder jeg har madklub med, hvor jeg ville bage en lækker chokolade-kokos rawkage jeg har fundet en opskrift på.

  Kh Julie 🙂

 • Besvar
  Tina W.
  1. august 2013 at 19:41

  Jeg elsker chokolade, det er noget jeg altid kan presse ned ;O)
  Og der er mange forskellige jeg holder af.. Men skal jeg vælge lige nu, så falder valget på marabou premium med mint. Den mørke chokolade og mintsmagen passer bare godt sammen, mmmm…. 🙂
  HVIS jeg ikke når at spise al chokoladen selv, ville jeg dele den med familien 🙂

 • Besvar
  Vibe R
  3. august 2013 at 12:34

  Min yndlings chokolade er nok Lovechocks raw chokolade med ananas og incabær! Men også Savannahs mørke chokolade med kaffe.

  Trods jeg er bange for at jeg ville komme til at spise det hele selv, ville min mor nok få et stykke eller to (:

 • Besvar
  Ida
  8. august 2013 at 11:28

  Uhhh, chancen for at vinde god chokolade vil jeg da ikke gå glip af, for jeg ELSKER chokolade, mørk chokolade. Ind imellem forsøger jeg mig med nye mærker/varianter, men vender altid tilbage til björnsted organic noir med 85% cacao – den har jeg altid på lager 🙂 Hvis jeg vinder har jeg helt sikkert en chokolade glad veninde eller to der vil sætte pris på at dele chokoladen, og hvis min far kom forbi ville han nok også få lov at smage.

 • Besvar
  Lene
  13. august 2013 at 10:18

  Min yndlingschokolade: Al god ønokologisk mørk chokolade!!!

  Hvis jeg er den heldige vinder, vil jeg dele med min dejlige kæreste, der også ved, hvad der er godt.

  Mange hilsner fra Lene

 • Besvar
  Tanja Maria
  13. august 2013 at 14:41

  Den dag jeg satte tænderne i nr. 9 fra Amedei indså jeg hvad lykke er. Denne mørke chokolade er fyldt med de mest fantastiske smagsindtryk, at selv et lille styk på 5 g. er nok til at tilfredsstille sanserne, hvorfor den er min klare favorit i øjeblikket.

  Jeg er dog stadig på jagt efter nye chokolader i håb at finde én, som kan måle sig med nr. 9. Chokoladesmagningen består ofte af heftige diskussioner, da min kæreste også deler samme passion, som jeg selv. Jeg vil derfor dele præmien med ham, hvis jeg bliver den heldige.

 • Besvar
  erika sallo
  13. august 2013 at 18:48

  Hejsa
  Er trofast følger af dine sider, selvom jeg slet slet ikke er standhaftig nok med, hvad jeg putter i munden..
  Du inspirerer mig og for at være ærlig, har jeg ikke smagt nogle af disse chokolader..
  Elsker alle slags 🙂

 • Besvar
  Anne-Marie
  13. august 2013 at 21:24

  Min yndlings chokolade – Tror nærmest al mørk chokolade 70% og over. Men gerne med smag af appelsin, kokos eller en rigtig synder for mig fransk nougat (den er jeg dog desværre ikke faldet over øko)..

  Det lyder bare super lækkert at kunne vinde en af de fantastiske chokolader… Mundvandet løber!!
  JEG ELSKER MØRK CHOKOLADE..
  Tænker at hvis jeg skulle være så heldig at vinde en plade. Så vil jeg dele den med min skønneste veninde på en kold oktober aften. Nyde chokolade, vin, varme ved bradovn, pakket ind i tæpper og tid til venindesnak. For venindetid er noget vi sjældet har..
  Min veninde fortjener en plade, fordi hun er så omsorgsfuld, nærværende, ægte, naturlig, humoristisk, smuk, klog og meget mere. Nyder altid hendes selskab – det er bare for sjældent vi ses. Så derfor kunne et “plaster på såret” være en rigtig GOD mørk chokolade, som jeg kunne forærer hende og ja, så håbe hun ville dele med mig 😉 For vi er vist begge lige chokolade-tosset 😀

 • Besvar
  Marie
  25. august 2013 at 11:01

  Min yndlings chokolade? Til at spise ren er det AMMA eller Friis-Holm. I desserter er det Valrhona..

 • Besvar
  Jette
  25. august 2013 at 11:04

  Som de fleste, der kommenterer her, er jeg også et kæmpe chokoladeøre. Jeg har som regel desværre ikke mulighed for at nyde rigtig kvalitetschokolade, så må nøjes med de billigere varianter, som jeg dog stadig spiser med glæde. Du behøver dog ikke servere guldbarre for mig. Håber derfor at vinde disse lækre plader, så jeg kan prøve lidt luksus. Skulle uden tvivl dele med min chokoladeveninde hvis favorit vist uden tvivl er Valhrona.

 • Besvar
  Sille
  25. august 2013 at 11:15

  Smagte forleden Chocolate & Loves “Orange Mantra” – og den var GO’! 🙂
  Vil dele min vinderchokolade med min kusine, hvis jeg er heldig.

 • Besvar
  Sanne
  25. august 2013 at 11:16

  Min yndlings chokolade er fra Moo Free. Lækker dyrevenlig chokolade. Og der er ingen i hele verden jeg hellere vil dele en lækker plade chokolade med, end min bedste ven Jesper.

 • Skriv en kommentar

  Tilmeld dig nyhedsmailen
  Så får du besked når der er nyt