Dip, dressing & diverse Opskrifter Pålæg Snacks

Prinsesse Humus

Ja, man er vel pige. Og alle piger har vel en eller anden “ting” for lyserødt – og for tapre prinser, magiske spejle og talende dyr. Sjovt nok hører lyserødt helt naturligt hjemme i denne verden. Som alle ved, elsker prinsesser nemlig lyserødt. 😉 Så derfor er rødbede humus’en her helt specielt god til og for prinsesser som har været ude hele dagen lang og haft en eventyrligt travl, spændende og udfordrende dag.

Jeg bruger forresten stort set altid købte dåsekikærter, fordi det giver humus en perfekt konsistens! Ganske enkelt… 🙂

Prinsesse Humus

1 mellem rødbede

1 dåse kogte kikærter (skyllede i varmt vand)

1/2 dl jomfru olivenolie

Saften fra 1/2 citron + Måske lidt mere når der smages til

1 stor spsk tahin

1 spsk stødt spidskommen

1-2 tsk sojasovs (gerne tamari)

Salt

Friskkværnet peber

Måske op til 1 dl vand (eller mere – brug eventuelt kogevandet fra rødbederne)

Rødbeden skrælles og skæres i cirka 2×2 cm store tern. Hvis du ikke vil have lyserøde hænder så husk at bruge handsker. Ternene kommes i en gryde og dækkes med koldt vand som bringes i kog. Det skal så koge i cirka 20 minutter indtil rødbedeternene er møre. Det tager måske kortere eller længere tid, alt efter rødbedernes alder. Gem kogevandet.

Imens kommes de øvrige ingredienser, undtagen salt og vand, i en blender eller en cylinderformet beholder. Blend så, til det bliver nogenlunde sammenhængende. Kom rødbedeternene i – helst mens de endnu er dejligt varme – og blend til det hele er cremet. Der skal måske tilsættes vand hvis det er for tørt, hvilket med fordel kan være kogevandet fra rødbederne. Så får du ekstra udbytte af alle de gode mineraler og antioxidanter der er i rødderne. Smag tilsidst til med salt og måske lidt ekstra citronsaft.

Humus’en får en skøn lyserød nuance og smager skønt som pålæg på groft brød, som dip til rå grønsagsstænger eller som “dressing” til bagte rodfrugter. Der er mange anvendelsesmuligheder. Avocado og humus er rigtigt gode venner, forresten. 😉

Mmmm… 🙂

Namaste!

Relateret indhold

3 kommentarer

  • Besvar
    Rød Rodfrugtsalat med Crispy Greens on the side « mia-mad.dk
    15. februar 2011 at 15:47

    […] nogle pastinakker som efterhånden skulle bruges og så har jeg fået lidt af et rødbede-flip, som Prinsesse Humus’en også vidner om. Så dem bagte jeg i ovnen med rigelig med olivenolie, lidt citronskal og salt, til […]

  • Besvar
    Hjemmelavet mandelsmør med honning og kanel « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    17. februar 2012 at 15:21

    […] eller spiser pandekager med jordnøddesmør, snacker på grovbrød med mandelsmør, eller nyder humus lavet med tahin. Smør af diverse fedtholdige vegetabilier er en basisdel af min kost og jeg bruger […]

  • Besvar
    Tilbehør med rødbeder | La Cucina Nada
    17. februar 2013 at 12:33

    […] lige Månebarnet´s lækre rødbedebøffer – mums de ser gode ud! Eller Mia-mad.dk´s prinsesse humus, eeelsker humus, og så med rødbede … yummy. Og Kirsten Skaarup´s […]

  • Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt