Opskrifter Snacks

Rå dadel/lakrids-firkanter

SÅ blev det endelig tid til et opskriftsindlæg. 🙂 Det er en variation over de andre opskrifter på dadelkugler jeg har her på bloggen, og udsprang af en lakrids-craving. Faktisk sad jeg en aften med fingrene nede i lakridsrodskrydderiglasset og kunne bare ikke få nok af det søde pulver. Og det kom der denne nemme opskrift ud af.

Som altid brugte jeg min trofaste stavblender med minihakker.

Rå dadel/lakrids-firkanter

100 gram tørrede dadler UDEN sten

Cirka 20 gram valnødder

1 stor spsk kokosolie

1 lille spsk ren kakaopulver

1 stor tsk lakridspulver

Knivspids salt

Kom først dadlerne i minihakkeren. Blend dem herefter til de begynder at være så finthakkede at de danner en sammenhængende masse. Så skal valnødderne og kokosolien i, og der skal blendes til valnødderne er finthakkede. Massen hænger ikke helt sammen, men minder lidt om tærtedejssmulder. Det skal dog samle sig når du presser det sammen med en ske eller mellem to fingre. Nu tilsættes kakaopulver, lakridspulver og salt og der blendes igen. Sådan her ser den ud når den er færdig.

Tag en lille beholder og beklæd den med vitawrap. Tag massen og pres den ud i skålen. Nu kan du skære den ud i det antal firkanter du ønsker. Og så skal beholderen ellers i fryseren i en halv times tid. Herefter kan firkanterne nydes, men de kan også opbevares i køleskabet i op til en uge.

De er perfekte til at tage med på en lang gåtur i solen. 🙂

Namaste!

 

Relateret indhold

3 kommentarer

  • Besvar
    Havregryns/dadeltrekanter med kanel overtrukket med chokolade « mia-mad.dk – en vegansk og vegetarisk madblog
    17. december 2012 at 05:02

    […] Trekanterne her er i den sundere afdeling, men er faktisk “bare” en pimpet udgave af sundt dadelslik som jeg laver så ofte. De smager dog lidt af luksus havregrynskugler – dem der […]

  • Besvar
    Louise
    29. juni 2014 at 23:01

    Hej Mia!

    Hvilken betydning har det, at dadlerne skal være tørre? Jeg tænkte på forskellen mellem bløde dadler med sten, som man selv skal fjerne, og så de tørre hvor stenene allerede er fjernet. Hvad gør det af forskel med henblik på resultatet af opskriften?

    Med venligere hilsner,
    Louise J.

    • Besvar
      Mia
      30. juni 2014 at 12:02

      Hej Louise

      Og tak for din kommentar. Jeg har ikke prøvet at lave denne opskrift med bløde friske dadler, men jeg regner med at det kommer til at give et resultat der har en mindre karamel-agtig smag og som er blødere i det. De tørrede dadler har en mere koncenteret og karamel-agtig smag, og er mere “tørre” i det.

      Håber det hjælper.

      Mvh Mia

    Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt