Desserter Hovedretter Opskrifter

Ris A’la Mande, del 1 – Vegansk Risengrød

Traditionen i vores familie er at menuen den 23. december er risengrød – så der er kolde rester til ris a’la mande til selve juleaften. Min mor er en gudinde i et køkken og har lavet vegansk ris a’la mande til mig de mange år jeg kun har spist planter…og den er altså god! I år prøver hun noget nyt, fordi runde brune ris – det er normalt runde hvide ris der bruges til risengrød – efterhånden er nemme at få fat på. Og så endda i økologisk kvalitet! Risengrøden ender altså med at være en egentlig ret sund version, med sin vegetabilske fedt og kostfibre.

Den 23. december koger man derfor en dejlig risengrød. Opskriften her er til cirka 2 personer!

Vegansk risengrød

150 gram brune runde ris

1/2 liter vand

Knivspids salt

1 dåse kokosmælk (helst ikke light)

Lidt mere end 1/2 brik sojafløde

Kom ris, vand og salt i en gryde og bring det i kog. Lad det simre indtil risene har opsuget alt vandet, det tager cirka 15 minutter. Husk at røre rundt ind imellem. Kom så kokosmælken i, rør rundt og skru op for varmen så det næsten koger, men alligevel ikke. Nu skal grøden simre i en times tid. Husk igen at røre rundt ind imellem!  Tilsæt så sojafløden, rør rundt, sluk for varmen og lad grøden stå at trække i en halv til en hel time. Så er den klar til at blive nydt med vegansk plantemargarine – for eksempel “FRI margarine” som kan købes i COOP butikker – og så selvfølgelig kanelrørsukker.  Vegansk Ris A’la Mande version 2 følger i morgen! Stay tuned. 🙂

Relateret indhold

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Tilmeld dig nyhedsmailen
Så får du besked når der er nyt