Glædelig jul alle sammen! Nu er risengrøden fra den 23. december blevet helt kold og kan bruges til mange gode sager. Som for eksempel klatkager…men det er en helt anden historie. I dag står den på ris a’la mande, med varm (købt) kirsebærsovs!
Ris A’la Mande
4 dl risengrød
1 spsk rørsukker
En lille halv tsk vanillepulver
1,5 dl piskbar sojafløde
Stor håndfuld smuttede mandler
Rør risengrød, sukker og vanillepulver godt sammen. Pisk så sojafløden i en skål for sig, i 2-3 minutter. Så bliver den dejligt luftig og cremet. Sådan en slags sojafløde kan købes i de fleste helsekostbutikker og på internettet, for eksempel her. Hak herefter mandlerne og gem eventuelt en hel til mandelgaven og rør det i risengrød/rørsukker/vanillepulveret. Tilsidst røres sojaflødeskummen forsigtigt i og ris a’la manden stilles i køleskabet 1-2 timer før servering. Portionen her rækker cirka til 2 personer…
Jeg serverer den med varm kirsebærsovs, hvilket kun kan anbefales.
0 kommentarer