Opskrifter Snacks

Ristede kikærter

Som jeg skrev på min facebook side i går, var jeg i gang med at kokkererer. Grunden til det var først og fremmest at jeg var ved at skrive en artikel til Dansk Vegetarforenings næste medlemsblad, hvor jeg har siderne “Mias Veganersider”. Og der skulle en opskrift med. Den er så god at jeg også gerne vil dele den med jer herinde.

Kikærterne her bliver sprøde, får den dejligste smag og kan bruges på mange forskellige måder. Jeg bruger dem ofte ovenpå kartoffelsalat, lavet med en olie/eddike/appelsinsafts/sennepsdressing, og i andre typer salater, men jeg elsker også at spise dem som de er når “den lille sult” melder sig.

Ristede kikærter

1 dåse kikærter eller tilsvarende mængde hjemmekogte 

1 spsk tamari/sojasovs

2 spsk olivenolie

1 stor spsk gærflager

Forvarm ovnen til 175 grader (varmluft) eller 200 grader (almindelig ovn).

Hvis du bruger dåsekikærter så kom dem i en sigte og skyl dem i koldt vand. Lad dem stå og dryppe af mens du blander tamari/sojasovs, olivenolie og gærflager grundigt i en stor skål. Kikærterne kommes ved og der blandes forsigtigt men grundigt.

Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel kikærterne herpå. Nu skal de ristes i 30 til 40 minutter, måske kortere eller længere tid – det afhænger af din ovn! Kig til dem engang imellem og rør rundt. De er færdige når al den overskydende væske er fordampet og nogle af kikærterne har åbnet sig. Det er ikke dem alle sammen der hver gang bliver lige sprøde, men de fleste af dem knaser dejligt mellem tænderne.

Og så er det snart weekend! 🙂 Jeg skal til min farmors fødselsdag, hygge med kæresten og synge i kirke. HÅBER at vejret bliver godt, for så skal der gåes en lllaaannnggg tur!

Namaste. 🙂

Relateret indhold

5 kommentarer

  • Besvar
    Anne
    16. februar 2012 at 13:18

    Mums.. Det ser lækkert ud. 🙂
    Har tænkt på lidt tid, at lave noget med kikærter i ovnen – så de bliver sprøde. Jeg havde egentligt bare tænkt, at vende dem med nogle krydderier, men jeg tror da nok lige, at det er den her opskrift, der skal bruges! :o)

    • Besvar
      Mia
      16. februar 2012 at 16:04

      Hej Anne

      Og mange tak for din kommentar og fordi du kigger forbi herinde!
      Håber du får afprøvet opskriften så, den er i hvert fald dejlig nem at lave. 🙂

      Kh Mia

  • Besvar
    LENE
    12. marts 2012 at 13:56

    Hold da op, hvor det er godt:)) Både min kæreste (glad kødspiser med smag for det vegetariske) blev straks helt vilde med denne opskrift. Jeg vil lave det igen i dag 🙂

    • Besvar
      Mia
      13. marts 2012 at 14:56

      Jah! 🙂 Elsker selv deres skønne sprødhed. Mmm…

  • Besvar
    Undgår du mælk, men savner smagen af ost? Så læs med her!
    28. august 2013 at 11:32

    […] til, hvordan man kan bruge gærflager i madlavningen. Da jeg besøgte hendes blog, faldt jeg over disse snacks, som jeg i den grad må […]

  • Skriv en kommentar

    Tilmeld dig nyhedsmailen
    Så får du besked når der er nyt